Last news in Fakti

1 Септември, 2020 18:31 1 797 3

Черна гора няма да обърне гръб на НАТО

  • черна гора-
  • външна политика-
  • избори-
  • ес-
  • нато

Няма да има промяна във външната политика на страната

Черна гора няма да обърне гръб на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Черна гора няма да променя външнополитическия си курс, включително по въпроса за членството в НАТО. Това увери лидерът на опозиционната коалиция „Черно и бяло“ Дритан Абазович пред вестник Pobjeda след победата на парламентарните избори, проведени на 30 август, предаде агенция "Фокус".

На въпрос дали Черна гора ще запази позицията си относно членството в НАТО, Абазович отговори, че „няма да има промяна във външната политика". „Това са нашите международни задължения. Не можем да изградим сериозна държава и да се държим несериозно в международната политика. Това няма да се случи... Няма промени във външната политика, а само подобрения във външнополитическия сегмент", отбеляза лидерът на опозиционната коалиция.

По-рано Милан Кнежевич, лидер на опозиционния Демократичен фронт, който стана основата на най-голямата опозиционна коалиция „За бъдещето на Черна гора", заела второ място на изборите, заяви, че черногорската опозиционна коалиция, която обяви намерението си да формира съвместно ново правителство, няма да повдига въпроса за оттеглянето на страната от НАТО. Според него коалицията е твърде разнородна в отношението си към Алианса, освен това новото правителство няма да има време да се справи с външнополитическите приоритети в контекста на пандемията от коронавируса и икономическата криза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    8 3 Отговор
    Те черногорците едно време бяха и с,, Вермахта " и разправяха, че няма да му обърнат гръб ама всички знаем какво стана с немците абс. без значение членството на,, Черна гора" и изобщо източна и Централна Европа в НАТО!
  • 2 В момента България е СДС КОЧИНА

    6 4 Отговор
    Но България да не след дълго ще е вън ОТ НАТО а после и от ЕС
  • 3 Нормален

    1 0 Отговор
    Черна гора предотврати преврата, който руснаците се опитаха да направят 2018г.Здраво го набиха на алкохолиците тогава.