Last news in Fakti

29 Август, 2020 17:08 1 979 2

Търсят отговорност от Мицкоски за лошите изборни резултати

  • северна македония-
  • избори-
  • християн мицкоски-
  • вмро-дпмне-
  • отговорност-
  • оставка

Има призиви за свикване на извънреден конгрес

Търсят отговорност от Мицкоски за лошите изборни резултати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Голямото мнозинство от членовете на ВМРО-ДПМНЕ настояха за свикване на извънреден конгрес, на който да се потърси отговорност за лошите изборни резултати на партията, водена от Християн Мицкоски, предаде БГНЕС.

„Дългогодишната традиция в западните демокрации е лидерът на партията, след като е претърпяла изборно поражение, да подаде оставка. Ние не искаме нищо повече от това. Искаме да се свика конгрес на партията“, се казва в писмото на Борче Стамов, който е един от участниците в Инициативния комитет.

Опозиционно настроените членове на ВМРО-ДПМНЕ изразяват своята загриженост заради увеличаващото се вербално и физическо насилие над членовете на партията, които искат промяна в нея. Те са информирали западните посолства и властите за опитите на сегашното ръководство водено от Мицкоски да малтретира физически всички, които не са съгласни с неговата политика. На извънредните парламентарни избори, провели в средата на юли ВМРО-ДПМНЕ остана втора политическа сила и отново ще бъде в опозиция на СДСМ на Зоран Заев, който се очаква днес или утре да бъде преизбран за премиер. 


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    6 2 Отговор
    Всички макета са с промити мозъци и набити обръчи,какви избори,каква отговорност,какви 5 лв.,в измислената държава и нация от БГ произход.Браво на гърците!
  • 2 ха ха

    5 2 Отговор
    Е какви лоши изборни резултати. Той загуби само с някакви 10 000 гласа. Не е чудно Зайков да е купувал и избори.
    Македонския ГЕРБ пристъпва към разрушаване на страната. По модел на Бойко.
Новини по държави: