Last news in Fakti

4 Септември, 2020 15:37 2 381 16

Русия ще разследва отравянето на Навални, ако...

  • алексей навални-
  • русия-
  • отравяне-
  • германия-
  • дмитрий песков-
  • новичок

Кремъл не вярва в информацията на германските служби

Русия ще разследва отравянето на Навални, ако... - 1
Снимка: Shutterstock

Следствие по дело за евентуално отравяне на руския опозиционер Алексей Навални ще започне, ако бъде потвърдено наличието на отровно вещество в неговия организъм. Това заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руски експерти от вътрешното министерство продължават доследствената проверка по случая, "започнала практически веднага", и тя де факто представлява следствени действия, отбеляза той, цитиран от ТАСС. Лекарите от болницата в сибирския град Омск, където първоначално бе настанен Навални, "предоставяха далеч повече и далеч по-често информация за състоянието на болния и на журналисти, и на всички заинтересовани" от колегите си в берлинската болница, където сега лекуват опозиционера, каза Песков.

Той отказа да коментира изявлението на беларуския президент Александър Лукашенко, според когото Германия и Полша са фалшифицирали данните за отравяне на Навални. Лукашенко обясни вчера, че е прехванат разговор в този смисъл между Берлин и Варшава. "Още не разполагам с информация какво има в тези материали", посочи говорителят на Кремъл, предаде БТА.

Песков заяви, че не знае дали руският президент Владимир Путин и Лукашенко са обсъждали в телефонните си разговори действията на силовите структури по време на протестите в Беларус. Тези действия са "вътрешна работа на Беларус, нямаме намерение да се месим в тези вътрешни работи", каза той. Но увери, че Русия "обръща внимание" на това, че правата на човека трябва да бъдат спазвани по време на митинги. Кремъл се готви да посрещне скоро в Москва Александър Лукашенко, каза още Песков и обеща "да съобщи своевременно" точната дата. В сряда руският външен министър Сергей Лавров информира, че визитата ще се състои до две седмици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ggg

    8 4 Отговор
    Прихванатия разговор на Фрау и Полша нама да излезе на бял свят. С него се извиват ръцете на Фрау и Полша.

    Коментиран от #3

  • 2 Бесен Язовец

    14 2 Отговор
    Сороснята няма доказателства само клевети по адрес на Руската Федерация!
  • 3 АНОНИМЕН

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ggg":

    Ако руснаците видят по-реален и сериозен натиск от Джо Байдън и компания може и да излезе, ако изобщо го има и не е блъфиране! Когато тръгне директно газ от Русия до Германия и по СП-2 чичо Джо ще загуби много от транзита на газ през Украйна! Нали тръбите на НАФТОГАЗ са негови! Как ще действа обаче чичко Дони в случая : за или против чичо Джо? По вероятно : за чичо Джо! Вътре в Щатите - конкуренция, навън - съюзници по интереси! Ще видим!

    Коментиран от #12

  • 4 наблюдател

    1 7 Отговор
    Някой диша във врата на Путин.Някой действа зад неговия гръб с цел да го злепостави.Това e направено от хора близки до Кремъл.
  • 5 kkk

    13 1 Отговор
    Тоест разследване няма да има понеже не е възможно да съществуват доказателства за нещо което не се е случвало.

    Да припомним- според ВСИЧКИ тоя "Новичок" не е "малко вреден", а си е БОЙНО ОТРОВНО ВЕЩЕСТВО което и в минимални дози е смъртоносно. Бонус- излагането на БОВ води или до гадна смърт, или до много тежки увреждания и реално измъкване няма...
    Да припомним и измамата със Скрипал дето си е жив и здрав- купища пострадали полицаи, странични хора и т.н. и онея ходеха в скафандри ако са на по-малко от 100м. от предполагаемото място където има Новичок, а при смешника Кавални всички са живи и здрави и не им пука...
    И най-важното- дори и калпави служби като нашите нямат никакъв проблем да ликвидират когото искат, а руските служби винаги са били в Топ 3 и е смешно да се приемат за възможни такива издънки с "отравянето" на разни предатели. А и що да ги тровят, има десетки по-правилни начини да ликвидират предателите.

    И за финал- на никой, ама съвсем на НИКОЙ в Русия не му е нужен умрял Сашко Кавални. Той е пълен смешник и беззъбо псе което лае по команда, и то по команда на Путин- единствените с интерес Кавални да умре (и ще си умре като краставо псе, вервайте ми) са господарите му чиито пари харчи и са яко недоволни, че Кавални играе двойна игра

    Коментиран от #10

  • 6 Левски

    12 2 Отговор
    Ако навални беше третиран с бойно отровно вещество новичок отдавна щеше да е на оня свят заедно с най-близките си хора! Това е най-голямото доказателство че отново има джендърски опит за опетняване и демонизиране Русия и Путин! Тук се натъртва на Путин основно защото целта на западните джендъри е да разделят руската държава от нейния велик ръководител за да може по-лесно да бъде разбита!
  • 7 СССРБарета

    10 0 Отговор
    Според мен най-голям интерес от раздутия медиен балон на запад с евентуално отравяне на Алексей навални от Русия има САЩ! И разбира се още по-голям интерес да се представи че уж е отровен а пък в Германия са го спасили отново има САЩ! Американците вече си правят клизма само и само да спрат газопроводите на Русия за да може Джо Байдън да продължава да цица от корупционната си схема с нафтогаз-украйна на гърба на руската държава!
  • 8 американската мафия

    10 0 Отговор
    американците ще си разпорят задните части от яд защото Путин е на път да спре транзита на газ през приватизираната от сина на Джо Байдън украинска Национална газова компания Нафтогаз!Джо байдън отдавна е избил парите дадени под формата на корупционни схеми на украинските управляващи за да може да купи на безценица Национална газова компания на народа на Украйна строена от мръсните и долни комунисти! Но да опуснеш такава голяма хапка Изобщо не е лесно да се преживее! говорим за Транзит на близо 40% от газта на Европа или близо 350 милиона потребители и то от една от най платежното части на света! Бог да го прости Байдън!
  • 9 ЗайоБайо

    9 0 Отговор
    Германските политици губят доверието на електората си в стремежа си да угодят на чичо Сам. Всички виждат какво става. Германците не са тъпи хора. Руснаците също. За какъв чеп им е да тровят тоя.Че руската опозиция доказа, че Навални се финансира отвън. Постановки
  • 10 един там

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "kkk":

    Искат сухи да излязат от потока. Много ясно. За свобода и демокрация им било, ний тука трева пасем
  • 11 Фрт

    3 0 Отговор
    Незнам путин закакво комуникира с тез фашаги.те се гъбаркат с него.много ясно че сития не вярва на гладния.удари им STOP a и толкоз.
  • 12 Ggg

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "АНОНИМЕН":

    Според мен Джо-то вече не му е до газа в Украйна.Джо сега приоритет му е ,как да избегне затвора. Бай Тръмп ги "бие" по всички фронтове там.През втория си мандат ,Бай Тръмпич ще подгони и върхушката на ЕС,където са съюзници на Джо и компания (дълбоката държава)

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Майтапчията

    3 0 Отговор
    Вoeннa лaбoрaтoрия към Бундecвeрa уcтaнoви, чe трябвa дa прoчeтът бeлeжкaтa дaдeнa им oт aмeрикa, и ca гoтoви caми дa cи cпрът гaзтa. A руcнaцитe ca тъпи чe ca гo пуcнaли, кaтo нaрушихa coбcтвeниe cи зaкoни и рaзпoрeдби.
    Аз съм дълбоко разочарован от Русия, как може да са толкова тъпи да го пуснат, при положение че има две условни присъди, а още има и карантина, при положение че са го направили двоен агент и знаят как може да свърши и да го използват срещу тях, така им се пада иди кажи че нямаш сестра.
  • 14 Майтапчията

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Ggg":

    Лошо е когато не различаваш желанието от критичното мислене, Тръм бе грешка и ще бъде поправена, казал съм го през месец март и съм единственият от България и Русия който твърди че ще видите кой кара влака. ФИННАСОВИЯТ КАПИТАЛ
  • 15 3252

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ggg":

    Ако някак (с куп измами- друг начин няма) бай Дончо спечели пак изборите главата си залагам, че няма да изкара и 1г. от мандата си- или ще умре "от старост" или ако продължава да създава проблеми на грешните хора ще се повтори схемата с Кенеди и някой други президенти
  • 16 един от всички

    0 0 Отговор
    Отравянето е извършено с цел да се попречи на строителството на Северен поток-2 и Балкански поток. Това е ясно и на децата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания