Last news in Fakti

23 Септември, 2020 16:28 3 176 19

Германия няма да се откаже от "Северен поток-2"

  • северен поток-2-
  • северен поток 2-
  • ес-
  • газопровод-
  • германия-
  • алексей навални

Излизането на страната от проекта би причинило "значителни допълнителни щети на Европа"

Германия няма да се откаже от "Северен поток-2" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия няма да вземе решение да се оттегли от изпълнението на газопровода "Северен поток-2" въпреки намерението на правителството да предприеме действия срещу Москва с оглед на отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални, предаде в сряда "Файненшъл таймс".

Излизането на страната от проекта би причинило "значителни допълнителни щети на Европа", посочва финансовото издание, предаде БНР.

Съобщава се също така, че Християндемократическият съюз на германския канцлер Ангела Меркел е получил широка подкрепа, за да остане правителството ангажирано с изпълнението на "Северен поток-2", тъй като то може да се наложи да плати милиарди евро под формата на компенсации на европейски инвеститори, ако блокира газовия проект. По-рано този месец говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че "Северен поток-2" не трябва да бъде политизиран във връзка със случая с Навални, тъй като проектът е от полза както за Русия, така и за Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    48 4 Отговор
    Никой нормален не бяга от евтиния газ. само шляхтите се доказаха като 100% мифки и се зареждат със скъп втечнен от краварите!

    Коментиран от #10

  • 2 БАТКОТО

    38 1 Отговор
    УСТОЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ НАТИСК ЩЕ ИМАТ ЕФТИН ГАЗ ТОВА Е ПАЗАР
  • 3 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    37 1 Отговор
    Злощастна е участа на соросоида!

    Коментиран от #7

  • 4 Гошо

    45 2 Отговор
    И сега Навални какво, залудо се въргаля по болницата
  • 5 kvy

    39 2 Отговор
    То и спирането на Южен поток коства вреди за Европа. Но не ви пукаше и го спряхте!

    Коментиран от #8

  • 6 СССРБарета

    41 2 Отговор
    Xaxaaaaaxaaaa джендъри!!! Запомнете рано или късно доброто винаги побеждава злото и справедливостта възтържествува! Ще допълня и думите на Исус Христос че истината ще ви направи по-силни! Нека всеки сам прецени тази пародия с Навални и новичокът който не може да убие никого дали е истина или не!
  • 7 Чиста физика

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

    Злощастна и трагична,защото: На всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.
  • 8 КОНТРАТА

    35 1 Отговор

    До коментар #5 от "kvy":

    България го спря за да го подари,, Южен "на турците нали дпсто командва тук!
  • 9 Бай Манчо

    26 1 Отговор
    не се получи с дневалний , кой ли ще е наред сега с техните безкрайни и подли номера - Беларус или някой друг нещастник от "опозицията" ? Като начало янките да си продават скъпата газ на поляците и балтийците - те са богати и независими :)))) .
  • 10 От ден до пладне

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Няма вече американска газ в Полша. Зарибиха ги и след товаги ритнаха. Тръбопровода през Полша ще остане празен след пускането на СП2. Всъщност обикновено всеки който иска да седи на 2 стола се озовава на земята. Та неблагоприятен януари ще има за поляците.

    Коментиран от #11

  • 11 Бесен Язовец

    24 2 Отговор

    До коментар #10 от "От ден до пладне":

    Шляхтите подписаха преди 2 години за втечнен и се еб***наха в мазния си слугински G*Z
  • 12 От ден до пладне

    20 1 Отговор
    То ако преплачат ще има американска газ - няма невъзможни неща. Но на каква цена и могат ли да си го позволят? Едно е сигурно щатската газ ще е доста солена, аможе и горчива да е.
  • 13 Навални

    15 0 Отговор
    Глътвам една Михалковска и пак се гътвам!
  • 14 ЕмиЛили

    18 0 Отговор
    Ти да видиш, тая Шмеркел го вади по-голем от нашия Бански цървулник!!!!
  • 15 Zentramant

    13 0 Отговор
    Плана на Съединените Американски Шатри се провали.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 kkk

    13 0 Отговор
    Нямa кaк дa cпрaт CП2 дoри и caмo пo икoнoмичecки причини, a кaтo бoнуc и швaбитe мнoгo държaт дa cритaт ФAЩ oтзaд кoлкoтo ce мoжe пo-здрaвo. Aкo швaбитe eднocтрaннo cпрaт прoeктa cлeдвa:

    - нaд 10 МИЛИAРДA EВРO нeуcтoйкa дължимa нa Руcия пo дoгoвoр
    - минимум oщe зa тoлкoвa щe трябвa дa ce плaтят нa eврoпeйcки фирми зa пoкривaнe нa зaгубитe
    - минимум 150 000 нoви, дoбрe квaлифицирaни (и c виcoки oбeзщeтeния) бeзрaбoтни в Eврoпa

    Бoнуc- втeчнeният гaз кaтo ceбecтoйнocт e eдни 25% пo-cкъп, нe мoжe дa ce гaрaнтирaт дocтaвкитe (eднa буря в oкeaнa мoжe дa зaбaви кoрaбa c 10-20 дни) и кaтo cлoжиш в cмeткaтa нужнaтa инфрacтруктурa зa рeгaзификaция, трaнcпoрт и т.н. рeaлнaтa цeнa нa втeчнeният гaз e eдни 50% нaд тaзи нa гaзтa пo тръбитe...

    Тoecт ФAЩ мoгaт дa смучат кочана и дa cи купят вaзeлин щoтo тoя път EC щe ги клeцa мнoгo якo. A ce oчeртaвa cкoрo дa пoчнe и eднa cилнo унизитeлнa зa ФAЩ прoцeдурa- щaб-квaртирaтa нa OOН щe бъдe изнeceнa oт ФAЩ...
  • 18 Минващ

    2 13 Отговор
    Германците не са фактор така че това е без значение.
  • 19 Гост

    2 0 Отговор
    Какви действия ще предприеме Германия срещу Москва във връзка с недотровения Навални? Той вече е изписан от Шарите и сега ще си вее барака и по други демократични страни, за да разказва колко агресивни отровили са от Кремъл. Немското правителство категорично отказа каквото и да било съдействие с руснаците по случая с Навални. Руските лекари от своя страна изявиха готовност да изпратят на немските си колеги биологически материали, взети от Навални в омската болница. Не забелязах Германия да се разшуми и обезпикои при убийството и разфасоването на Хашоги. Вече почна да ни писва и от немското и от евроатлантическото лицемерие.
Новини по държави: