Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 11:24 2 717 6

Ето кой ще заеме най-важния пост в кабинета на Байдън

  • джо байдън-
  • антъни блинкен-
  • държавен секретар-
  • сащ-
  • кабинет

От него се очаква да бъде двигател на промяната в отношенията на САЩ с останалата част от света

Ето кой ще заеме най-важния пост в кабинета на Байдън - 1
Снимка: Shutterstock

Очаква се новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън да номинира Антъни Блинкен за следващ държавен секретар, предаде AP, която се позовава на източници, запознати с плановете на преходния му екип.

58-годишният Блинкен е бил заместник-държавен секретар и заместник-съветник по националната сигурност при администрацията на президента Барак Обама . От него се очаква да бъде двигател на промяната в отношенията на САЩ с останалата част от света, отбелязва информационната агенция. За помощник на Байдън по националната сигурност се очаква да бъде назначен Джейк Съливан, а за американски представител в ООН - Линда Томас-Грийнфилд, тъмнокожа жена и уважаван дипломат, съобщи БНР.

Байдън ще обяви във вторник първите назначения в кабинета си, съобщи по-рано Рон Клейн, който бе назначен от бъдещия президент за ръководител на неговата канцелария. Клейн, който говори пред телевизия Ей Би Си, отказа да даде подробности. Назначенията в кабинета на президента на САЩ трябва да бъдат одобрени от Сената. Въпросът кой ще има мнозинство в горната камара на Конгреса ще получи своя отговор на два балотажа в щата Джорджия през януари.

Републиканската партия има всички шансове да запази контрола си върху Сената, което би затруднило утвърждаването на номинираните от президента демократ членове на кабинета. Отказът на президента републиканец Доналд Тръмп да признае поражението си на изборите на 3 ноември създава сериозни затруднения при предаването на властта и формирането на новата администрация, заяви Клейн.

Ето кой ще заеме най-важния пост в кабинета на Байдън
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разочаровън съм

    11 1 Отговор
    Аз пък очаквах да сложат хиената Хилъри , че да разпали набързо няколко войни по света.
  • 2 Българина

    10 2 Отговор
    Кой, поредния юдеин! 330 млн държава с 4 млн евреи, негрите и латиносите са десетки млн, но никога не са на ръководни постове. 4 млн правят на маймуни де 326 млн плюс 450 млн от скапания ЕС. Това е проблема на света. Когато се реши този въпрос, тогава тази планета ще има бъдеще.

    Коментиран от #3

  • 3 Хи хи

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    А кой е балъка да емигрира в Щатите същото като в Германия примамват те че е не знам си каква супердържава а като отидеш там се разбира че те езимат само да им храниш новопристигналите нищоправци защото ако нямат постъпления в бюджета не могат да им изплащат помощите.
  • 4 МРЪШИ

    1 0 Отговор
    А БОЙКО И ЦЕЦО КЪДЕ СА В БЕЛИЯ ДОМ ? ЩЕ ГИ КАНИ ЛИ НА ЗАКУСКА ?
  • 5 МИНГЯНИН

    0 0 Отговор
    ТОЯ ПЪК КАКВО ЛИ ЩЕ НИ ЗАБРАНИ ДА ПРАВИМ ОСВЕН ФАБРИКА ЗА СВЕЩИ !
  • 6 Дядо Николай

    0 0 Отговор
    Да му мислят братушките. Този с олигофренската мутра е най големия русофоб в САЩ. Той е в основата на всички предложение за санкции срещу Русия.