Last news in Fakti

10 Септември, 2020 14:59 1 954 8

Белият дом спрял доклади за Русия

  • сащ-
  • белият дом-
  • русия

Това твърди висш представител

Белият дом спрял доклади за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Служител на американското разузнаване разкри, че е бил спрян от Белия дом да докладва за руско влияние в страната, съобщи Вашингтон Пост.

Фигурата е топ служител от Отдела за разузнаване и анализи към Департамента за вътрешна сигурност. Американското правителство е наредило на Брайън Мърфи да спре докладите през май.

Решението е дошло от отговарящия за департамента Чад Уолф. Съобщението е, че заповедта идва от Робърт О'Брайън, който е съветник по национална сигурност на американския президент.

Експертът дълго се е съпротивлявал на настояване да преувеличава определени доклади. Той е трябвало да задържа докладите за руско влияние на изборите и ситуацията в по границата с Мексико.

Мърфи е направил поредица от брифинги и доклади за руските действия. Неговите усилия били омаловажени и му е била отказана среща по темата.

Показанията са предадени на Департамента за вътрешна сигурност. Очаква се той да свидетелства след десет дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шибалкин

    0 0 Отговор
    Умря Марко таварищ
  • 4 въпросче

    7 0 Отговор
    Фигурата е топ служител. АКО НЕ Е ТОП,А Е ВИСШ СЛУЖИТЕЛ,КАКВО ЩЕ СТАНЕ?
  • 5 ЗиС 5

    3 0 Отговор
    "Съобщението е, че заповедта идва от Робърт О'Брайън, който е съветник по национална сигурност на американския президент." Уолтър О'Брайън е. От специалния отряд "Скорпион".
  • 6 Авеее

    3 1 Отговор
    Белият дом е побелял и остарял от страх! Капка кръв няма по лицето му. В един момент ще се превърне в Черния дом при избиране на следващия О Двама. Пардонъ,Обаба,или беше Обамба? Твърдо нье! Май беше Обрама. Или Обама?
  • 7 Уловка Въдичова

    2 0 Отговор
    "Скарлет О'Хара се разбрала с Рет Бътлър"
  • 8 тръмп

    5 0 Отговор
    Хаха... поредната тъпотия на Демократите. Тоя бил казал, ония бил чул, трети бил заплашван и като се разседва и нищо такова няма. Последното беше, че казал за ветераните, че били скапаняци и т.н. и като разседваха и няма нищо такова ама не видях тука да излиза статия, че всичко е лъжа. В пространството се пускат неща и като излезне, че са лъжа си траеме. Все едно Да кажа, че човека писал тази статия е педофил. Да го напиша във всички медии и след като той ме опровергае с доказателства, че не е това да не излиза в медиите. :)))