Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 19:45 2 322 7

ЕС: Следим ситуацията в Косово

  • косово-
  • сърбия-
  • ес

Европейският съюз ще излезе с официален коментар по-късно, когато разгледа развитието на събитията в Прищина

ЕС: Следим ситуацията в Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз е получил информация за потвърждаването на обвинението за военни престъпления на косовския президент Хашим Тачи и за неговата оставка и продължава да следи развитието на ситуацията в Косово, заяви днес говорителят на ЕС Петер Стано, цитиран от Танюг.

На редовна пресконференция в Брюксел Стано каза, че новините за потвърденото обвинение и оставката на Тачи са пристигнали "току що", а ЕС по правило не коментира "горещи новини", предава БТА.

"Ние винаги сме се въздържали да коментираме и индивидуални обвинения по случаите, които разглежда Специалният съд", каза говорителят.

На въпрос как обвинението и оставката на Тачи ще повлияят върху диалога между Сърбия и Косово, Стано отговори, че ЕС ще излезе с официален коментар по-късно, когато разгледа развитието на събитията в Косово.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаджи Хаджи Българин

    4 3 Отговор
    Европейският съюз е получил информация за потвърждаването на обвинението за военни престъпления на косовския президент Хашим Тачи ! А добро утро! Немският военен министър - 1999 отива на парламентарна " седенкя" , за да обясни! " Защо НАТО предприема въздушна офанзива, 2 ч преди ( косовско село, да бъде нападнато и " ужесточено" малтретирано от сръбската милиция! 2ч преди събитията, започват бомбардировките! И представете си, той е оправдан! - " Аз не знаех какво се случва там!" А ЕС след 10 години разбра, че Тачи е военен престъпник, от финансираната от ЦРУ - УЧК! А някой, трезвомислещ да ми обясни!!!!! ЗАЩО В КОСОВО, БЕЗ ДА Е ЧЛЕН НА ЕВРОЗОНАТА, ОФИЦИАЛНАТА РЕПУБЛИКАНСКА ВАЛУТА ОТ 1999 Е - ЕВРО!???

    Коментиран от #4

  • 4 Хаджи Хаджи Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаджи Хаджи Българин":

    Министърът на отбраната на Германия, по това време се казва Рудолф Шарпинг! В Укипедоя и тубата ще го откриете! Дерзайте за истината!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 В.В.П.

    1 1 Отговор
    Шиптъра да се държи далече от границите на България....Всички са бандити и боклуци..,,То е в кръвта...
Новини по държави: