Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 15:07 1 932 6

Над 4000 заразени в Германия през последното денонощие

  • германия-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

Над 300 000 са заразените от началото на пандемията

Над 4000 заразени в Германия през последното денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германия регистрира 4058 нови заразени с коронавирус през изминалите 24 часа, което е с 1200 повече от предишното денонощие, съобщиха от Института "Роберт Кох", предаде БНР.

От началото на пандемията техният брой достигна 310 144. Почналите от COVID-19 в Германия се увеличиха с 16 до общо 9 578. По-голямата част от германските провинции въведоха вчера забрана за жителите на рискови райони, да отсядат в хотели в други части на страната, припомня ДПА.

Водещ германски здравен служител предупреди, че най-голямата икономика в Европа може да стане свидетел на 10 000 нови случая на коронавирус на ден, ако хората не се придържат към правилата за хигиена и дистанция.

"Настоящата ситуация много ме тревожи... Моля ви да се придържате към правилата", каза Лотар Вилер, ръководител на Института на "Робърт Кох", добавяйки, че само 8% от случаите в Германия са внесени от чужбина. Италия удължи извънредното положение заради COVID-19 до 31 януари. В страната е задължително носенето на маски на открито. Страната беше първата в Европа, засегната от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо голямо

    4 6 Отговор
    Пак пропаганда...тъпа.Не ме е страх от измисленият вирус...и има още много като мен.
  • 2 Бббб

    3 5 Отговор
    Защо още някой вярват на този цирк
  • 3 Атанасов

    0 0 Отговор
    Е, не всички новини са лоши :)
  • 4 TRoskOt

    0 2 Отговор
    Европейките с БУРКИ ще са по симпатични отколкото с МАСКИ.
  • 5 гл шеф

    0 0 Отговор
    от. гл. шеф. на тайно разузнаване. получихме информация за нашият румен йорданов. щелисте да убиете румен. по каква причина в нашата спец съкретна разузнавателна работа никой да ненисе бърка. вие всички румен го въртите на малкият пръст. с румен който се занимава ще бъде сурово наказан. румен не е заразен от вирус ние не заразваме никой. него [ винете ]
  • 6 Просветен илюминат

    0 0 Отговор
    Цитирам факти какво споделят по темата:
    Изследване от University College в Лондон предполага, че поне 70% от случаите на COVID-19 в Обединеното кралство може да са безсимптомни. Но други проучвания казват, че действителният брой е много по-малък, тъй като фалшиво-положителни резултати при тестовете могат да доведат до неправилна диагностика на вируса.
    В този ред на мисли ваксината всъщност дали е ефикасна и кой на какъв принцип я създаде и продава за употреба след такъв кратък срок от появата на вируса?