Last news in Fakti

2 Септември, 2020 20:34 1 637 4

€400 милиона за ядрената индустрия предвижда планът за възстановяване на Франция

  • възстановяване-
  • аец-
  • франция-
  • план-
  • атомна енергетика-
  • модулни реактори

В бъдещия план са включени 30 милиарда евро, предвидени за екология

€400 милиона за ядрената индустрия предвижда планът за възстановяване на Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Около 400 милиона евро ще бъдат отпуснати за ядрената индустрия на Франция и по-специално за разработване на малки модулни реактори и за изследвания в областта на управлението на радиоактивни отпадъци. Това предвижда планът за икономическо възстановяване на страната, който ще се разглежда утре, 3 септември, предаде Le Journal du Dimanche.

„Ако искаме да намалим въглеродния си отпечатък, трябва да инвестираме в ядрена енергия, тъй като тя не отделя CO2“, съобщи Министерството на околната среда на Франция. В същото време, темата е фокус и на френските неправителствени организации, които изразяват загриженост по отношение на възраждането на реакторите EPR.

Като цяло, в бъдещия план за възстановяване са включени 30 милиарда евро, предвидени за екология. Според министъра на екологичния преход Барбара Помпили, тези средства „ще дадат решаващ тласък за декарбонизацията“ на френската икономика чрез развитие на железопътен транспорт, обновяване на жилищни сгради, ограничаване на пластмасата за еднократна употреба и насърчаване на кръговата икономика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    4 2 Отговор
    Е ние я закрива е по заповед на този тарикстски ЕС. 2027 няма да я има АЕЦ "Козлодуй". Да ни е честито.
  • 2 Наташа Винокурова

    0 1 Отговор
    Айфеловата кула пада още на 12.08.2021
  • 3 герб са изроди

    1 1 Отговор
    а тук герб козяк и дианета предвиждат закриване на всичко ще я едрено, университет, сгради бази всичко!!!! а брюксел ще ни стимулира!
  • 4 Д-р Ох Боли

    1 0 Отговор
    Нали са на голяма печалба, защо им е помощ??!?!?
Новини по държави: