Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 07:26 4 673 29

Пандемия! Белгия е под пълна блокада

  • белгия-
  • ковид-19

На 1 декември мерките ще бъдат преразгледани, за да се реши дали карантината ще бъде удължена допълнително

От днес влиза в сила втората карантина, която Белгия въвежда, в опит да спре сериозното разпространение на COVID-19. Кралството е с най-висок брой заразени с коронавирус в Европа.

Затварят се магазините, които не продават хранителни стоки, а също така фризьорските и козметичните салони. Не работят и фитнес залите, затворени са също местата за молитви.

Забраняват се посещения при приятели и близки, а извън къщи е позволен контакт само с един човек. Изключения се допускат само за самотно живеещите, които могат да се срещат с двама души.

Работата от дома става задължителна, а когато това не е възможно, носенето на маска и проветряването са задължителни на работното място.

Ваканцията на всички училища се удължава до 15 ноември, след което половината ученици от вторите и третите класове на гимназиите ще участ в училище, а останалите - дистанционно.

От разстояние ще става и обучението в университетите до 1 декември - датата, на която мерките ще бъдат преразгледани, за да се реши дали карантината ще бъде удължена допълнително.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 1 Отговор
    1984.

    Коментиран от #10, #15

  • 2 Анти милиционер

    6 12 Отговор
    Идват чиповете, съветски мозъци.
  • 3 Даа...

    15 20 Отговор
    Пиша тук от два дни, че Белгия имат повече заразени от Швеция, ама не. Швеция, та Швеция била по-близо до бленуваните 70%. Пък защо са толкова бленувани, Мангъров да каже. "Стаден", прощавайте, колективен имунитет със съмнително действие. По-скоро, струва ми се този, който стигне пръв тези 70%, ще води и при достигането на вторите 70% - тези на повторно заразилите се. За жалост, нещата изглежда не стоят така, както ги предвиди Мангъров, но само времето ще покаже.

    Коментиран от #4

  • 4 FYI

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "Даа...":

    В Белгия заразените са над три пъти повече, при население, което е само с около 1-1,3 млн. по-голямо от шведското, ама затова пък е и "наблъскано" на 14 пъти (!) по-малка територия. За сметка на това смъртността им е по-малко от 2 пъти тази на шведите, т.е., струва ми се, може да се каже: Белгия има повече заразени и по-малко смъртни случаи от Швеция. Който не вярва, е свободен да провери сам данните и да пише, ако мисли, че греша някъде.
  • 5 Между другото,

    15 3 Отговор
    Някой замисля ли се, че Белгия е повече от 3 пъти по-малка от България, а има над 11 млн. население? Нормално е там да се разпространява по-бързо.

    Коментиран от #16

  • 6 Гост

    3 5 Отговор
    Гейтс смята, че до края на тази година ситуацията с коронавируса ще се влошава, но от началото на следващата тя ще се промени към по-добро.

    Според него по това време вече ще има лекарствени средства, които ще могат да се борят успешно с инфекцията.

    Бил Гейтс твърди, че тогава ще бъдат създадени многоклетъчни антитела, които ще защитят човеческия организъм от вируса.

    Милиардерът е убеден, че към началото на следващата година ще бъде одобрена поне една от ваксините, които преминават към момента през изпитания.

    Пандемията ще приключи закономерно, когато всички държави, без изключение, се справят с нея, убеден е Бил Гейтс.

    Коментиран от #11

  • 7 МАНГЪРОВ....ОПИТНОТО МИШЛЕ НА....БСП

    6 7 Отговор
    МАНГЪРОВ....КОМЕНТИРАЙ........НЕ СЕ СКАТАВАЙ
  • 8 Петър младенов съм

    6 1 Отговор
    Танковете да идват танковете
  • 9 яяяя

    11 2 Отговор
    Ще работят само сексшоповете и дилърите на дрога.
  • 10 Алфа Чакал

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Понеже съм роден по-късно пък и си признавам ,че не знам.Та какво е станало тогава.

    Коментиран от #12, #13, #18

  • 11 Алфа Чакал

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Тоя какво разбира от ваксини ,че дава такива прогнози
  • 12 FYI

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Чакал":

    Мисля, че Последният Софиянец визира "1984" на Оруел. Не си ли чувал израза: "The big brother is watching you."
  • 13 FYI

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Чакал":

    Става въпрос за книга (мисля, че има и филм). Виждам, че можеш да четеш и пишеш, така че годината ти на раждане в случая няма значение. ;)
  • 14 Въпросът е,

    6 3 Отговор
    След като затвориха и пак се разболяват, значи пълен локдаун не работи. В Швеция статистиката го показва, няма увеличение на умрелите над 85 години за месеците март, април и нататък. Но в държавите с ограничителни мерки има увеличаване на умрелите от пропуснати контролни и профилактични прегледи. Да не говорим за броя на депресии и други усложнения. Човечеството забрави, че има други къде по кораби болести и че не само коронката е вирус. Спорно е дори колко е смъртоносна при вече милиони излекувани.

    Коментиран от #20

  • 15 ГоСт

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Дори и "1984" не се доближава до сегашната реалност.
    Политиците са ползвали книгата като наръчник, как да управляват света, ама са го усъвершенствали бая..
  • 16 Повече са

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Между другото,":

    от 11 милиона. Реалното население като се включат емигрантите от източна Европа, от близкия Изток (които дойдоха рязко на талази), от Африка и др. които не са официално регистрирани като постоянно пребиваващи, с тях броя на населението е между 16-17 милиона, разположени на 31000 кв.км, територия близо 4 пъти по-малка от България.

    Коментиран от #19

  • 17 Азззззззззз

    7 1 Отговор
    Заради отровната ковид ваксина е цялата истерия. Искат да убедят колкото се може повече хора в ковида и хората сами да пожелаят да се ваксинират, а тези които не искат ще бъдат заплашвани с глоби.
  • 18 Антон

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Чакал":

    Книгата е на Дж. Оруел и се казва "1984", а филма е на Тери Гилиам и се казва "Бразилия".

    Коментиран от #21

  • 19 По официални данни

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Повече са":

    са 11,46 млн. Ти твоите не знам откъде ги взимаш. Но щом мислиш, че държава с територия от около 31000 кв.км. и население от над 11 млн. ще вземе още 5-6 млн. и няма да забележи, че са нелегални, твоя си работа... Аз се ориентирам по официалните данни. А и между другото "над 11 млн." по принцип означава "повече от 11 млн., така че не виждам какво се възмущаваш. Но това, че са 16-17 млн. е само твое твърдение. Легалните имигранти би трябвало да са отчетени в тези 11,46 млн.
  • 20 Доколкото разбирам,

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Въпросът е,":

    пълният локдаун е от днес, т.е. резултати могат да се отчитат най-рано след две седмици. А и пълен локдаун не е "пълен" буквално. Все пак тези хора все някъде ще трябва да си купуват храна и прочие.
  • 21 FYI

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Антон":

    Има и филм "1984" на Michael Radford, излязъл през 1984 г. ;)
  • 22 КОВИТО......МЪГЛЯВИНАТА ЗА БСП

    3 0 Отговор
    НАЛИ НЕМАШЕ КОВИ.....РАДЕВ, ЕС НЕ Е ....ШИПКА
  • 23 Мето

    0 1 Отговор
    Разкошно проигравани сценарии. А после какво следва ще видим след като " измислят" ваксината, ама пак трябва да контролират населението.
  • 24 МАНГЪРОВ....ОПИТНОТО МИШЛЕ НА....БСП

    3 1 Отговор
    КЪДЕ СИ БЕ КАПАЦИТЕТ, ДА КОМЕНТИРАШ РЕАЛНОСТТА В ЕС И ПО СВЕТА
  • 25 РАДЕВ....ПОСЛЕДНА НАДЕЖДА НА. БСП

    2 0 Отговор
    КАК СЕ ВИЖДА ОТ ШИЧКА.....ИМА ЛИ КОВИ
  • 26 МАНГЪРОВ....ОПИТНОТО МИШЛЕ НА....БСП

    3 1 Отговор
    ПУТИН СЕ ОБАДИ ЗА МАНГЪРОВ....В РУСИЯТА МРЪТ КАТО МУХИ...И ВОДКАТА НЕ ПОМАГА
  • 27 Весела

    1 1 Отговор
    До коментар #4. Относно Швеция: броят на на заразените не е от значение. Броят на постъпилите в интензивно отделение е много нисък спрямо броят на позитивно тествалите, а също така и смъртните случаи - към момента приблизително по 3 души на ден. Към момента това представлява 1,2% от всички смъртни случаи в Швеция на дневна база.

    Коментиран от #28

  • 28 Коментар 4 е продължение на коментар 3

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Весела":

    Говоря за въпросните 70% заразени, които уж трябвало да се достигнат. За броя в интензивното мога да коментирам, когато погледна данните за двете страни. Смъртността до момента в Швеция е по-висока. Виж отново коментар 4, там писах защо вадя този извод. Въпреки повечето заразени в Белгия, в Швеция са повече смъртните случаи. Въпреки че в Белгия са се покачили, за момента са все още ПОД 2 пъти от тези в Швеция, а заразените в Белгия са над 3 пъти повече от Швеция. Швеция ВСЕ ОЩЕ не е за пример. Може ситуацията да се промени, но все още не е станало.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: