Last news in Fakti

11 Септември, 2020 20:49 2 112 7

Великобритания инвестира 65 милиона в технологии на бъдещето

  • технологии-
  • инвестиция-
  • великобритания-
  • рак-
  • алцхаймер-
  • болести

Търсят се решения в борбата с болести като рак и Алцхаймер

Великобритания инвестира 65 милиона в технологии на бъдещето - 1
Снимка: Shutterstock

Технологии на бъдещето, които могат да трансформират живота на хората, като високоефективни батерии за електрически превозни средства, модерни медицински процедури и роботи за АЕЦ, ще финансира с над 65 милиона лири британското правителство.

Помощта ще бъде предоставена чрез правителствения Фонд за индустриална стратегия, като целта е разработването на решения за някои от най-големите глобални предизвикателства, включително изменението на климата и борбата с болести като рак и Алцхаймер. Близо 44 милиона лири са предвидени за разработване на следващо поколение високоефективни батерии, които могат да се използват за нови технологии като електрически самолети.

С 15 милиона лири ще се подпомогнат университети, изследователски и бизнес организации, за да създадат роботи за инспекция, поддръжка и ремонт на атомни електроцентрали, спътници и вятърни турбини. Роботите ще се използват и за справяне с проблеми, произтичащи от пандемията от COVID-19, включително доставки или преместване на болнични легла. 6,5 милиона лири ще бъдат разпределени към Центъра за усъвършенствано лечение за по-добър достъп на пациентите до модерни терапии в борбата срещу заболявания като мускулна дистрофия на Дюшен и муковисцидоза.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jorj

    6 1 Отговор
    Простотии, глупости!!!! Това е все едно да си милиардер и да инвестираш 5 стотинки в технологии на бъдещето!!!! Направете анализ на писанията си, стига се излагайте!
  • 2 jorj

    4 1 Отговор
    Простотии, глупости!!!! Това е все едно да си милиардер и да инвестираш 5 стотинки в технологии на бъдещето!!!! Направете анализ на писанията си, стига се излагайте!
  • 3 Бах

    5 2 Отговор
    Жалко , че Адолф не успя да затрие тази отврат !
  • 4 Алеко КАН

    1 4 Отговор
    Така прави най-старата в Европа демокрация , а ЕС инвестира в тоталитарни партии като тази на борисов и орбан! Кое бъдеще ще е по-добро? Извинете за лесния въпрос! Да живее държавата стояща в основата на създаването на една друга днес Велика сила , управляваща света!!! Ако ме изтрият Факти - ще ги съдя!!!
  • 5 един българин

    2 4 Отговор
    Слава на САЩ и Британия !!! Да живее ДЕМОКРОЦИЯТА , ДА ЖИВЕЕ ОБЩЕСТВОТО В КОЕТО УМНИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИ УПРАВЛЯВАТ ФИЗИЧЕСКИ СИЛНИТЕ ПРОСТИ!!! ТО ЩЕ НАПРАВИ СВЕТА ПРОСПЕРИРАЩ И ХУМАНЕН!

    Коментиран от #6

  • 6 Един дохтор

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "един българин":

    Оди се прегледай !
  • 7 незнайко

    1 0 Отговор
    65 милиона лири са НИЩО за тази дължава !!! Виж ако бяха казали 1 милиард щеше да е НЕЩО !!!
Новини по държави: