Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 10:11 4 263 74

Президентът на Нагорни Карабах обяви, че отива на бойната линия

  • нагорни карабах-
  • арменци-
  • азери-
  • сражения

По цялата линия на съприкосновение вървят тежки боеве с различна интензивност.

Президентът на Нагорни Карабах обяви, че отива на бойната линия - 1
Снимка: БГНЕС

Азербайджанските военни са прехвърлили нови сили в Нагорни Карабах, заяви говорителят на арменското министерство на отбраната Арцрун Ованисян. По-рано Баку заяви, че азерските военни сили са завзели нови опорни пунктове по линията на съприкосновение в Карабах.

„През нощта имаше ожесточени боеве", написа Ованисян във Facebook, цитиран от БНР.

На свой ред президентът на непризнатата Нагорно-Карабахска република Араик Арутюнян заяви, че отива на предната линия заедно със спецсилите.

„По цялата линия на съприкосновение вървят тежки боеве с различна интензивност. На артилерийски обстрел са подложени градове, включително столицата Степанакерт, нацията и родината са застрашени... Следователно, заедно с подразделенията на спецчастите, отивам на предната линия, да поема своята част от боя, защото на предната линия ще бъда по-полезен отколкото в тила”, написа Арутюнян във Facebook.

Междувременно съпредседателите на Минската група на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа призоваха за незабавно хуманитарно примирие в Нагорни Карабах, за да бъдат прибрани телата на загиналите в подновените боеве между Армения и Азербайджан.

Вчера за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах призова и френският президент Еманюел Макрон - в разговори с арменския премиер Никол Пашинян и с азербайджанския президент Илхам Алиев.

Франция, заедно със Съединените щати и Русия, е съпредседател на Минската група, натоварена с посредничество в този конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киряк Бойко турския везир

    15 64 Отговор
    Нашата коалиция Азербайджан, Турция и България ще смаже Армения, Русия, Гърция, Франция и САЩ.

    Коментиран от #13

  • 2 Дельо хайдутин

    60 22 Отговор
    Те арменците са много хубави хора, честни трудолюбиви, тичични евреи

    Коментиран от #8

  • 3 БЗНС

    40 51 Отговор
    България трябва да застане на страната на Азербайджан и Турция, но всъщност не на тяхна страна, а на страната на международното право и истината!

    Вън окупаторите от Нагорни Карабах!

    Коментиран от #62, #66

  • 4 кУЧЕ

    56 10 Отговор
    Много смел, и ние имахме един Роско, който щеше да се бие с руснаците.
  • 5 Боби

    32 3 Отговор
    Да вземе и Боко с него.
  • 6 Иван

    48 25 Отговор
    Почти цялата черна работа я вършат дроновете. Признавам ги турците, с тези техни дронове няма нужда да ходиш на бойното поле.

    Коментиран от #7

  • 7 Дельо Хайдутин

    37 22 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Страхливи башибозуци кокошкари.

    Коментиран от #9, #69

  • 8 симо

    44 23 Отговор

    До коментар #2 от "Дельо хайдутин":

    Нали за това турските касапи избиха 1.5 милиона арменци преди 100 години.

    Коментиран от #18, #70

  • 9 Иван

    44 20 Отговор

    До коментар #7 от "Дельо Хайдутин":

    Защо да са страхливи? Затова, че имат мозъци и си произвеждат дронове ли? Ти иди се бий и мъкни черешовото топче, той ще седи в кафето и ще си управлява дрона.

    Коментиран от #58

  • 10 123

    22 10 Отговор
    153 Нагорно Карабах войници Арменци са убити. 50 от тях са убити през вечерта.
  • 11 TRoskOt

    26 8 Отговор
    Спорната зона Нагорни Карабах се състои от 4 Общини заселени предимно с арменси но те са окупирали още 8 общини които са населени предимно с азери. Сега азерите си освобождават предимно своите общини но за да освободят другите дето се намират между Армения и Карабага ще трябва да минат и през нея.

    Коментиран от #15

  • 12 винету

    8 2 Отговор
    В български вариант: Пу, аз ще съм Винету, ти ще си лошия шеф на белите. Ние ще се скрием в гората, вие ще ни търсите. Ама най-късно в осем трябва да съм си в къщи, да не ми се карат.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ххх

    32 5 Отговор
    Призовават, четат декларации. Но, в общи линии гледат сеира отстрани. И ако арменците намерят сили да се защитят, ще ги има, ако ли не - азерите ще ги затрият. А майче живеехме в 21 век, а не в 14 - ти, във времената на османските нашествия. Не ми е много ясна играта на Путин. Доколкото разбирам, новото ръководство в Армения е направило известен завой към Съединените щати. А това закономерно е подразнило Русия. И сега какво ? Арменците да видят кон боб яде ли ?

    Коментиран от #17, #21, #24, #29, #41

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 турчин

    33 23 Отговор
    Самопрегласилия се президентът на окупирания от арменците Нагорни Карабах обяви, че отива на бойната линия,заедна с няколко куфарчета памперс.
  • 17 Дельо Хайдутин

    29 11 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Като нахлуе башибозука в Кърджали Путин пак ще ни се смее.Ще чакаме лесбийката военен министър на Германия да ни защити.

    Коментиран от #20, #28

  • 18 koпа

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "симо":

    Нали знаеш че това са приказки от 1001 нощи,ще ми приказваш по документаций не по политически решения на нациски настроените политици.
  • 19 В 21 век

    6 0 Отговор
    всичко това,е много противно и негативно. А иначе, сме хуманоиди. Много жалко.
  • 20 Ха ха ха

    25 15 Отговор

    До коментар #17 от "Дельо Хайдутин":

    После турчина бил страхлив, а смелия хайдутин се надявал някой от някъде да дойде да го спаси. Хайде слагай памперса, ако не за друго поне задните ти части ще спаси от рязания 😂

    Коментиран от #25

  • 21 TRoskOt

    13 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Ако арменците в Армения до сега се бяга само католицизирали работата им щеше да е лесна но уви от 'трън та на глог но само че по висок'.
  • 22 TRoskOt

    18 4 Отговор
    Тоя не разбра ли че за тях слънцето изгрява от там дето са турците ами нещо като при гърците случаиност или не ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дельо Хайдутин

    21 5 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха ха":

    Западните окупатори ни разоръжиха армията.С какво да се бием.С голо дупе?

    Коментиран от #26

  • 26 Ха ха ха

    28 8 Отговор

    До коментар #25 от "Дельо Хайдутин":

    Все други са ви виновни, все космите ви пречат. Да бяхте останали с Русия. Пак щяхте да сте гладни и боси, но поне въоръжени. Виж руснаците как гледат сега как азерите трепят арменците. Ако бяха се кланяли на Русия вместо на Запада сега азерите щяха да бъдат трепани. Хайде развявай си голото дУпЕ сега.
  • 27 Gehirnwäsche

    8 2 Отговор
    Абе отива, но най - отзад. Време за малко смешна реклама и перчене. Паляк.
  • 28 Цццж

    17 5 Отговор

    До коментар #17 от "Дельо Хайдутин":

    Да и това ще стане ако продължавате да бъдете арменци гърци кюрди, абе който е против Турция вие сте им приятели. Не си гледате интереса а само дразните феса
  • 29 Фасил л..

    16 5 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    И не само това! Факт е, че Армения нито има възможността, нито силата да води такава война сама.Пасивността на Русия в момента не е свързана до толкова, че Пашинян танцува със САЩ. Играта е между Турция и Франция в момента. Армения е като общо куче, дали Русия ще я насъска или Франция(както в случая), което вероятно се случва със знанието-но без одобрението на Русия. Целта на Франция е да разгърне Турция все повече или да я ангажира, колкото се може повече-далеч от източното Средиземноморие. Пък, ако ли има и конфронтация със Русия-още по добре!! Дали времето ще покаже. За сега единствените подкрепления за Армения минават през Иран. Било техника, било жива сила(терористи от Ливан и Сирия).. Интересни неща ще се случват тепърва. За сега Иран се ослушва.. Че видиш ли нито подкрепя, нито не подкрепя Армения.. Може би и тя не проумява все още на къде ще за духа ветрец. Това, че Франция и Израел до някъде използват Иран за коридор за доставки на подкрепление за Армения също не значи, че мислят доброто на Иран. Имайки в предвид, че около 44 милиона от жителите на Иран са предимно Азерски Тюркмени!Като нищо може и там да пламне.

    Коментиран от #43, #45, #48, #49

  • 30 111111

    12 14 Отговор
    Местоположение
    Османска империя
    Дата
    1915 г. – 1923 г.
    Цел
    цивилни арменци
    Оръжие
    депортация, масови убийства
    Смъртни случаи
    800 000 – 1,5 млн.
    Жертви
    1 200 000[1]

    Коментиран от #33, #51

  • 31 TRoskOt

    20 12 Отговор
    Азербайджанците водят вона на своя територия за Своята Теиториялна Единност.
  • 32 Оги

    14 0 Отговор
    Много ме кефи като почнат да призовават за разни неща, всеки търчи и призовава. И какво от това? Боят продължава. Пука им на фронта кой за какво призовава.
  • 33 турчин

    19 14 Отговор

    До коментар #30 от "111111":

    Къде са докоментирано числото от 1,5 милиона арменци,покажи докоментацията ,не ни приказвай с устатата на нациски настроените политици ,аз пък казвъм че арменците са убили 1,5 милиона турци ще вярваш ли,ще ми искаш доказателства покажи и ти тези доказателста,това не може да се реши полетически а исторически, тоес историците ще изкарат всички докоменти,покажи ми също една медународно съдебно решение за този период ,не можеш да покажеш защото няма,с маниполация може само да си вярваш сам на свойте лъжи.

    Коментиран от #38

  • 34 Бойко Борисов

    17 1 Отговор
    Aко турция ни нападне не ме търсете - в барцелона съм при гаджето!
  • 35 Революционер

    16 2 Отговор
    Барбикян замина ли
  • 36 Родолюбец

    12 22 Отговор
    Арменците ,са първите християни!!!!Цивилизован народ ,страдал много от турци и други мюсюлмани!!!!!Яворов им е посяетил стихотворение- мисля ,че се казваше; Арменци.;Не разбирам ,защо да не ги подкрепя ме,поне морално!!??И друго-значи Косово ,може да се отдели от Сърбия а Арцах да не може от Азербайджан-защо ?????

    Коментиран от #37

  • 37 Фасил л..

    8 9 Отговор

    До коментар #36 от "Родолюбец":

    Щот не си раснал достатъчно
  • 38 челен опит

    12 11 Отговор

    До коментар #33 от "турчин":

    Всъщност апап , има го документирано Хитлер как казва на своя щаб, за жестокостта с която трябва да се води войната , позовавайки се на турският опит. И Турция като изби 1,8 милиона арменци , то кой си спомня сега за това , и го говори.

    Коментиран от #42

  • 39 a bee

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Бойко Борисов":

    Ирония ? Български военен плавателен съд(за
    кораб е мнооо малък)преминал Босфор за Средиземно
    море . Да проверява дали Ердо доставя оръжие на Либия ?
  • 40 ПЕНКО

    9 3 Отговор
    ПРЕДИ ДНИ НАПИСАХ ,ЧЕ РУСИЯ ЩЕ СИ ТРЕНИРА СПЕЦЧАСТИТЕ И ЩЕ ОВЛАДЯВА НОВИ ВЪОРЪЖЕНИЯ ---ДНЕС ТАМ ИМА МАЛКА ЧАСТ "ВАГНЕРОВЦИ" , А АРМЕНИЯ ПОДГОТВА ЖЕСТОК УДАР! - А АЗЕРИТЕ СА СЕ БИЛИ МЪЖКИ ДО РУСНАЦИТЕ ВЪВ- ВСВ ----ЗА РАЗЛИКА ОТ АРМЕНЦИТЕ - ТАЛАНТЛИВИ ТАВТАЦИ !!!!
  • 41 Тези въпроси трябвале

    19 8 Отговор

    До коментар #14 от "Ххх":

    Да си ги задаваш преди 30 години когато арменците колеха жени старци и деца или когато християните колят е нормално, а когато тях ги колят е диващина.
  • 42 Как 1,8 млн?

    11 5 Отговор

    До коментар #38 от "челен опит":

    Не бяха ли 180 млн, аз така съм чувал.
  • 43 a bee

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Фасил л..":

    Армения разполага с 4 СУ-30(справка:avia.pro).
    Мави ватан се пази от корвети,... . и С-400 + собствен ПВО !
  • 44 a bee

    0 3 Отговор
    Само да се покаже от бърлогата и ще е скрилаа
    за ада ! Израеские камикадзета сражат над ... !
  • 45 падналия ангел

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Фасил л..":

    Нещо си се объркал, Израел помага на Азербайджан! Има израелски дронове, четири самолета Ил на азерите летяха вече до ядете за презареждане с техника (за справка флигхтрадар). Целта е на евреите да имат военна база северно на Иран.

    Коментиран от #56

  • 46 Тюрк

    7 6 Отговор
    Време е за Турски каганат. Да живе Туран който ще се простира от Турция до средна Азия.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 a bee

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Фасил л..":

    Изтриха ми линка до фото на Макрон с двама
    яки и загорели :Макрон позира със Сен Мартинос, който прави среден пръст и скандализира десния и RN !
  • 50 a bee

    2 0 Отговор
    Точка У (на наташка),закупена от Белязания
    (дето разтуру СССР) НЕ ПОПАЛИ У цел,се
    жалва Армения !
  • 51 a bee

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "111111":

    Предаване с Жириновски (по РУ): Россия продала
    на Азери военая техника за 5 милиарда долара и
    подарила на Армения на същата стойност!
    Ся ,наташкин МУЖ :да се стражава за ... ???
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Педро

    3 3 Отговор
    Колко пъти сте видяли САЩ,Русия и Франция с обща позиция?!Защо ли?Забравяйте арменските лобита ,които са фактор и в САЩ и във Франция.Русия и Иран на 100 % са зад арменците!Израел сигурно търси враг на Иран,в лицето на Баку,но никога няма да вземе страна в конфликта с арменците.4 са причините.
    1.Русия -изключено е да предизвикат пряко руското правителство.
    2.Турция-дори и вчера Ердо каза,че Ерусалим е техен,явно подкрепя Палестина и е враг на еврейските съюзници ОАЕ примерно.
    3.Самата Армения-не може да се запази историческа легитимност,когато си преживял Холокоста да подкрепяше агресора на Геноцида.
    4.Лобизма на САЩ.

    Коментиран от #71

  • 54 TRoskOt

    0 0 Отговор
    Вече една седмица.
  • 55 Това е добре

    6 5 Отговор
    Щом и той заминава значи положението на арменците е критично. Скоро ще празнуваме победата.

    Коментиран от #57

  • 56 Фасил л..

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "падналия ангел":

    Казах от части подкрепя.. Та нали иммено Израил има изгода-Иран да се разклати вътрешно
  • 57 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #55 от "Това е добре":

    Чакащи братушките още не се са намесели.

    Коментиран от #64

  • 58 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Чакай братушките още не се са намесели.

    Коментиран от #68

  • 59 бай Гаро

    8 10 Отговор
    Аз съм арменец, роден в България. Две години служих в Българската армия. 45 г. работих в завод за България. Да ме сравнявате с евреите, гордост е за мен. Миналата година бях на екскурзия в Израел. За 62 години са построили прекрасна държава в пясъците. Помислете вие какво построихте, комуняги и анадолци, подкрепящи Турция и Азербайджан

    Коментиран от #60

  • 60 Въпросът е

    7 4 Отговор

    До коментар #59 от "бай Гаро":

    Ти какво си построил в България и ако изобщо си построил нещо защо не си го построил в Армения.

    Коментиран от #61

  • 61 Педро

    4 2 Отговор

    До коментар #60 от "Въпросът е":

    Важното е,че обича милиард пъти повече България,а анадолците я ненавиждат
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 дали не е късно

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "Гост":

    Може би и братушките няма да се намесят. През 2018 г. в Армения се случва Майдан , след стандартните обвинения в корупция , про-руското правителство пада, подобно на Янукович в Украйна . На власт идва ново правителство оглавено от Пашинян , който е събирателен образ на Ал. Йорданов и Навални , и няма едно топло изречение към Русия , напротив политиката е изолация с Русия , заявка за членство в НАТО и ЕС . Ако сте на мястото на Русия какво бихте направили ? Ми да им помагат тогава НАТО и ЕС , защо Русия да пролива кръв за враждебни лагери. Още повече в последните години Турция и Азербайджан са помагали повече на Русия . През Азербайджан минава един негласен руски газов поток , за Европа който миксира и допълва недостатъчната азерска газ , и Русия просто ще си отреже един от клоновете на който седи. Момента не е случайно избран от Турция и Азербайджан. На 30 септември 2020 г. Пашинян се обръща към Русия с думите - Нещо сбъркахме с политиката си към вас , желаем да се поправиме.
  • 65 Жестоката истина

    3 0 Отговор
    Няма такава държава следователно и този смешник не е президент!
  • 66 ООН

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "БЗНС":

    Според ООН арменците са окупатори!
  • 67 А. Хитлер

    4 2 Отговор
    Щом квичат арменските патладжани значи азерите напредват!

    Коментиран от #74

  • 68 Запознат

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Гост":

    След като им опукаха "безаналоговите" панцири не смеят!
  • 69 Истината

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дельо Хайдутин":

    Да наричаш турците страхливи е меко казано несериозно! Турците може да са всичко друго на страхливи не! Никога не са били роби!
  • 70 Запознат

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "симо":

    За това ли гладните арменци от Армения бачкат нелегално в Турция! И в момента в Турция има арменци със собствена църква! Нали уж турците са извършили геноцид или всичко е една голяма арменска лъжа!

    Коментиран от #73

  • 71 Запознат

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "Педро":

    Израел доставя оръжия за Азербайджан от турските летища! Азербайджан е въоръжен с израелски оръжия, дронове камикадзета и управляеми ракети!

    Коментиран от #72

  • 72 Педро

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Запознат":

    Не бъркай търговията с войната.Едно е да продаваш,а съвсем друго да вземеш страна и да си съюзник.Русия продава на азерите,а на арменците е подарила.май има разлика,а?аа или си забравил кого опукаха евреите в Израел преди години,дали не бяха турци,а?
  • 73 Педро

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Запознат":

    Сладур,Германия е избила милиони евреи.Сега много от тях живеят в Германия и там прочие има Синагоги,но това не променя фактите,просто интелигентните немци признаха холокоста,но как да сравниш немци с турци?едните са им господари,а другите е ясно кви са.
  • 74 Ганчо

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "А. Хитлер":

    Ще разберем дали напредват!
    2 гранични държави още са пас.Русия и Иран.И все пак Турция отрича да има воиска в конфликта!А ти помисли защо!ако арменците нямат силни съюзници не виждам проблем Турция открито да се включи.