Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 08:36 1 958 1

Демократите очаквано запазват контрола си върху Камарата на представителите

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Камарата на представителите и Сенатът обаче не успяха да се споразумеят за нов пакет стимули, въпреки че и двете партии са на мнение, че помощ за бизнеса е наложителна

Демократите очаквано запазват контрола си върху Камарата на представителите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Демократите губят единственото си място в Сената от Дълбокия юг. Демократическата партия запазва и дори затвърждава мнозинството си в Камарата на представителите в САЩ, съобщиха телевизиите "Фокс нюз" и Ей Би Си, предаде Франс прес.

Демократите ще спечелят четири или пет допълнителни места. В момента те държат 232 от 435 места в долната камара на американския Конгрес. Републиканците контролират Сената, предава БТА.

Демократите използваха мнозинството си в долната камара, за да проведат редица разследвания срещу правителството на Доналд Тръмп.

Въпреки че демократическото мнозинство гласува за импийчмънт на Тръмп заради твърденията, че президентът е оказал натиск върху Украйна, за да оповести компрометираща информация за неговия съперник Джо Байдън, републиканското мнозинство в Сената го оправда.

Фактът, че двете камари са под контрола на различни партии наложи и някои компромиси като първия транш от законопроекти за стимулиране на пострадалата от коронавируса икономика.

Камарата на представителите и Сенатът обаче не успяха да се споразумеят за нов пакет стимули, въпреки че и двете партии са на мнение, че помощ за бизнеса е наложителна.

Демократът Дъг Джоунс от Алабама се очаква да загуби мястото си в Сената на САЩ, съобщиха телевизия Ей Би Си и в. "Ню Йорк таймс", цитирани от ДПА.

Републиканецът Томи Тъбървил печели 60 процента от вота при преброени над 1 милион гласове.

Очакваше се Джоунс да загуби мястото, което спечели с крехка преднина на извънредните избори през 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократите,

    0 0 Отговор
    ако бяха поканили Цецо-асансьора с помощното училище да им води изборите, нямаше начин да не спечелят. Доказателство е Тиквата, която ни управлява 3-ти мандат и се гласи за 4-ти.