Last news in Fakti

29 Август, 2020 18:34 2 810 44

В САЩ мислят да легализират марихуаната

  • сащ-
  • марихуана-
  • легализация-
  • трева-
  • болести

Веществото вече няма да се счита за забранено на федерално ниво

В САЩ мислят да легализират марихуаната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ през септември ще разгледа въпроса за легализирането на марихуаната на федерално ниво. За това съобщи "Политико".

Законопроектът, който ще бъде внесен за обсъждане от депутатите, включва премахването на марихуаната от списъка на забранените вещества. Както отбелязва вестникът, никоя от камарите на Конгреса никога не е гласувала по такъв въпрос, предаде News.bg.

Премахването на марихуаната от списъка ще означава, че веществото вече няма да се счита за забранено на федерално ниво. За да узаконят продажбата му, държавните органи ще трябва да изменят законите. Дори ако законопроектът е подкрепен в Камарата на представителите, той трябва да бъде одобрен от Сената на Конгреса и след това от президента.

Понастоящем на федерално ниво законите на Съединените щати не допускат притежание и пушене на марихуана, която е класифицирана като наркотик. В същото време използването на марихуана за развлечение беше разрешено в няколко щата. Повече от 30 други държави не смятат за престъпление продажбата на марихуана за медицински цели. В повечето случаи употребата на канабис е разрешена за хора, страдащи от рак, глаукома и редица други заболявания, както и за възстановителни процеси след инсулт, редица наранявания и депресия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калоян

    35 38 Отговор
    Има светлина в тунела!!! Да се надяваме ,че до 2-3години същото ще се направи и във България .........😘😘😘

    Коментиран от #8, #12

  • 2 finally!

    31 22 Отговор
    Най-накрая! Ще се усетят, че това е природна билка, използвана от хората преди хилядолетия!
  • 3 Последния Софиянец

    20 6 Отговор
    Всичките им политици се включиха в този доходен бизнес в разрешените щатове.Закона ще мине.После и у нас,ако не сложим край на хунтата.
  • 4 💉💉💉

    31 15 Отговор
    Джендъри и наркомани, сър!
  • 5 Бурканбанк

    21 12 Отговор
    Ми, разбира се. Така или иначе всички американци се друсат като за световно - защо да не я легализират?
    Те друго там и не правят - друсане и секс. Поне да държавата да печели нещо от това.
  • 6 Прогресивна държава

    33 3 Отговор
    Ако и тревата е строго забранена под 21 години както и алкохола то ще помогнат много на подрастващите. У нас се напиват от 14 годишни, а последствията са за цял живот. Тревата също е много вредна за тинейджърите. Възрастните сами да могат да преценяват. Важното е да не се продава от дилъри и мутри, а регулирано, в магазини, както са алкохола и цигарите.

    Коментиран от #9

  • 7 Леле боки са нема да заспи😂😂в траур е

    22 2 Отговор
    Шаро мустафоф ше му нареди и тука да се продава у магазина и нема да има далаверки с тревицата вече и милиционерите нема да грабят по тоз параграф вече😂😂😂
  • 8 Точно тогава

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Калоян":

    На всеки полицай жената ще си отвори павилионче!
  • 9 ...

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Прогресивна държава":

    България винаги последна

    Коментиран от #25

  • 10 Д-р Хенри Холмс

    18 6 Отговор
    В САЩ ще вземат да легализират и избиването на чернокожи по улиците, както, между другото, е било в миналото. Америка е държава, която се управлява от сатанисти с фашистка идеология; това е ферма за психично болни изверги, за наркомани и всякакви извратени джендъри; такава държава трябва да бъде тотално унищожена и заличена завинаги!

    Коментиран от #33

  • 11 ПА ДА СИ ПУШАТ ПРИ ОРЛИТЕ

    10 11 Отговор
    СЕГА Е МОМЕНТА И У НАС ДА СЕ ЛЕГАЛИЗИРА! ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПОНЕ ТОВА ДА ИЗВОЮВАТ ПАК ЩЕ Е НЕЩО. ДА ПРАВЯТ БОКЛУК, ДА ВДИГАТ ШУМ И ДА ПРЕЧАТ НА ДВИЖЕНИЕТО - САМО ТОВА ЛИ МОГАТ?
  • 12 Оффффф

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Калоян":

    Ти нормален ли си?!? От къде на къде ще печели държавата, като може хиляди други да печелят...

    Коментиран от #40

  • 13 ЗДРАВОСЛОВНО

    11 1 Отговор
    В САЩ ВСИЧКИ СЕ ДРУСАТ, ТУК СЕ ПОРКА ЯКО, ВСЕ ПОЛЕЗНИ МАСОВИ ЗАНИМАНИЯ.

    Коментиран от #14

  • 14 ΞLΞVΛTΞ

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "ЗДРАВОСЛОВНО":

    Друсащи американски свине по кротък народ.Да ми ядат кра ти злетаци.
  • 15 Тома неверни

    6 5 Отговор
    Кога и у нас?
  • 16 Монгола

    17 4 Отговор
    От наркомани нищо друго не може да се очаква раздал им оръжие и дрога и разправят било демокрация ХАХАХА ХАХАХА ХОХОХО СМЕШОВЕ пълен крах на цивилизацията!!!!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 тука бялото е легално...

    9 1 Отговор
    да сте чули фанати с бяло....?!?!!! само тревата гонят..?!????!
  • 19 ГОРСКИ

    9 6 Отговор
    Те сега по пътищата се трепят и ако се разреши марихуаната и тогава ще видите??????
  • 20 Едно време

    3 8 Отговор
    При цар Борис българите са могли да гледат трева за лична консумация. После идват прогресивните комунисти и я забравят. Което е смешно, защото сега прогресивните искат да я върнат.

    Коментиран от #27

  • 21 Ivan

    10 7 Отговор
    Марихуаната ми помогна да намаля драстично алкохола,това е билка !
  • 22 мнение

    20 6 Отговор
    ако тук я легализират поне за медицинкси цели ще е истински напредък, като например ще се прекрати терора над онкоболните, които за облекчение и то частично ги тъпчат с фармацевтични изкуствени синтетики, онкоболните живеят в истински Ад, от терапиите ги избива на суицидни мисли, не могат да ядат, да спят нормално, да ходят до тоалетната нормално, гърчат се от болки и дискомфорт , пият хапчета, които ги облекчават частично и за кратко време. докато марихуаната например напълно премахва и облекчава изцяло страданието им, премахва им болката, дискомфорта, отваря им апетита, облекчават се нормално в тоалетната, спят добре и спокойно, все положителен, като за капак нито има странични ефекти, нито вреди на органите и като цяло на здравето и всичко това от природно естествен растителен продукт. наркотици са всички долнопробни изкуствено придобити фармацевтични боклуци, придружавани от странични ефекти, неимоверно натоварване на органи като бъбреци, дроб и т.н. та в този смисъл, да класифицираш тревата като наркотик е пълен абсурд, че тя дори не отговаря на критериите за това. така че ае стига с това долнопробно невежество и я разрешете поне за болните, оттървете ги от мъчението, болестите им достатъчно са ги измъчили, че да ги измъчва и егоизма на невежите некомпетентни

    Коментиран от #23

  • 23 Ккк

    6 4 Отговор

    До коментар #22 от "мнение":

    Почти никой няма да те разбере какво говориш, не се хаби.

    Коментиран от #24

  • 24 goni

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ккк":

    Заблуждаваш се! Във форума хората са интелигентни. Не обръщай внимание на повечето коментари. Просто често си изкарват яда!:) Но, когато са спокойни тогава става интересно!:) Можеш да прочетеш много интересни неща! Аз, пиша рядко. Но, често чета!:)

    Коментиран от #29

  • 25 goni

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "...":

    Ние, кога и с какво сме били първи?! Не съди твърде строго!:) Хубави, лоши това e!")
  • 26 ZZ Top

    0 0 Отговор
    Да легализира и колата. Те вече нямат общо с християнството. Сатанисти.

    Коментиран от #30

  • 27 Не точно

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Едно време":

    Не са го консумирали в лула, конопеното влакно от стеблото на растението е изключително здраво, правели са въжета, чували, платнища
  • 28 За 10 000 години

    9 3 Отговор
    Откакто хората консумират марихуана, медицината не е регистрирала случай на починал пряко от марихуана! Маса хора умират пряко от алкохол и цигари, които са легални.
  • 29 Извинявай

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "goni":

    тези от ,,Общественото мнение,, дето сами си пишат плюсовете, броят ли се за интелигентни ?

    Коментиран от #31

  • 30 goni

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "ZZ Top":

    Църквата предпочита да си мълчи по въпроса. И не случайно!:) Така, или иначе марихуаната се използва и ще продължи да се използва! По-добре да се легализира! Това е като с тютюна и алкохола. Като не можеш да се справиш с нещо е по-добре да е законно! Тогава възможностите за контрол са много по-големи! Пък и вместо при мафиотите основната част от приходите ще отидат в държавата! Ама, на някои хора не им изнася!:)
  • 31 goni

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Извинявай":

    Ох! Няма как всички до един да са интелигентни!:) Изобщо не обръщам внимание на + , или–!:) Само на това, което е написано!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гошо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Д-р Хенри Холмс":

    Това ако направят ще е от полза за цял свят

    Коментиран от #35

  • 34 ннннннннн

    4 0 Отговор
    Мислят или ще я легализират? Щото нашите не мислят. Ходят си пет за четири. Отдавна трябваше да легализират любовното заплащане на жени,ама нищо не стана. Перо в бюджета не сложиха,а търсят пари за какво ли не.

    Коментиран от #36

  • 35 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гошо":

    Не ми се вярва. И не за друго, а защото съпротивата ще е огромна! Става въпрос не за много пари, а за изключително много пари! Пазара в САЩ по всяка вероятност е най-големият в Света! Как ти се струва тези, които го държат да изпуснат "кокала"?!:) Ще хвърлят луди пари и като се почне от лобисти в Конгреса и се стигне до организации от сорта на " Майки срещу марихуаната" и разни други дето до вчера не са знаели че съществуват всички ще са против!:)
  • 36 goni

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "ннннннннн":

    Прав си! Няма никакво основание да не се легализира проституцията! Тъй, или иначе мъжете си плащаме!:) Спициално в България няма да има никаква съпротива. Като се изключат сутеньорите, всички останали ще са за!:) Даже и проститутките! Много по- изгодно ще им е да си плащат данъците, отколкото да ги ограбват сутеньорите!:) Единственият риск, който виждам е че когато човек си поръча дама по телефона е да дойде гаджето му!:) Но, пък за някои това може и да е приятна изненада!:)

    Коментиран от #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Нане

    2 0 Отговор
    те затова са в Афганистан
  • 39 Манги

    4 0 Отговор
    А дано скоро да стане. После на коката да и дойде теда, и на амфетите.... Картелите ще станат почтени корпорации с големи търговски вериги от малки магазинчета за дрога

    Коментиран от #41

  • 40 Калоян

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Оффффф":

    Ми оффф как да ти кажа ......дедазнаеш може и ние да хапнем от баницата ???!!!! Иначе не съм нормален във интерес на истината

    Коментиран от #43

  • 41 Бойко Борисов

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Манги":

    Ооо нидей така!!!! Ми аз Ко ли прая тагаз!!! Вие дрогата я оставете на мен ,а за вас има работа ,примерно във дърводобива или за козари също става .....
  • 42 Доброто съм

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "goni":

    Да ,възможно е и това да се случи ......даже си го и представих ще е супер изненада сигурен съм !!!! Но както казват случва се и при най добрите семейства !!! Поздрави от Карлуково и бъдете здрави и обичани хора
  • 43 Оффффф

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Калоян":

    Нека само законна да стане...аз баница мога сам да си направя :), но от кекса по хубаво не съм ял...е,разбира се,, кой го приготвя
  • 44 ултравиолетова лампа

    0 2 Отговор
    България се пише за цивилизована държава. Уж./На руски означава смок./В Холандия,която вече е със старото си име,си имат квартали с червени фенери,всичко е законно,чисто,подредено,мъжете могат да си избират дами. Ако искаш,можеш само компаньонка да си вземеш. Да отидеш с нея на ресторант например и да ти е приятно, и весело. А тука е обратно. Трябва да ти е приятелка или съпруга. И да искаш да си платиш за дама-НЕ МОЖЕ,ще те арестува полицията.