Last news in Fakti

16 Септември, 2020 18:00 2 553 11

Някогашното ГДР наваксва разликата със Запада

  • германия-
  • граждани-
  • гдр

Изтокът с по-малко доверие към демократичните институции

Някогашното ГДР наваксва разликата със Запада - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Някогашната Германска демократична република до голяма степен е наваксала изоставането си от западната част на страната, съобщи Ди Велт.

Жителите от районите на някогашното ГДР си остават по-недоверчиви към демократичните институции. Обединението се състоя преди 30 години.

Известно е, че Западът трябваше да направи големи инвестиции за уеднаквяването на жизнения стандарт. Процесът обаче отне дълго време преди да бъде завършен.

Източната част трябваше да бъде индустриализирана. Въпреки това нейните жители често искаха по-бързо преодоляване на разликата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    5 0 Отговор
    И кое тук е новината? :)
  • 2 Бареков

    0 0 Отговор
    Имаме новина!
  • 3 Тридесет години

    11 8 Отговор
    Не могат да ги стигнат като се налива ха милиарди там от германското правителство... А преди, по време на соца също се налива ха пари в ГДР за да е витрина... А Вие искате опска ата и разграбена България от кУмунисти седесари и царисти Бойко да я въздигне до западните страни... Но той много направи и построи... Не благодарници!
  • 4 Торозов

    14 5 Отговор
    Правете сметка - ГЕРМАНЦИТЕ не могат да наваксат 30 години разликата, не кой да е друг. А таваришите още милеят по мамаша раша
  • 5 кУмУнист

    12 1 Отговор
    Тая простотия може да я изпляска само идиот или някой малаумник. Идете и вижте как няма никаква разлика, колкото северна от южна Корея.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Умно село

    2 2 Отговор
    Тия още ли наваксват?
    Ами и преди ГДР си бяха за нас №1, а щом те не са наваксали . То ние къде сме?
    Казват, че сме в Европа, ама манталитета ни е балкански, а за управлението.... Без думи.................
    ЕдНа сочна българска на цялата им семка дето управляват и ни лашкат като овча тор в шаситка!
  • 8 Политолог

    3 1 Отговор
    30 години социалистическата част на Германия наваксва разликата в развитието си спрямо Западна. А Русия трябва да догонва Германия 50 години...Москвич и Запорожец ще се сравняват с Мерцедес и АУДИ
  • 9 Политолог

    1 1 Отговор
    30 години социалистическата част на Германия наваксва разликата в развитието си спрямо Западна. А Русия трябва да догонва Германия 50 години...Москвич и Запорожец ще се сравняват с Мерцедес и АУДИ
  • 10 Рико

    0 1 Отговор
    Страшни са пораженията на комунизма. Страшни! 30 години са това! Източна Германия да не може да изравни стандарт!? А Полша, Унгария и Чехия ? А за България и Румъния какво да очакваме? Колкото повече комунизъм,колкото по-близо до Москва,толкова по-голяма мизерия. Така бяха групирани държавите по комуизъм- Румъния,България ; Полша, Унгария, Чехословакия. И в обратния ред се възстановяваме,само че вече 30 години минаха, а възстановяване няма.Скакалци да бяха минали, чума да беше минала ... пак нямаше да държат 30 години. По-страшно от чума е това комунизмът и московията. Хора, не допускаите да се повтори,че този път физически ще сме свършени.
  • 11 незнайко

    1 0 Отговор
    По тъпа статия без грам конкретика не бях чел !
Новини по държави: