Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 16:35 2 436 12

ЕС да изясни диалога с Русия

  • ес-
  • жозеп борел-
  • русия

Жозеп Борел очаква ясни европейски правила

ЕС да изясни диалога с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да изясни характера на отношенията с Русия. Това обяви върховният европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от ТАСС.

Дипломатът признава, че отношенията със страната не са ясно определени. Предстои да се изясни дали страната е съперник или приятел.

Дипломатическите отношения към момента не са лесни. На този етап принципите за диалог не са достатъчно подробни.

Има и различни гледни точки за двустранния диалог. Признава се, че ЕС трябва да взаимодейства с Русия по общи теми.

Наблюдават се и разногласия по определени въпроси. Руски представители призоваха за равнопоставеност.

Европейските дипломати ще опитат да запазят диалога по важни теми.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    16 2 Отговор
    Колко и да се напиняте от ЕС,нито сте РФ нито САЩ,нито Китай и нема да станете.Много се пък вземате на сериозно и за велики.

    Коментиран от #3

  • 2 ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ОБЩНОСТ

    2 16 Отговор
    ДРЕМЕ МУ НА ЕС......
  • 3 ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ОБЩНОСТ

    2 14 Отговор

    До коментар #1 от "миш":

    НИЕ СМЕ СИ НИЕ...И ТАКА НИ Е ДОБРЕ...
  • 4 не може да бъде

    13 3 Отговор
    Това изявление на г-н Борел показва,че в ЕС/ЕК /ЕП са на път да открият топлата вода!Конфронтацията с Русия вече продължава доста дълго,а реални ползи за ЕС от това не се виждат!?Това изявление е някаккъв макар и слаб сигнал за отрезвяване...не знам дали това има връзка с прогнозата на МВФ за спада в икономиките за 2020 г,при това прогнозата е с уговорка ,че резултатите може да се окажат по-лоши-САЩ /-12,4%/,Великобритания и Франция /-9,8% ,Италия/ -10,6%/Испания /-12,8%/Германия -/6,6%/общо за ЕС /-8,3%/Япония/ -13%/ ...А Китай- +1,9%,Русия / -4,4 до -3,8 %/ .И според прогнозата Русия посреща 2021 г на пето място по БВП в абсолютна стойност и по индекса на покупателната способност..!? Данните са от Financial Times.

    Коментиран от #12

  • 5 VVV

    9 2 Отговор
    В еврогейския съюз се вършат много по тежки извръщения. ЕС убива повече хора по политически и етнически принцип с важни документи. Защо няма разследване на демократичните убииства на ЕС ? Ние не сме ли хора за международния съд и ЕС ? Трябва да се разследват и зеврствата на герб и ЕС ,а не само Навални.
  • 6 2020

    13 2 Отговор
    Русия е Империя, ЕС ,който и без друго ще се разпадне,трябва да разбере веднъж и завинаги ,че с Русия се разговаря на равни позиции от двете страни.Русия е на 5 място по БВП.На първо място в космонавтиката, първо по IT специалисти ,да не споменаваме газ петрол ,злато, скъпоценности..Много добри лекари, лаборатории по вирусология и микробиология и паразитологии.Сащ са слаби в лабораторното дело и разчитат на лекари от европейските страни, от България,Гърцияи др.В Русия има добре развита икономика и селско стопанство.За перода 2019/2020 г.са първи в света по износ на хлебна пшеница.Не се задавяйте от жлъч ,а разсъждавайте обективно.Лошото е ,че ибрикчията Бойко Борисов и неграмотната външна министърка Е. Захариева/много слаб външен министър/влошиха до скъсване отношенията с Русия .Продадоха ни като парче месо на разпадащите се сащ.Голяма грешка.Трябваше да имаме нормални дипломатични отношения с Русия . Сега е късно.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Грух

    4 2 Отговор
    ЕС - олигофрита. Не знаят кое какво е. А и не могат да решат.
  • 8 6 точки

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "2020":

    БРАВО!!! Страшно обективен и точен коментар!
  • 9 стоян

    1 10 Отговор

    До коментар #6 от "2020":

    До 6 ком -Другарю голяма реклама си направил на Русия -само дето не си обяснил защо са по бедни и от нас и работят за 260 лв минимална заплата -Че то тук в бедна България е 600лв

    Коментиран от #10

  • 10 Грух

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "стоян":

    А я ти да обясниш, защо имаш толкова много минуси като си толкова умен. Или не си..
  • 11 ke da

    1 4 Отговор
    Ако беше добре в Русия, емигрантите щяха да я предпочитат, АМА НЕ! С тези природни богатства Русия е като арабските държави, може да съществува и без икономика - така всеки го може! А виж да си микро държава на пустинен средиземноморски бряг, без вода и земя с много враждебни съседи , и в същото време, да си просперираща държава във финансов, икономически и политически световен план - това го могат само отличниците!
  • 12 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "не може да бъде":

    То зависи от каква база тръгваш. Богатият слиза от Мерцедес и се качва на Опел; бедният слиза от коня е го изяжда. От глад.
Новини по държави: