Last news in Fakti

24 Септември, 2020 17:08 3 022 5

Италиански лекар предупреди: Ситуацията може да стане неуправляема

  • sir-
  • италия-
  • коронавирус-
  • грип-
  • силвестро скоти-
  • ваксини

Грипната епидемия тази година може да мине по-леко, ако се спазват мерките

Италиански лекар предупреди: Ситуацията може да стане неуправляема - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ситуацията с коронавируса и обикновения грип в Италия може да стане неуправляема, ако не се вземат мерки. Това предупреди Силвестро Скоти, генерален секретар на Италианската федерация на общопрактикуващите лекари, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa).

По думите му ако италианците продължат да спазват мерките срещу разпространение на COVID-19, грипната епидемия тази година може да мине по-леко. Но е важно да се направи ваксинация, която ще улесни диагностицирането и управлението на предполагаемите случаи на коронавируса.

През миналия сезон шест милиона италианци са били засегнати от грипа. Какво би могло да се случи, ако сега всички тези хора се страхуват, че имат COVID-19? Ситуацията би станала „неуправляема“, предупреди Силвестро Скоти.

Той призова да бъде извършена ваксинация срещу обикновения грип. В момента има 18 милиона ваксини срещу него в италианската здравна служба. Важно е регионалните здравни власти да следят броя на дозите ваксина, за да алармират преждевременно, ако се стигне до недостиг. Към този момент по данни на университета „Джонс Хопкинс“ в Италия потвърдените случаи на заразяване с COVID-19 са 302 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    11 0 Отговор
    И тоз станал милионер с паричките на сорос бил гел и сзо
  • 2 Юсуффф

    11 1 Отговор
    С купени и надупени лекари и интелектуалци толкоз.Скапаняци !
  • 3 Хаха

    14 1 Отговор
    Аз пък си мисля, че ситуацията ще си е същата, както преди година, две или три. Просто купени душици, насаждат страх от измислен вирус.
  • 4 Гост

    8 0 Отговор
    Стига насаждахте страх в хората.На никой вече не му пука за ситуацията.Хората вече разбраха за какво става въпрос и сезонният грим се оказа по-опасен от коронавируса !
  • 5 Браво

    0 0 Отговор
    Явно това е ситуация която не подлежи на контрол ,за разлика от населението например.
Новини по държави: