Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 17:51 3 554 42

ЕНП няма да даде думата на Радан Кънев по време на дебата за България

  • радан кънев-
  • дебат-
  • българия-
  • европейски парламент

Важен дебат в Брюксел

ЕНП няма да даде думата на Радан Кънев по време на дебата за България - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Европейската народна партия е решило да не дава думата на своя евродепутат Радан Кънев (Демократична България) в дебата за върховенството на закона в България. Очаква се обаче думата да получат Андрей Ковачев и Андрей Новаков, като и двамата са от ГЕРБ. Радан Кънев бе един от основните инициатори на дебата в ЕП.

"Решението на ръководството на групата на ЕНП е да не предостави време за пленарно изказване на алтернативни позиции в днешния дебат. Разбирам тази позиция, но я намирам дълбоко погрешна, от гледна точка на дългосрочния интерес на ЕНП и вечните ценности, които партията защитава", коментира Кънев пред Mediapool.

На днешното заседание на групата на ЕНП, непосредствено преди дебата, Кънев ще направи последен опит "да убедя ръководството на групата, че пасивната и защитна позиция вреди и на ЕНП, и на интереса на българските граждани и европейските данъкоплатци". Ако въпреки това не получи думата, той ще внесе писмено изказване.

"С него ще изложа гледната точка на тези две трети от българските граждани, които подкрепят протестите и се обръщат към Европа с призив за подкрепа на законността и свободата", обясни той

По-рано през деня Кънев и Христо Иванов бяха заедно пред Европейския парламент, за да поискат оставката на българското правителство и главния прокурор. Иванов и Кънев бяха подкрепени пред ЕП от протестиращите българи в Брюксел, обединени в групата "Брюксел за България". Дебатът за върховенството на закона в ЕП бе иницииран преди няколко месеца от Радан Кънев и Елена Йончева.

"Може да се окаже, че този дебат ще бъде един от най-важните резултати за страната ни. Това, че Борисов и неговото управление, както и Гешев и неговата прокуратура, се превърнаха в токсични фактори за европейските институции. Европейските институции отвориха очите за ситуацията в България и действията на нашите мафиоти повече няма да се ползват от комфорта да бъде игнорирани", каза лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Той нарече Радан Кънев решаващ глас в ЕП, а и в групата на Европейската народна партия, който успява да променя позицията ѝ към управлението в София.

"Сега от всички пропагандни точки ще започне да се говори, че тук говорим срещу родината си. Това не е вярно. Нашата родина не е Гешев, нашата родина не е Борисов, България не е мафия. България са нейните граждани, които излизат да протестират и искат законът да се прилага наравно за всички", обяви Иванов.

Радан Кънев каза, че приносът за дебата в ЕП и гласуването на резолюцията в Европейския парламент е на българите, които са протестирали през последните 3 месеца:

"Приносът е на всички тези приятели, които са зад нас и протестират тук, в Брюксел, както и в Лондон, в Берлин, в десетки европейски градове, както и в десетки български градове и в "триъгълника на властта" в София".

Според Кънев дебатът е начало на дълъг път, но не само за България, но и за всяка европейска държава:

"Това е началото на общата европейска правосъдна политика, която трябва да направи невъзможно заграбването на правосъдието, на медиите, на бизнеса директно от властта, както се случва в Полша и Унгария, или от мафията през пасивната, а понякога и не чак толкова пасивната подкрепа на властта, както се случва в България".

Евродепутатът посочи, че събралите се в Брюксел протестират като европейски граждани, които имат своите права по договорите на ЕС, независимо от коя държава са.

"Тук сме и с ясното съзнание, че Европейският парламент няма да свърши нашата политическа работа в България и че политическата промяна в страната зависи от всички нас. От всички, който протестират, от всички, които ще гласуват, за да може наистина да живеем в едно развито и богато европейско общество", коментира Кънев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепи

    21 60 Отговор
    Нищо конкретно няма да каже. Защо да му дават думата.
  • 2 Паскал Дъгов

    12 35 Отговор
    Г'ъз, ти си нащо знаме!

    Коментиран от #18

  • 3 да де

    85 18 Отговор
    Запушване на устата по европейски. Това си е чист партиен диктат явно и там линията на партията е най-правата линия, не ви ли звучи познато.
  • 4 Бацо

    43 11 Отговор
    Е позор да ходи на затвор
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Новини

    19 49 Отговор
    Нормално на луди дума давали се

    Коментиран от #8

  • 7 Последния Софиянец

    5 18 Отговор
    Жалко, че не заминах.. На мен щяха да ми подадат микрофона.

    Коментиран от #31

  • 8 Гост

    23 8 Отговор

    До коментар #6 от "Новини":

    Е па дава се, не видиш ли, двамцата андрешковци че лъжат, че мажат сега....

    Коментиран от #11

  • 9 мафия

    44 9 Отговор
    ЕНП е мафия!

    "Очаква се обаче думата да получат Андрей Ковачев и Андрей Новаков, като и двамата са от ГЕРБ." - и двамата ще кажат че всичко е наред и проблеми няма. Дайте думата и на Сашко Йорданов дебелия.
  • 10 Ники

    38 13 Отговор
    Абе казах ви, бе хора - три посолства в София - Белгия, Франция и Германия - правите ги целите в яйца и ще ви дадат думата.

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Новини

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Ха-ха нищо няма да постигнат 😊
  • 12 И кой го

    40 6 Отговор
    Реши това? Голямо мазало. Ще говорят крадците на България. Европаааа - опа - опа - нещо се бъзикате или Ви е все едно? Пълен позор!!!
  • 13 Анти трол

    17 27 Отговор
    На предатели и руски подлоги никаква дума. Само клевети и лъжи.
  • 14 Ела ти

    21 11 Отговор

    До коментар #10 от "Ники":

    Пред посолството в Берлин и хварляй яйца за 2 мин ти арестуван и в Моабит. Това не тие България. Или ти по далече от полата на мама не си мърдал.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ники

    20 10 Отговор

    До коментар #14 от "Ела ти":

    Не, пичага. Не си разбрал добре - в София всяка чужда държава с която поддържаме дипломация има посолство - взимаме по една кора яйца на калпак - 10 кинта е. Отиваме пред посолството на Белгия - няколко кори яйца. Отиваме пред посолството на Германия - други няколко кори яйца. Отиваме пред посолството на Франция - останалите яйца - западните медии не са на Шиши - ще недоволстват доста..

    Коментиран от #19

  • 17 ПСР

    32 9 Отговор
    Това си е чиста цензура.Наложена от Манфред Вебер.
    ЕНП в ролята на КПСС от 1967 г.До тук ли я докарахте,дами и господа"европейци-демократи и моралисти"???
  • 18 Манги

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Паскал Дъгов":

    Ти си септична яма бе
  • 19 1111

    9 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ники":

    Няма нищо за разбиране от тъпотията която си написал Това никога няма да стане и западните медии са като българските -също някой ги притежава
  • 20 Оли гьо Френ

    18 2 Отговор
    Ако пишете глупости срещу ЕС може да ни изключат и тогава ще умрем в страшни мъки! От липса на банани.

    Коментиран от #25

  • 21 Karosel

    14 17 Отговор
    Напращялият за мъст Радуняк иска яростно да извика от трибуната на ЕП: вземете властта от бай х... и я дайте на мен и на Ристю...... Да ама европейските ценности са далеко от тях или по-точно те са далеко от еврейските ценности. Коча знае само с рогата напред!
  • 22 5999

    8 7 Отговор
    Много логично и правилно.Радан ще повтори това което е в резолюцията или може би ще се сети за нещо забравено
  • 23 Кака Мара

    19 13 Отговор
    Ех, Радоо! Разбра ли накъде отиват нещата?
    Сега те лишават от думата, а следващия ход е, ти и партийката ти ще бъдете изключени от ЕНП!
    А твоето ще е последното евродепутатстване на смешната "Софийска" десница..
  • 24 Миризлив пор

    12 13 Отговор
    Сега със отровното трио и протестърите бегом пред ЕП да протестират със музика, затваряне на пътища, палаткови лагери хвърляне на камъни, павета и бомбички по полицаи. Интересно след колко години ще могат да се приберат тук? И дали ще могат да се оплачат от полицейско насилие или ще бъдат съдени.
  • 25 Ники

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Оли гьо Френ":

    Голем си! 🤣🤣🤣🤣🤣☝️
  • 26 ст стамболов

    18 6 Отговор
    Днес го видях този м.вебер -ясно ми е: пълен пед...л.
  • 27 Centurion

    19 5 Отговор
    Европейски ценности,гласност,демокрация,право на всеки да изказва свободно мнението си!!!ЦИРК БУШ!!!
  • 28 българка

    20 4 Отговор
    Подкрепа към ББ все пак ще има - по брюкселски - в неявен вид, с много думи, като не се казва нищо съществено и нищо не се разбира - дали са за или са против. Сами сме, братя българи, и да внимаваме кого подкрепяме в бъдеще, че някои се оказват като загоряла тенджера - колкото и да търкаш, все остава.
  • 29 Питсщ

    19 6 Отговор
    Има ли още някой който да не е разбрал, че ЕНП е партия- сбирщина на корупция и мафия?
  • 30 Рада Дълбоката

    6 7 Отговор
    Какво ли ще ни покаже и разкаже Радан.Няма с какво да ни учуди .Да дава една дузина различносексуално ориентирани да направим ново правителство.Ойййй Котьооооо.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 СТАР СДСар

    9 13 Отговор
    б.б. е купил ЕП !!!!не го е срам !! ЕИииии... ДБ.....не ставате за политици !!!! Христо ...защо не си в НС ??????? защо не се обедини с Радан при разпада на РБ ??????? ЗАЩО УПРОПАСТИ близо 300 000 гласа ??????????? за да има дпс повече депутати ....ДОГАН и ПЕЕВСКИ са ти ПРИЯТЕЛИ ????? ОТГОВАРЯЙ !!! САМО плюете по ББ....а народа 3 пъти го избира с над 1 000 000 гл. ВИЕ ПО- УМНИ ЛИ СТЕ от НАРОДА ?????????? Сега и в ЕП ..ви се СМЕЯТ и ЧУДЯТ
  • 33 Блажени са вярващите, че....

    13 7 Отговор
    Третият вид се интересува от патилата на Българският народ..Важно е ,че ограбването върви в пълна сила и плана за унищожаване на народа ни е от успешен по успешен.Още тридесет години като тези които се изтъркаляха и няма да има никои по площадите,ще има само мургави гласоподаватели по чистотата,сметосъбирането и обслужване по ОКОЛОВРЪСТНОТО.. Образование не е нужно за тези дейности....
  • 34 МАНФРЕД ВЕБЕР С ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА

    7 18 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ!!!
    МАЧКАЙ БАЦЕЕЕЕ, МАЧКАЙ КОМУНЯГО-СОРОСОИДНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ, ОЛИ'ГА'РСИ И БЪЛГАРОМРАЗЦИ,... ЦЯЛА ЕВРОПА, ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ

    Коментиран от #36

  • 35 Само СДС

    9 11 Отговор
    Никаква дума да не се дава на нео-комунистите!Да мълчат и да си меткат яйцата!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Селянин

    6 7 Отговор

    До коментар #36 от "Последния Софиянец":

    Кажи си за Бабикян, говориш ли му на микрофона?
  • 38 Гражданин

    13 2 Отговор
    ЕНП ще,защитят ГЕРБ и дават думата ,само на,гербаджийските. ,евродепутати и така нищо няма да кажат жалко за народа ни.

    Коментиран от #40

  • 39 Лили

    5 4 Отговор
    Тоя палячо Радан само тука може да искат думата и да говори простотии
  • 40 999999

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "Гражданин":

    Спокойно вас ще ви изслушат евроазиатските и депутати
  • 41 Алексей Сергеев

    6 3 Отговор
    Радан Кънев и Христо Иванов, въобще не са дясно ориентирани.
    Ама толкова много приличат на Елена Йончева, ама много
  • 42 Явно

    1 2 Отговор
    И там се събраха краставите магарита радка ристои професора пак станаха тримата глупаци протестовало два а те трима браво победа
Новини по държави: