Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 18:20 2 135 2

САЩ съдят дигитален гигант

  • сащ-
  • google-
  • дело

Започва дело срещу Google

САЩ съдят дигитален гигант - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ започнаха дело спрямо Google, съобщи FOX News.

Американското министерство на правосъдието е завело иск. Темата на делото е отношението на компанията спрямо нейните конкуренти.

Смята се, че е била използвана доминиращата роля на пазара на търсачката за осигуряване на повече реклами. Съдът действа дни преди изборите в САЩ.

Смята се, че това е изпълнение на обещание на президента. Преди Доналд Тръмп обеща, че ще подкрепи конкуренцията на големите компании в сферата.

Могат да се очакват още дела. Проучва се пазарът на дигитални реклами.

Вече започна проучване за четири от най-големите дигитални компании.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    5 0 Отговор
    Корпорацията не може да бъде съдена. Технократите притежават, дори и неродените. Погледнете как се взирате в телефончето. Последната човешка колония сме. Вече не сме, докато четете тая тъпотия!
  • 2 5355

    6 0 Отговор
    По-рано трябваше да ги подгонят. Да ги спукат от дела, защото са супер нелоялни.