Last news in Fakti

10 Ноември, 2012 12:52 1 125 0

27 загинаха при бунт в затвор в Шри Ланка - Видео

  • затвор-
  • шри ланка

В главния затвор в Шри Ланка избухна бунт, при който загинаха 27 души, а над 40 бяха ранени.

Безпорядъците в затвора избухнали по време на обиск за наркотици и нелегални мобилни телефони. Затворниците нападнали надзирателите и служителите на специалната оперативна служба, като им отнели огнестрелните оръжия. Някои от осъдените се добрали до покрива на затвора, откъдето открили огън срещу надзирателите и повиканите на помощ полицаи, предаде АП.

Престрелката продължила няколко часа, като всички дадени жертви са от групата на затворниците. В крайна сметка бунтовниците слезли от покрива, след като затворническата управа изключила тока в цялата сграда. Има ранени и от двете страни - и затворници, и полицаи и надзиратели. Всички ранени - някои в критично състояние - са били хоспитализирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА