Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 18:25 1 863 5

ЕС планира медийна подкрепа

  • ес-
  • медии-
  • подкрепа

Обмислят се различни действия

ЕС планира медийна подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Наблюдаваме негативна тенденция относно медиите в Европа. Това заяви европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, цитиран от Ел Паис.

Дипломатът смята, че трябва да се обърне повече внимание на икономическия аспект. Появяват се все повече нови платформи, които променят медийния облик.

Това означава, че за защита на плурализма, може да се потърси осигуряване на медийна помощ върху справедлива основа. Посочват се нападения и опити за сплашване над журналисти в Малта и Словакия.

В някои държави има заведени десетки дела срещу едни и същи журналисти. Разработва се медийна карта.

Европейският представител обяви, че вече се мисли и за действия. Обсъжда се законодателна защита.

Така журналистите трябва да имат осигурена безопасност. Вероятно ще има специална група от юристи, които да са готови да осигурят подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    5 2 Отговор
    Да се закрият ПИК и Близ.

    Коментиран от #2

  • 2 00000014

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "Вие нямате право да коментирате", "Коментарът ви съдържа забранени думи" .... Така ли? Айде чао, от една година Близ - герберската употребявана тоалетна хартия е изтрита от лентата на отметките ми. Неха разбрах и какъв е критерият на цензурата им. Използвам предимно Факти.
  • 3 сара

    1 2 Отговор
    Точно за такива промени говореше лятото Елена Йончева. Явно действително се вземат мерки в тази посока. Адмирации за усилията и на Елена Йончева и на Радан Кънев - единствени те активно работиха по тези теми от нашите евродепутати. В противовес да споменем дългоучилият юрист ангел джамбазки, дето бягал от казармата колкото пъти това се налагало с цел да учи 12 г..
  • 4 тц тц

    0 0 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца. Йончева и БСП малко ли крадоха. Само в Европа е взимат насериозно
  • 5 уртумурдук

    0 0 Отговор
    Сега е време да искаме пари и добавки от ГЕРБ-овите управляващи. Ще дадат всичко , само и само да си купят време до изборите.
Новини по държави: