Last news in Fakti

5 Септември, 2020 18:22 4 558 21

Номинираха българин за предприемач на година в САЩ

  • михаил михаайлов-
  • сащ-
  • предприемач

Михаил Михайлов се занимава с автомобилна логистика

Номинираха българин за предприемач на година в САЩ - 1
Снимка: Фейсбук

Българин от Чикаго е номиниран за предприемач на годината. Михаил Михайлов е собственик на една от най-успешните компании зад океана и достигна до финалите на местни престижни бизнес награди.

Пътят на Михаил Михайлов към успеха започва още в Германия. Той живее 8 години в Мюнхен преди да спечели зелена карта и да се премести в САЩ. Първо живее в Мисисипи, но се мести в Чикаго.

„Бях поканен първо да ръководя една малка автотранспортна компания, която си имаше собствени автовози. Аз реших, че има възможност за много голямо подобрение и за по-голямо дигитализиране. Буквално работех 24 часа, всеки ден от седмицата. Това беше моето гориво. Нямах нищо друго в живота”, разказва Михаил Михайлов пред "Нова телевизия".

Така той решава да създаде своя бизнес за автомобилна логистика в САЩ. Неговата идея еволюира с времето, докато достигне сегашния си вариант - той вече работи на международно ниво, с четири офиса - в Чикаго, България и Македония.

„Сега, през 2020-та година, започнахме също с превоз на мотори, на лодки и на това, на което тук му се казва heavy haul -на тежка машинария”, разказва Михайлов.

Номинацията за „Предприемач на годината” идва като изненада за него.

„Много приятно изненадан бях. Аз не познавам човека, който ме е номинирал. Доколкото разбрах това е един банкер, който е в района на Чикаго. Ако аз бъда победител в една от категориите на финалите за средните щати, съответно ще продължа в националната надпревара”, обяснява той. И отказва да поеме пълната отговорност за своя успех.

„Основното са хората, които са зад мен и с които успяхме да изградим тази компания заедно”, обяснява той.

На онези, които тепърва тръгват по трънливия път към успеха, казва:

„Трябва да имат вяра, твърда вяра. И трябва да са позитивни. Ако не се усмихваш и ако не си позитивен - нещата или не се получават, или много трудно се получават”, смята Михаил Михайлов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м даа

    56 2 Отговор
    Сега Шиши ще му прати Сталийски да му предложи да му изкупи 50% от бизнеса , ама на цена , която Шиши определи.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Това е схемата

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "м даа":

    Шиши чака заповеди от Доган а пък той-от КРЕМЪЛ......

    Коментиран от #3

  • 3 Какъв народ Минке

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Това е схемата":

    РЕЗУЛТАТА ОТ ВЕЧНАТА И НЕРУШИМА,БЪЛГАРО-СЪВЕТСКА ДРУЖБА,ДРУГАРИ.
  • 4 Asdfg

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "м даа":

    Внимавайте Г-н Михайлов. ШИШИ ГЛЕДА И СЕ ОСЛУШВА! ТИКВАТА И ТОЙ Е НА ЩРЕК! Бъдете здрав Г-н Михайлов!
  • 5 гост

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "м даа":

    Това да не ти е Раша , бе , специалисте ? То ако така ставаше , Шиши нямаше да стои в България , а отдавна щеше да е в САЩ !!! Той в една Турция не можа да пекне , ти в САЩ вече го курдиса , хахах !! А е стъпил там , а са го пратили на топло за дълго !! Иди питай тоя Михайлов дали някой там му е предлагал "съдружие" !! Напротив , ако те видят , че не те мързи и можеш да бачкаш ти бутат сами пари в ръцете банкерите , те са на процент от кредитите , а не като нашите на заплата !!

    Коментиран от #6

  • 6 Махленска клюкаркс

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    По-спокойно, не се газирай толкова-казва се ирония. #1 се е изказал със сарказъм.
  • 7 Путкин

    1 3 Отговор
    Не случайно сме най умни на света!
  • 8 Барчо

    18 1 Отговор
    Много е хубаво, когато чуеш българин да се изяви откъм добрата страна някъде по света. От друга страна този българин е роден в България, образован в България, възпитан в Бългрия. Когато обаче държавата България, която е създала този българин трябва да бере плодовете, то ги бере АМЕРИКА, без да е дала за неговото изграждане като такъв и един цент. И това ако не е пладнешки обир, здраве му кажи. На много хора това може да и звучи тъпо, но като се умножи по хиляди подобни откраднати неамерикански таланти от Америка, си е кражба в особено големи размери с космически цифрови измерения. На този българин, както и на останалите умни и не чак толкова умни, но трудолюбиви българи, които работят за интересите на чужди държави като роби, нашата родина трябваше отдавна да даде възможности да работят в нея и за нейното развитие. Бъдещето на България след 1989 г го предопределиха гешефтари, кифли, чалми, римляни, тикви и то вече е кристално ясно. Нататък няма нужда да пиша. Вие знаете какво щеше да бъде.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Ръдулчо

    4 1 Отговор
    Браво!
  • 10 Българин,

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    ама не съвсем!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Диверсант":

    Вие господине сте лъжец или по-скоро писаниците са плод на Вашата фантазия. Ако всичко това беше вярно, нямаше да имате грам време да четете и един ред елементарни политически новини в който и да е сайт, още повече да пишете коментари. Другото е, че не сте разбрали изобщо съдържанието на писания от мен коментар.

    Коментиран от #13

  • 13 Диверсант

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "барчо":

    Открих тоя сайт по време на пандемията. Първите две седмици бях изплашен и аз. Интересувах се какво се случва в България.. И така два месеца си уплътнявах времето..Това което се случва в България ме вълнувсше донякъде, незнам защо. Ако съм имал някакви проблеми извън България, то са ми били спретнати от българи, така че наистина май трябва да се запитам какво правя в тоя сайт

    Коментиран от #14

  • 14 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Диверсант":

    Вие, господине действително сте "диверсант", но в полза на чужди държави. Сам сте си провалили "успешния" бизнес в България с едно крайно глупаво решение, като сте се съгласили на корупционната схема на банката! 1. Не стига че плащате огромна и непосилна лихва /знам много добре колко бяха лихвите тогава и сега/ 2. Платили сте цялата корупционна пътека от .... до. 3. Така предварително сте се обрекли на пълен фалит. Аз лично познавам поне трима такива бизнесмени от онова време, които направиха бързи печалби без много ум и зор и в последствие точно за подобни решения и взеха не само бизнесите, но и жилищата, които бяха заложили. Изкуството на един "бизнесмен" е да направи печеливш бизнес и при трудности, а не само при изключително благоприятни условия. В момента безброй фирми фалират навсякъде по света не заради пандемията, а заради това, че не са предвидили евентуална криза, независимо от какво е предизвикана. А причината е само една. Всеки изкаран и ограбен паричен знак от работника и клиента се влага за задоволяване на собственото си дебело черво и няма нищо заделено за подобни случаи. Като казвам за дебелото черво, нямам в предвид само това, което излиза от тама и Яхти, закуска на 5то авеню, обяд в Париж, следобедна закуска в ОАЕ, вечеря в Лондон, дворци и т.н. Сега виждам, че вашия коментар със случката ви е премахнат, въпреки че в него няма обиди, закани или нещо подобно, което лично аз не одобрявам. Аз също имах определен "бизнес" до 1996 г и бях на к

    Коментиран от #15

  • 15 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    Аз също имах определен "бизнес" до 1996 г и бях на кръстопът точно като Вас. Дали да изтегля заем, за да се разширя и удържа на "нелоялната" връзкова конкуренция или да се преориентирам. Като претеглих цялостната обстановка, разбрах, че нямам шансове, дори без да заплатя корупционната пътека от общо 25%, които ми искаха. Дори имах предложение да заплатя 40%, като заема няма да го върна и ми осигурят "условна присъда". Точно по тази схема много хора станаха милионери по онова време и сега са по върховете на хранителната верига. Естествено отказах се и от двата варианта, преориентирах се и в момента съм в моята родина България, като и плащам данъците. Моите две деца изучих тук и те също работят за благото на нашата родина. Внуците ми също се надявам да останат тук, където са родени и отгледани. Камъка винаги си тежи на мястото. За да стане добре, трябва първо да стане много, ама много зле и се надявам да достигнем дъното до десетина години, след което България да започне да се изгражда наново, което ще направят моите деца и внуци. Вашите деца и внуци дори няма да говорят и пишат българския език, камо ли да имат някакво желание да се върнат в България. Имам смелостта аз да се наричам БЪЛГАРИН и винаги съм се гордял с това, че съм българин. Истинския българин може да се е снишавал, може да си е премълчавал, може да е преглъщал, но никога не се е предавал и е чакал подходящото време да изригне учуди света, че все още съществува и че трябва да се съобразяват с

    Коментиран от #16

  • 16 Барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    Истинския българин може да се е снишавал, може да си е премълчавал, може да е преглъщал, но никога не се е предавал и е чакал подходящото време да изригне учуди света, че все още съществува и че трябва да се съобразяват с това. Вие, господине, както и вашите деца, заедно с всички пръснати по света емигранти сте изгубен за родината си. Всички искат ред, но малцина го спазват, като се дразнят когато други не го спазват. Всички цитират прословутия израз на еди кой си американски президент: Не питай какво родината ти може да направи за теб ........ и т.н., но малцина го изпълняват. Мога да продължавам в същия дух, но мисля това за напълно достатъчно. Пожелавам ви успехи и дано когато родината ви България има нужда от такива като Вас, нещо ви "парне под лъжичката" и се сетите, че сте все пак БЪЛГАРИН не само като националност!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Диверсант

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    След определението ЛЪЖЕЦ, определено реших че наистина е губи време човек да чете и пише тук. Отделено ми е още един път време, уточнявам за последно, не желая отговор. Повече от 12 години не бях чел нищо на български, ще продължа.. Виждам че първият ми коментар # 11 е изтрит и от който върши тая работа.. Та въпроса с моя кредит в България не сте разбрали, не съм се съгласил и не съм го вземал. Спрях до там. А това което съм направил тук ( за вас ЛЪЖИ.) винаги го изтъквам пред италианците че съм такъв защото съм се родил, учил и работил в оная България. Въпроса с внуците е интересен и тъжен. Те наистина не говорят български.. Спирам до тук с лъжите си защото дразня явно от сайта

    Коментиран от #18

  • 18 Барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диверсант":

    Аз лично в моя коментар № 14 изразих съжаление, че са ви изтрили коментар 11, ако сте прочели. В доста от коментарите се пише за изтриването на коментари, които са по правилата, но с различно мнение. Защо Ви нарекох лъжец??? Ами защото такива и големи пари се правят само или с измама, кражба, връзки с управляващи или пък с някакво изобретение. Това го доказва цялостната история във времето.
  • 19 КАСКЕТ

    3 1 Отговор
    дА Е ЩАСТЛИВ, ЧЕ НЕ Е ТУК В бг. щЯХЯ ДЯ МУ СЕ ЕЗСИПЯТ нап, данс, мвр, А ПРАСЕТО И ТИКВЪТА ЩЯХА ДА МУ ВЗЕМАТ БИЗНЕСА
  • 20 Иван Андреев

    0 1 Отговор
    До коментар 18. Изобретение да но не и в България.

    Коментиран от #21

  • 21 барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Иван Андреев":

    До коментар 20. Не съм имал в предвид точно България, а по принцип съм изброил начините за честно забогатяване. Гледам съм пропуснал тото милионерите.