24 Октомври, 2020 12:30 2 289 6

Протести в Неапол срещу карантинните мерки

  • италия-
  • коронавирус-
  • протести-
  • неапол-
  • мерки-
  • карантина

Италианският премиер каза, че иска да избегне ново затваряне

Протести в Неапол срещу карантинните мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Стотици хора протестираха в италианския град Неапол срещу полицейския час и планираното налагане на обща карантина заради рязкото увеличаване на случаите на заразени с коронавирус, предаде ДПА.

До късно снощи демонстранти скандираха лозунги и преминаваха в шествие пред сградата на регионалното правителство, хвърляха пиратки и димни бомбички, съобщи италианската агенция АНСА. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите, съобщи Dariknews.bg.

Винченцо да Лука, областният управител на Кампания, съобщи вчера, че иска налагане на обща карантина за 40 дни заради епидемичната ситуация. Указът за това се очаква да бъде издаден днес или утре. В областта последно са регистрирани 2280 нови случая на ден, което е 50-процентно увеличение в сравнение от предишното равнище от 1541 случая. В Кампания вече е наложен вечерен час и са затворени повечето училища, припомня Ройтерс.

Италианският премиер Джузепе Конте каза, че иска да избегне ново затваряне като през пролетта, за да не отслаби икономиката, но според италианските закони регионалните власти имат право сами да взимат решения за налагане на санитарни ограничения. Общо в Италия новите случаи вчера бяха 19 143, което е нов дневен рекорд, с който общият брой на инфекциите става 484 869. Починали са още 91 души и с тях починалите от заразата вече са 37 059. Расте и броят на пациентите в интензивни отделения. Сега те са над 1000 души, което е най-високата стойност от повече от пет месеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stéphanie 🎲

    32 1 Отговор
    Много често ползват клюкарника Facebook за глупости ,защо не се организира -в един и същи ден и час????Всички на вън в цял свят -знак на протест срещу тази глупост и да приключи цирк 👑 вирус ???
  • 2 Гербав трол

    33 1 Отговор
    Лека полека хората взеха да разбират че този измислен вирус се ползва за налагане на диктатура по целия свят.

    Ако са толкова загрижени за здравето на населението нямаше да налагат диктаторски мерки а щяха да ползват ваксина па макар и руска. Можеше поне да закупят 1000 бройки и да направят собствени тестове ако не вярват на руските но те директно я оплюха защото парите няма да отидат на правилното място а живота на населението им е последна грижа.
  • 3 Фактъ

    17 2 Отговор
    Каквито управляващите , такъв и вируса . Менте !
  • 4 Матей

    8 0 Отговор
    Що така само в Европа се наблюдава ново настъпление на коварния вирус,а другаде,където населението е много по-нагъсто е съвършено чисто,стерилно.В Русия също отбелязват бум на истерията и всекидневно потягат мерките.Имало ваксина и в Русия и другаде и резултат нулев.Така е като се борят с вятърни мелници.Протестите се прокрадват тук и там,а властите отговарят с репресии и допълнителни рестрикции.Очертава се ново зацикляне и спиране на икономическите активности,фалити,безработица и всички прелести на една континентална икономическа катастрофа.
  • 5 Рошко

    4 0 Отговор
    Дай боже по скоро в целия свят, че да се измете цялата еврейска пасмина и израел да се даде на палестинците че светъ да миряса
  • 6 Нане

    3 0 Отговор
    Одтавка на прокобата наречена управление! Оставка! Народа ги не иска!