Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 08:04 16 686 29

Откриха нов симптом на COVID-19

  • коронавирус-
  • великобритания-
  • симптом-
  • слух-
  • шум в ушите-
  • загуба на слух-
  • нов симптом-
  • тинитус

Проблемите със слуха също могат да сигнализират за коронавирус

Откриха нов симптом на COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Новият коронавирус, заразил близо 40 милиона души в света и отнел живота на над 1 милион пациенти, може да се познае по още един симптом, предаде британското издание Daily Express. През последните седмици се забелязва тревожен ръст на заразените във Великобритания.

Лекари от цял свят се обединиха около тезата, че най-често срещаните симптоми на заболяването COVID-19 са кашлица, висока температура и загуба на вкус. Оказва се, че проблемите със слуха също могат да сигнализират за коронавирус, макар това да не е най-честият симптом на болестта.

Лекари на Острова сигнализират, че при някои от пациентите се забелязва така нареченият „шум в ушите”, или тинитус. Някои пациенти с COVID-19 съобщават за необяснима загуба на слуха. „Въпреки значителната литература за COVID-19 и различните симптоми, свързани с вируса, липсва дискусия относно връзката на COVID-19 и слуха”, казаха учени от Лондонския университетски колеж и Кралската национална болница по „Уши, нос и гърло”.

Медиците съветват да се проучи допълнително дали пациенти, изпитващи проблем със слуха, може да са носители на коронавирус. Този симптом се среща и при заразени с обикновения грип. Но само защото имате шум в ушите, това не означава непременно, че сте заразени с коронавирус. Шумът в ушите може да бъде причинен и от диабет, тревожност или дори от прием на някои видове лекарства. Загубата на слух може да е причинена от COVID-19, ако е придружена от някои от най-често срещаните симптоми.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пейшънт

    38 2 Отговор
    Шут в г@за е симптом, че лекаря не си е свършил работата.
  • 2 1111

    34 3 Отговор
    Е са ще побъркат пенсионерите...
  • 3 добри сме

    10 33 Отговор
    Те все още откриват симптоми, тепърва започват да разбират вируса, а ние си мислим, че сме се справили с пандемията и пуснахме децата на училище... Бива си ни!

    Коментиран от #6, #19

  • 4 ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА

    36 7 Отговор
    ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ГРУПИ НЕ СПИРАТ ДА ЛЪЖАТ И ДА ВСЯВАТ ПАНИКА СРЕД ГЛУПАЦИТЕ ЗАЩОТО САМО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПОВЯРВА В ГНУСНАТА СЕКТА И ТЕРОРИСТИЧНА ГРУПИРОВКА КОРОНАВИРУС!
  • 5 Анонимен

    33 4 Отговор
    Баща ми от години има проблем със слуха и носи слухов апарат,та това един вид означава,че вече може да се смята,че е с корона вирус.
    Ама вие хептем изтрещяхте с тези нови симптоми и открития,а после се чудете защо на докторите им е зор в отделенията.

    Коментиран от #8, #18

  • 6 куку руку ку

    35 2 Отговор

    До коментар #3 от "добри сме":

    Но най-разпространеният симптом си остава гледането на телевизия...
  • 7 Гост 2

    21 0 Отговор
    Загуба на вкус и мирис може да има и при обикновен грип . Преди няколко години преболедувах такъв грип .

    Коментиран от #12

  • 8 Учудва ме, че го откриват

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    чак сега. При грип и настинка проблеми със слуха се срещат често. Не става въпрос за хора, които по начало имат занижен слух, а за хора, при които това се случва внезапно. Хора, които иначе имат добър слух биха забелязали такава внезапна промяна. Лошото е, че хора, които от години страдат от проблеми със слуха, може и да не разберат, ако днес слухът им е по-занижен от вчера. Хората със слухови апаратчета обикновено просто ги настройват да са по-сензитивни, мислейки че я батерията е отслабнала, я някакъв друг технически проблем.

    Коментиран от #21

  • 9 един от многото

    10 1 Отговор
    Най сигурен симптом , че си в напреднал случай на болестта е когато сутрин се събудиш и нищо не те боли , тогава те отбелязват в графата загубил битката с COVID – 19.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АНОНИМЕН

    15 0 Отговор
    С остаряването започва тоя гаден шум в ушите! Дължим го на втвърдяване на т.нар."чукче и наковалня"/не само на това разбира се/ във вътрешното ухо! Каквото и да разправят - няма оправяне! Има поддръжка, но бавно и сигурно с годините си губим слуха и едни по-рано, други по-късно стигаме до слуховото апаратче!
    Някои от нелекувани инфекции на гърлото и вътрешното ухо губят слуха и на млади години!

    Коментиран от #22

  • 12 Така е, има много болести,

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Гост 2":

    при които симптомите се припокриват. Затова се опитват да установят колкото се може повече симптоми, за да се ограничат възможностите и лечението да започне възможно най-бързо и целенасочено.
  • 13 Хаха

    7 0 Отговор
    Ако не се дървите сутрин = корона
  • 14 KOR BOR

    6 1 Отговор
    има масово тестване сред студентите за да не излизат на protesti
  • 15 От ЩАБА

    6 0 Отговор
    Трябва да се обсъди предложението пред магазини,заведения ,блокове да се поставят патрули и кихне ли някой да се растрелва на място.От Общините да осигурят чували за извозване на труповете,а Каракачанов да осигури сандъците с патрони не да купува никому ненужни самальоти и за седмица няма да има и спомен от COVID 19.Боеко да патентова метода за да не се възползват от БГ иновацията безделниците от СЗО.
  • 16 Верно ли

    7 0 Отговор
    За симтома "газове" още нищо не съм чул. Като се има предвид качеството на храната, този симптом го имат на 70% от населението, та викам бързичко и него да добавят!
  • 17 Реалист

    5 0 Отговор
    Най-новият симптом е загуба на разсъдък и интелект
  • 18 гешгжшеа

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Не , просто специализираната информация няма нужда да се свежда до лаиците.
  • 19 О. Ч. З

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "добри сме":

    По добре попитай как се прави ваксина за вирус за който почти нищо не знаят. А преди имаше реклама за лекарство против шум вув ушите и който го взима няма шум значи няма ковид. Утре очаквам нов симптом всяка вечер ако ти се преспива около 23ч значи имаш проблем (трябва да се ходи на работа на сутринта)
  • 20 Рошко

    1 1 Отговор
    Всички умрели са вече със симптоми на ковид, направо вече прекръстете думата смърт със ковид
  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Учудва ме, че го откриват":

    Ушите служат да чуваме с тях,проблема с тя показва,че с времето нещо не искаме да чуваме или ни дразни и не ни изнася.
    По принцип при настинки или така наречения грип при някои има болки в ушите.
    Явно сега се запълва покрай ситуацията медийното пространство с подобни информации.

    Коментиран от #24

  • 22 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "АНОНИМЕН":

    Може и от по високо кръвно налягане да се получи,отвода в ушите при плуване но минава!Когато го усетите го помните,а премине ли нямате спомен,кога е преминало....Човек помни лошото,а хубавото се забравя!
  • 23 хахаха

    3 0 Отговор
    да не би проблемите със слуха да идват от маските? :))) това, че не чуват дали не се дължи на това, че им говорят през маските? за да те чуят, трябва да говориш по-силно презмаската, съответно налягането е по -високо и аерозолите преминават...между ругото, днес демонстрираха по бтв колко спрей минава през масовите маски...:)))но вие си ги носете и се успокоявайте, че сте предпазени или предпазвате...утре ще ви накарат превантивно да си гипсирате крайниците, щото иде зима, поледици и много хора ще са в пирогов със счупени крака и ръце...защо да товарим здравната система? :)))

    Коментиран от #27

  • 24 Моите при настинка заглъхват,

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    особено ако имам хрема.
  • 25 Дълбоко Виждащ

    0 1 Отговор
    Няма ли някой Специалист професор да отговори на Исконния въпрос на пост Н13???Симптом за ковид19 ли е сутрешната ку...дър..вица на Българина???
  • 26 Анонимен

    0 1 Отговор
    Днес ходих до паспортна служба за да си сменям личната карта.На гишето по принцип има остъкление като преграда и служителката на около два метра от мен ми говори през маската.
    Маската определено пречи да се чува добре говоря на отсрещния човек и в случая често се налага понякога да питам какво говори другият,от което сега трябва ли да имам притеснения и опасения,че съм с корона вирус?
  • 27 Храна за размисъл

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "хахаха":

    Масово се глобяват хора без маски и всеки го е страх от глоби,та за това се носят маски,не че има друг проблем.
    А най-добре пази една прозразчна слюда пред устата която е като мини шлем обърнат на обратно.Важното е,че е одобрена като предпазно средство срещу ковида и се продава.
    Докторите сами си вкарват автогол.
  • 28 Пенчо

    0 0 Отговор
    А с п....а?
  • 29 С потвърден ковид

    0 0 Отговор
    От 10 дни съм без обоняние имам и яко главоболие и шум в ушите на 28години съм и лекарят ми ме лекува с витамини и аспирин отказват ми допълнителни прегледи чакат сигурно да се задуша не вярвам да ми мине с витамини и аспирин само :(