Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 14:59 7 651 38

Русия дава урок на САЩ

  • русия-
  • мария захарова-
  • сащ

Страната намира спорни въпроси по американските избори

Русия дава урок на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американските избори показват състоянието на американската демокрация и пропуските в избирателния модел. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

Говорителят заяви, че на такова мнение са много наблюдатели. Припомня се, че това беше становището на европейски представители и международни наблюдатели.

Смята се, че американският изборен модел страда от липса на регламентация по определени важни въпроси. Захарова се надява, че американският държавен глава ще бъде определен, съобразно закона.

Посочва се, че американските граждани заслужават техните гласове да бъдат преброени правилно. Русия е готова на позитивни отношения с всеки избор за държавен глава.

Страната ще продължи да наблюдава вота. Руски експерти следят обстановката.

Руското правителство е готово да разговаря с всяка администрация.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Софиянец

    35 102 Отговор
    Няма такава държава, тея ватници са по зле и от македонците. Перманентно пияната захарова се изтропа ;)

    Коментиран от #27

  • 3 Илюминар

    52 15 Отговор
    Олбрайт чешката еврейка лезбиика къде е дс се изкаже?

    Коментиран от #34

  • 4 Дългият

    36 13 Отговор
    Наистина изборната им система не е нормална...Не може да са гласували милон или повече за единият кандидат а да спечели другият...Не е нормално...Примерно 10000 гласуват за единият 10001 за другият и той обира печалбата...Сбъркано е...

    Коментиран от #10, #29

  • 5 глоги

    15 4 Отговор
    говорителКАТА на руското външно министерство Мария Захарова
  • 6 духайдуду

    25 1 Отговор
    "Русия е готова на позитивни отношения с всеки избор за държавен глава." С ВСЕКИ ИЗБРАН ДЪРЖАВЕН ГЛАВА,А НЕ С ИЗБОРА.
  • 7 Хи хи хи

    45 17 Отговор
    Цялата америка е едно недоразумение на мелези запопнато като Англииски доминьон и напълнено от всякакви унтерменши в последствие.Закривай!

    Коментиран от #20

  • 8 Наблюдател

    57 13 Отговор
    Америка се крепи на армия и печатница за долари. Армия налагаща долара и долар налагащ армията. Приказките за "американска демокрация" са холивудска декорация.

    Коментиран от #18

  • 9 Сандо

    53 14 Отговор
    Щатите станаха за смях и дори не се усещат колко ниско са паднали.Дори африканците ги взеха на майтап.Съжалявам онези американофили,които вярваха,а някои продължават да вярват,на деградиралите САЩ.Какво падение!
  • 10 Рико

    15 27 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Гласът ти минава през посредник. Това не е ПРЯКА демокрация. Но пък точно руснаци за избори да говорят?! На последната конференция на която присъства, Чърчил казва на Сталин-имаме избори,най-вероятно на мое място ще дойде Атли. Сталин е изненадан и отговаря нещо в смисъл, какви избори, какви глупости . В русията с избори и избиране проблем няма - все си е Той!
  • 11 Гост

    20 2 Отговор
    Ха,Росен този път смени пола на Захарова ,наричайки я говорител.А после пък ни съобщи ,че Русия щяла да работи със всеки Избор.Какво ли пият и пушат журналистите на факти .бг?Няма лошо,поне малко се развеселихме.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 смях

    40 7 Отговор
    Докъде се докараха американците. На тема свободни избори да им се подиграват руснаците. То скоро и Северна Корея ще им се подиграе.

    Коментиран от #16

  • 15 Само че едно

    31 4 Отговор
    малко уточнение на изборите в Беларус имаше международни наблюдатели от различни дори не дружествени страни и повреме на изборите не бяха констатирани нарушения така,че Лукашенко си спечели честно,а оная използвана кърпа за крака Тихолапновса се скри като долна сива мишка и се продаде на запада за шепа жълтици. Тя им е изгодна защото могат да правят стази продажна каквото си искат и тя да скача или да се навежда и заема поза "Г",както на тях им е удобно и изгодно. А,тук нямаше наблюдатели/уж сме "демократична" държава/ и резултата е налице,модела на изборите в САЩ в пълно действие. И тези ми се правят на най-демократични и те дават тон на живота на редица други страни,а се оказа,че самите себе си не могат да оправят. Видя се коя е кочината и колкото и да злобеете ти и Софиянец писал под теб фактите са си факти.
  • 16 Рико

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "смях":

    Предполагам настоящата ситуация ще постави въпроса за промяна на изборните правила. Америка трябва да си говори за това! Но, не очаквай да стане от следващите избори, при сериозните държави закони не се променят от днес за днес.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 И още нещо

    23 3 Отговор

    До коментар #8 от "Наблюдател":

    Отидоха в Ирак и им взеха петрола, настаниха се до най-голямите петролни кладенци в Сирия и пак същото, опитаха и в Либия и Венецуела но не успяхя.

    Коментиран от #24

  • 19 Голем смях

    16 31 Отговор
    Доживях да видя тоталитарна държава с доживотен дебилен президент, да учи САЩ на демокрация.Държава ,в която изборите са фасада и реално няма избори ,да учи най-великата и най-мощната държава ,която някога ще съществува на планетата Земя..САЩ ..на това как се правят избори.То по руския модел Тръмп трябваше да спечели с 88 процента,да промени конституцията и да спечели трети и четвърти мандат.
  • 20 Кака Мара

    4 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хи хи хи":

    Психиатрията не е закрита. Тичай бързо
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Джентълменът

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "според вас":

    Вижте, няна никакво значение, кой ще спечели изборите. Накрая винаги управлява олигархията. Вярвайте ми, убедил съм се лично, че цялата система служи вярно на олигархията. Може да си пускате сигнали до безкрайност. Може да ги подкрепяте с факти, снимки и каквоъо още си решите. Всичко се изопачава и накрая олигарха винаги печели играта! Ще дойде БСП и какво от това? Точно червените олигарси са най-големите мошеници в България! Всъщност те и със сегашната власт са се сляли. Така че все едно мили хора. Системата в България е толкова поточна, че не би и могла да бъде повече от това!
  • 23 Рико

    12 25 Отговор
    Русия да дава уроци по демокрация е все едно български комунист да ти преподава патриотизъм.

    Коментиран от #26

  • 24 Голем смях

    6 23 Отговор

    До коментар #18 от "И още нещо":

    Само да припомня,че в момента САЩ са най-големия производител на петрол в света.Така ,че никакви чужди полета не са им нужни ,а и как си го представяш това бе ватенка.От Сирия ..при положение че няма американски войски ,с кофи ли изнасят петрола.Най-близките пристанища са на хиляди км.Много си прост Саше.
  • 25 Кака Мара

    7 2 Отговор
    Психиатрията не е закрита. Тичай бързо
  • 26 мдда

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Рико":

    х ах ах а ами нали Радко се има за патриот.
  • 27 гост

    6 19 Отговор

    До коментар #2 от "Софиянец":

    нагъл , по-нагъл , най-нагъл , руснак ....
  • 28 Балалайка

    8 18 Отговор
    Вий си гледайте Евразийската кочина ,те американците ще се оправят.Освен това вече руснаците станаха около 30млн в щатите . Всичко живо бяга през глава от Великата рус.
  • 29 Ванчо

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Дългият":

    Не ти са ясни нещата . Гледай си циганската кочина.
  • 30 не може да бъде

    13 1 Отговор
    Струва ми се че в това изявление на Захарова се влага съвършено друг смисъл и не става дума за никакъв урок!?Това е едно подсещане за руското разбиране как трябва да завършат тези избори и мисля,че това е първата дипломатическа лястовичка!?Без каквото и да е преувеличение тези избори са един позор за американската политическа система и би трябвало т.н.съюзници и партньори на САЩ да изпитват поне неудобство от този изборен фарс!От тази вакханалия на партизанщината може да има само един достоен изход -събират се ръководителите на двете партии в Сената и Конгреса и съвместно с Върховния Съд касират изборите.След това се определя кой ще управлява САЩ след изтичане на мандата на Тръмп,насрочват се нови избори по спорадзумение на срока и двете партии си решават дали да има нови кандидати или да останат старите.Ако не се направи това ,който и да бъде избран сега в очите на света няма да бъде легитимен-и това трябва да бъде казано на американците от техните най-близки съюзници!С т.н.либерална демокрация е свършено ,но струва ми се така американците поне отчасти ще си измият лицето и светът ще може да преглътне последиците от този цирк!А дали самите американци и политическият им елит са готови за такъв компромис е друг въпрос!

    Коментиран от #33

  • 31 филаделфия

    4 7 Отговор
    всичко приключи..
    всеки щат си има собствени закони и всяка община си брои бюлетините сама от това по-демократично няма как да бъде
  • 32 не може да бъде

    13 1 Отговор
    Искам да обърна внимание ,че сегашните избори разголиха и една особеност на т.н сменяемост на американските президенти-нали те имат право само на два мандата .Но в други важни постове дебелите котараци могат да си изкарат до живот .Ето напр.г.н Байдън е изкаралцели 36 години в Сената,като мин.една трета от това време е бил председател на комисияната по външни работи!?И той не е единственият!И затова може съвсем обективно да се каже,че американският президент е един управляем президент!...А ако не е съвсем управляем като Тръмп наблюдаваме остракизъм и оплюване по всички линии-това така ли е ....
  • 33 Рико

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "не може да бъде":

    Когато реката е запушена, някой трябва да влезе в калта и с лопатата да отпуши. Някой(ако се налага) да се изцапа,но да предотврати наводнението. Казваш Сенат, Конгрес, Върховен съд - признавам,не познавам законите на Америка,но не може да няма законов начин да се излезе от глупавата задънена улица.
  • 34 Скоро

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Илюминар":

    ще се изкаже, нали нейния тАпкач Тачи го арестуваха.
    А може и да го прежали.
  • 35 Казуар

    2 10 Отговор
    Дъщерята на другарката Захарова живее в САЩ.
  • 36 руски колапс

    4 13 Отговор
    Тея къде се натискат като никой не ги пита.САЩ ако искаха мнението на разни джуджета като руснаците, щяха да питат Бурунди и Джибути.Руския модел явно е най-добър.Избираш диктатор който да остане вечно на власт и да тровиш конкурентите му ,докато държавата ти е най-корумпираната в света.
  • 37 Чукотка

    1 6 Отговор
    Русия дава урок на САЩ... И какъв е урока?
  • 38 Куку

    1 4 Отговор
    Миме,натискай си парцалите, щото не знаеш какво те чака с Байдън.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания