Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 13:41 1 722 1

Австрийският канцлер не е заразен

  • австрия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • тест-
  • себастиан курц

Курц e бил в контакт със заразен

Австрийският канцлер не е заразен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Австрийският канцлер Себастиан Курц и членовете на неговия кабинет не са заразени с коронавирус, съобщава ТАСС, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на кабинета.

В понеделник с COVID-19 беше диагностициран един от най-близките помощници на лидера. В тази връзка всички членове на австрийското правителство преминаха тестове. Курц e бил в контакт със заразения миналата седмица. Канцлерът възнамерява да продължи да работи в офиса си, но ще избягва лични срещи, предаде БНТ.

През септември броят на заразените с коронавирус, отново започна да нараства в Австрия. От 48 896 заразени 39 058 души са се възстановили, а 818 са починали. Повечето от заразените са регистрирани във Виена. В Австрия е задължително носенето на предпазни маски в магазини, обществени институции и обществен транспорт. Работодателите са прехвърлили частично служителите в дистанционен режим на работа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    2 0 Отговор
    Жалко!Щеха да му опадат ушите!!!,