Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 20:21 2 898 29

Путин забрани външни сметки на висши служители

  • русия-
  • закон-
  • владимир путин

Нов закон

Путин забрани външни сметки на висши служители - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Русия одобри закон, който разшири правомощията на Съвета за сигурност, съобщи ТАСС.

Законът забранява на неговите членове да имат сметки в чужбина. Очаква се документът да бъде публикуван.

Съветът получава правомощия като осигуряване на националните интереси и сигурност на личността.

Поддръжка на гражданския мир и хармония в страната. Ограничени ще бъдат и призивите за застрашаване на територията на страната.

Членовете на съвета не могат да съхраняват свои активи в банки, извън страната. Владимир Путин е одобрил закона.

Обсъден е бил и с правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    11 22 Отговор
    ЗДРАВ РЪКА ТРЯБВА....ДА НЕ БЕГАТ НА ЗАПАД МУЖИЦИТЕ
  • 2 Вова император

    35 9 Отговор
    Всичкото злато е в Москва и Шанхай. Западът е в нокаут.
  • 3 Голем смях

    23 16 Отговор
    И влоговете задължително в рубли.Никакви долари и евраци.

    Коментиран от #19

  • 4 фффффффффф

    9 16 Отговор
    Ми те всичките ти висши служители са с по едно-две западни поданства. Ами сега? Нали щеше да им ги отнемаш ама се отказА? Май.
  • 5 Антигерб

    19 4 Отговор
    А за нашите кога - или друго си е крадените евраци и златните кюлчета да заминават в офшорни сметки че иначе ги снимат по шкафчетата и гардеробите.
  • 6 Жеко

    7 14 Отговор
    И какъв е смисъла? Ясно е, че банките в които ще правят влогове, ще са чужди и парите ще ги теглят от чужбина. Даже Сбербанк се оказа, че не е руса ))) Смяяях - всички пенсии и осигуровки са там!

    Коментиран от #16, #20

  • 7 ПРАВИЛНО И УМНО

    24 4 Отговор
    САЩ И ЕВРОГЕИСКИЯТ СЪЮЗ ЩЕ БЛОКИРАТ СМЕТКИТЕ И ЩЕ ОТКРАДНАТ. .ПРИМЕРИ. .ОТ ЛИБИЯ ОТКРАДНАТИ 20 ТОНА ЗЛАТО. .НА ИРАН БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЗА 100 МИЛЯРДА ДОЛАРА. .ОТ ИРАК ПРИСВОЕНИ 10 ТОНА ЗЛАТО. .....МНОГО УМНО ПОЗДРАВЛЕНИЯ! !!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Диверсант

    19 3 Отговор
    А да видим сега еврогейците кого ще наказват и чий сметки ще блокират.
  • 10 Grigu1

    22 4 Отговор
    Eвала само така Путин

    Коментиран от #13

  • 11 КАПИТАЛИЗМЪТ СЕ ГРАДИ С

    9 1 Отговор
    ГРАБЕЖ И ИЗМАМА. .РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. .РАЗРУШАВАЙ И КУПУВАЙ. .....ПРОДАВАЙ ФАЛШИВИ СЪРВИСИ И БИТСОИНИ. .ОГРАБВАЙ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ С ИНФЛАЦИЯ НА БАЛАМУРНИЦИТЕ. .АМИН. .
  • 12 фидел

    6 12 Отговор
    Щерката на Вова що е в Холандия? Не ще и да чуе за матушка.

    Коментиран от #14

  • 13 Antymediator

    5 18 Отговор

    До коментар #10 от "Grigu1":

    Мушморок, какъв ти е Джуджето?!
    Кое му е доброто?!
    Че се клел в комунистическата партия, че е бил ченге от ДС, че за годините през които управлява настрои целия свят против Расия включа и българския народ.
    Кое му доброто на руския измекяр?!
  • 14 Хамсал

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "фидел":

    Щото на Тиквун е в Америката!
  • 15 А на нашите

    11 3 Отговор
    управляващи робовладелци всичките сметки, авоари и имения са в чужбина. Щом инвестират в чужбина значи знаят, че БГ е едно блато без развитие.
  • 16 ОлигУфрен

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Жеко":

    Ей така си ги плещиш! "Российская Федерация в лице Министерства финансов РФ является владельцем доли 50% плюс одна голосующая акция от уставного капитала Сбербанка (52,32% от общего количества голосующих акций)". А сега ти ми кажи една българска банка!

    Коментиран от #17

  • 17 12345678

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "ОлигУфрен":

    ЦКБ...

    Коментиран от #22

  • 18 !!!?

    3 4 Отговор
    Индиректно разбираме, че Путин вече е признал Байдън за новия Президент на САЩ .
  • 19 Rado

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Голем смях":

    Това не важи за вожда Путя, той си къта $$$$$$ €€€€€€
  • 20 Изобщо не сте в час

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Жеко":

    По отношение на статута,на най мощната и с най развита инфраструктура ( клонове,филиали) банка в цяла Русия.Аналогична е на нашата бивша ДСК,докато беше единствена и държавна на 100%.Там е същата ситуация,както у нас.Банкстери на местно,регионално и федерално ниво.Имат един Греф,и една Набиулина, който дори и самия Путин не може да уволни директно. Заложено е от оня- пиандето Елцин още през 90- те в Новата Конституция.Затова Путин предизвиква Референдум за смяна на Констутуцията.Но за сега планомерно почиства финансовото блато,в което ги вкара юдата Горбич и пияндето Елцин.Още през пролетта той разпореди Държавата да започне обратно изкупуване на акциите на Сбербанк! Хвърли милиарди,но сега Правителството реално е ръководи.Целта( а той е постигна) Банката да финансира всички инфраструктурни проекти,пътища,ЖП линии, заводи и комбинати.Но със фиксирана ниска лихва.Банката има ресурси над трилион.До пролетта уж Държавна структура,но се подчиняваше на МВФ.Спъваше местния едър и дребен бизнес,със непосилни лихви при кредитиране.Мотив: така е заложено в закона,който е синхронизиран със МВФ. и Световна банка.Сега чуждите и местни банки ще му пръцнат на чорапите.Затова беснеят и местните либерази,и чуждите банкстери.Отряза с един замах главата на златната им кокошка.Стотици милиарди, ще се завъртят ввътре в държавата, без лихвите да изтичат навън.Местните банкери също лапат хурката.Ще бъдат принудени да смъкват драстично лихвите по кредитиране.Иначе няма никой да

    Коментиран от #29

  • 21 Фактология

    0 4 Отговор
    То лошо няма ама май днес азърбайджанците им свалиха военнен разузнавателен хеликоптер 2-ма мъртви и 1 ранен който се е намирал на територията на Армения.. Какво правим сега.Явно по опита на Ердо.

    Коментиран от #24, #27

  • 22 Ъъъъ ...

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "12345678":

    ЦКБ = ТИМ = ГРУ = >не е българска
  • 23 КОНТРАТА

    7 0 Отговор
    Хахаха хохохо йок вече блокиране на сметки на висши държвници на РФ сородите остват на сухо със своите санкции персонално към служители. Парите се връщат в Русия.
  • 24 Yamaha

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Фактология":

    Ако е така калто казваш скоро азерите ще плачат както плакаха на 20 Януари 1990 г!
  • 25 Браво

    7 0 Отговор
    Браво на Путин.
    А наш Тиквoн ни продаде на ярките без пари..... ааа... по точно Тиквата плати за да ни заробят
  • 26 Кокорчо🙄

    7 0 Отговор
    Скоро и прри нас, ама те вече са навън в офшфорки,мечтайте си
  • 27 Д'мин

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Фактология":

    Не е разузнавателен а придружаващ руска военна колона предислоциираща се от 102 база на руснаците в Армения. Удара е дошъл от Нахичеван, автономна област между Армения и Турция. Там не се водят военни действия. В резултат, войната спря! Руснаците пътуват към НК. Азерите запазват това, което са спечелили + буферните зони между Армения и НК. Примирието е подписано от Путин и Алиев по телевръзка без участието на на Ердо! Арменците запазват пътната втъзка между тях и Степанакерт с 5 км. зона около нея. Руски миротворци ще я пазят. Армения пък осигурява връзка на азерите с Нахичеван. В Ереван са подгонили техния президент. Общо взето Путин тропна по масата!
  • 28 барчо

    11 0 Отговор
    Много пъти за да наложиш доброто и правилното се иска да бъде направено със сила, а не по собствена воля. Човека е склонен към самоунищожението си като се почне от раждането, та до смъртта. Вградения му инстинкт за самосъхранение е елементарен и включва само болката като показател. На всички е ясно, че една страна за да просперира не и трябват чужди капитали, а собствени. За да е богат капиталиста, трябва да има огромно число средна класа. Открай време обаче средната класа намалява и скоро ще бъде в червената книга. По статистика населението по цял свят е обедняло с 70%, като тези проценти са отишли в старите и новоизлюпени милиардери. Самия капитал сече клона на който седи. Намирисва ми на линчуване и смяна на строй. Много си мисля, че липсва само искра.
  • 29 барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Изобщо не сте в час":

    Интересно как е устроен света. Лошото става за отрицателно време, а за да го оправиш, ако е възможно разбира се, може да трябва поколение две. Действително предателя Загроби, загроби цяла една отлично създадена система, която работеше за масите не само в СССР, но и в останалите соц. държави. Капитала никога няма да може да постигне нещо подобно и ЕС е напълно излишен, защото той е само средство за определени кръгове да печелят още повече, като хвърлят трошички тук-там. За да се оправи за руснаците кашата забъркана от Загроби и Елфи ще трябва наследник, който да продължи линията, начертана от Путин. За съжаление не се вижда такава личност в неговото окръжение, но може и да извади някой незнаен коз от ръкава.... Все пак за запазването на постигнатите неща до тук прокарва и ще прокарва закони!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания