Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 20:52 2 500 12

Противопоставяне! САЩ отново осъдиха критериите, по които СЗО ще разследва произхода на коронавируса

  • световна здравна организация-
  • китай-
  • ковид-19

Правителството на американския президент Доналд Тръмп и по-рано е обвинявало СЗО, която е агенция на ООН, че е с прокитайска ориентация

Противопоставяне! САЩ отново осъдиха критериите, по които СЗО ще разследва произхода на коронавируса  - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ заявиха, че критериите, по които ще се води разследването от експертен екип под егидата на Световната здравна организация за произхода на коронавируса, не са договорени прозрачно и не съответстват на договорения от държавите членки мандат, предаде Ройтерс.

Гарет Григсби, ръководител на международния отдел на американското министерство на здравеопазването, заяви пред министерската асамблея на СЗО, че държавите членки са били запознати с мандата на разследващия екип едва преди няколко дни, предаде БТА.

"Този мандат не е договорен по прозрачен начин с всички държави членки. Той и самото разследване изглеждат несъвместими с предоставения от държавите членки мандат", каза той без повече подробности.

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп по-рано е обвинявало СЗО, която е агенция на ООН, че е с прокитайска ориентация, което генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус многократно е отричал; то също така обвини Китай, че е скрил първоначалния мащаб на епидемията.

На 30 октомври шефът на отдела за извънредни ситуации на СЗО Майк Райън съобщи, че екипът от учени под егидата на СЗО и китайските им колеги са имали първа виртуална среща относно съвместното разследване за произхода на коронавируса, който се появи в края на миналата година в Китай. Райън добави, че разследващите ще започнат работа на терен навреме.

В световен мащаб регистрираните заразени с коронавирус са над 50,74 милиона, а 1,26 млн. са починали, показва статистиката на Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    20 1 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СТАВАТ СИМПАТИЧНИ С МНЕНИЕТО СИ ЗА КОВИД 19
  • 2 Китайците

    12 4 Отговор
    лека полека ще поставят всички на мястото им.
  • 3 Дълбоко виждащ

    6 0 Отговор
    Нещото е Поздрав на Кадафи,към Убийците на фамилията му!
  • 4 Измамата К19

    27 0 Отговор
    Все някога ще свърши и ще си отдъхнем от тези ИЗРОДИ така наречения световен елит...
  • 5 Еразъм

    20 0 Отговор
    Тази организация (СЗО) трябва да бъде закрита защото е изключително вредна за здравето на хората.
  • 6 123

    12 1 Отговор
    Ако не излезем по улиците ковид истерията ще си върви по плана на Илюминатите. Медии и правителства са под тяхен контрол. Целта е ваксинация и намаляване населението на Земята.

    Коментиран от #7

  • 7 11111

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Пич, ако не бъдат изнамерени нови източници на енергия и начини да бъде изхранено населението на земята, щем не щем, ще се самонамалим, гледай да не си от намалените.

    Коментиран от #9

  • 8 Рошко

    8 1 Отговор
    Ново 20 не знаех че сзо е на хранилка от оон, а сградата на оон е на рокфелер, по точно терена под сградата е дарена от рокфелер, та да си дойдем на думата кой и как командори света
  • 9 Рошко

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "11111":

    Земята е достатъчно голяма да нахрани всички хора, но прекалено малка да нахрани всички алчни богаташи и политици
  • 10 no mame no face no number

    4 0 Отговор
    По логиката е ясно, че вируса не е котайски, а им е натресен от едни крави задолеански и разсшедеане не е нужно лошите се виждат кои са лесно
  • 11 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Сега вече Нипах ли ни са подготвили братята хамери? Ей тия прилепи лесно оправдание за човешки геноцид
  • 12 Рошко

    3 0 Отговор
    Като са толкова демократични и справедливи, да разследват медийната пропаганда и от къде идват парите за нея, сзо оон ротшилд рокфелер бил гел, да се затворят на хляб и вода че да миряса света