Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 11:46 1 659 4

ЕС очаква напредък от Сърбия

  • сърбия-
  • избори-
  • ес

Предупреждение за изборите в страната

ЕС очаква напредък от Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Сърбия показва твърде малък напредък по въпроса с изборния процес и други политически критерии. Това показва последният европейски доклад, съобщи B92.

Смята се, че политическият пейзаж в страната продължава да се поляризира. Резултатите от икономическите реформи са добри, но се очаква европейските правила за инвестиции да се уважават.

Очакват се и действия за държавна подкрепа и околна среда в преговорите. Смята се, че изборът на гласоподавателите е бил ограничен от водещата партия.

Според Организацията за сигурност и сътрудничество повечето медии подкрепят държавните политики. Посочва се, че в парламента липсва и реална опозиция.

Това затруднява реалния диалог. В понеделник сръбският президент Александър Вучич даде мандат за ново правителство, месеци след провеждането на избори.

Сръбските представители ще разгледат доклада.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перо

    4 1 Отговор
    Това е срамно,ЕС да наблюдава изборния процес в Сърбия,а да не вижда фрапантните изборни фалшификации,в мутренската кочина от ЕС.
  • 3 Гъдю Гъдев

    0 2 Отговор
    Днес не ми се псува
  • 4 Юнак

    0 2 Отговор
    Докато целуват задните части на джуджо, няма напредък.
Новини по държави: