Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 08:20 2 708 18

Кафенетата и моловете в Сърбия ще затварят в 18 ч.

  • сърбия-
  • пандемия-
  • кафенета-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • белград-
  • молове-
  • събирания-
  • локдаун

Забранява се събирането на повече от 5 души

Кафенетата и моловете в Сърбия ще затварят в 18 ч. - 1
Снимка: Shutterstock

В Сърбия от днес влизат в сила нови ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде БНР. В страната от началото на пандемията има 126 187 заразени с коронавирус.

Всички кафенета, ресторанти, клубове и търговски центрове трябва да затварят в 18 часа. Маските са задължителни на закрито и на открито, където контактите с хора са неизбежни. Забранява се събирането на повече от 5 души.

Всички работници, където е възможно, трябва да преминат на дистанционна работа. Ограничава се броят на хората в обществения транспорт. Въвежда се строг контрол за спазване на мерките за защита, изолация и поставяне под карантина. Всички посочени мерки се въвеждат за 10 дни с възможност да бъдат продължени.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И на Коледа и Нова година

    10 3 Отговор
    ША е така. Социалното общество тряа да се разбие. Световния концлагер вече работи...
  • 2 Грейс

    10 6 Отговор
    Тук Алибегов иска всички заведения да работят на макс, хората не се заразявали по заведения, особено в нощните.

    Коментиран от #6, #9, #11, #17

  • 3 Ел МАРИКОН

    10 4 Отговор
    Е СЪРБИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПО НАПРЕД ОТ НАС!!!!И СЕГА Е ТАКА!!!!САМО В БЪЛГАРИЯ НИЩО ХУБАВО И ПРАВИЛНО НЕ СТАВА!!!!!
  • 4 Жоро

    9 5 Отговор
    Човека с мазната дълга коса е на друго мнение.Ами нали нощните заведения ще загубят от дрогата и проститут..те като са в карантина.
  • 5 Непобедимий

    4 3 Отговор
    Никой не носи маска страх ги е че ще ги помислят за джендере или женки
  • 6 Ел МАРИКОН

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    ИКОНОМИКА ГРАБВА ДА ХРАНИ ХОРАТА!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 И на Коледа и Нова година

    4 3 Отговор
    ША е така. Социалното общество тряа да се разбие. Световния концлагер вече работи...
  • 8 Грейс

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ел МАРИКОН":

    Когато се затваряха преди години заводи и предприятия, когато много оставаха без работа при това за много дълго време дори неизвестно за колко нямаше писма нито до премиер нито до когото и било, но българина оцеля. Сега тези мислят за себе си не за обслужващия персонал, още по малко за заразата

    Коментиран от #14

  • 9 Реалност

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Тук министър Ботокс и погребален агент Мутафчийски искат нищо да не работи, всички да са заключени вкъщи, но само те да получават заплати за да има парички за Халкидики.
  • 10 Лелее

    6 0 Отговор
    Дааа Сърбите няма да оставят Народа си ГЛАДЕН !!!!!
    Честити първи сметки за парно , двойни за ток ..
    Това се нарича Геноцид !
    Семейства с по 2 , 3 деца , ми като дойде Коледа , Нова Година ?
    На г-дата от “кризистният” щаб с по 7 бона заплата - дано не ВИ се наложи да гледате как децата ви умират от Студ и Глад .....
    Как спите нощем бе ???

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Хахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Нощните са затворени от месец, а броя на заразените се увеличава, за всеки трезвомислещ Алибегов е прав, разбира се трябва да имаш IQ над 60 за да го осъзнаеш:) Ето малко факти: Ангелов за маските - ако носим маски заразените ще паднат с 30%, паднаха ли - не, пак Ангелов - ако затворим нощните заведения заразените ще паднат с 40%, паднаха ли - не. И последно - я кажи кой насила те караш да ходиш по заведения

    Коментиран от #15

  • 12 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Лелее":

    7 бона е заплатата на нископлатените в щаба, Мутафа взима малко над 13 000 лв + 50 000 като шеф на ВМА, нищо че там не е стъпвал от месеци
  • 13 Грейс

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Лелее":

    Ами нали искахме демокрация и капитализъм? Това е капитализма, възмущавахме се, че по онова време повечето сме получавали малки заплати, ама стигнаха за много неща, а сега разликата в парите е в ен пъти от ниската и висока заплата. При това многото калинки получават несъразмерно високи пари, а работодателите просто експлоатират работниците си. И моля не давайте за пример, че в "белите" държави не е така.
  • 14 Ел МАРИКОН

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Грейс":

    ОПРАВДАВАШ ЕДНА ГЛУПОСТ С ДРУГА!!!!!ТЕЗИ 2,5 МИЛИОНА БЪРГАРИ ИЗБЯГАХА ОТ ЕДНАТА ГЛУПОСТ!!! А СЕГА ДА ИЗГОНИМ И ДРУГИТЕ РАБОТЕЩИ 2.2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ!!!!!!!!С ВТОРАТА ГЛУПОСТ!!!!ТО ЗА ТОВА НЯМА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ!!!!

    Коментиран от #16

  • 15 Грейс

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хахаха":

    Като се заразиш тогава коментирай! Като започнеш да обикаляш болниците пак коментирай, като се задушаваш коментирай, ама тогава вече IQ няма да го има, защото мозъка ти ще умира без кислород
  • 16 Грейс

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ел МАРИКОН":

    Ти в чужбина ли си? Децата ти, ако имаш такива? Моите и аз останахме и се справям, а българите по голяма част от тях за съжаление винаги е смятал, че в чуждата паница има повече мръвки дори там да плуват лай.. а
  • 17 А ти какво искаш?

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Да работят или да затворят? И ако работят в момента колко пъти възнамерява да посети ресторант в близките 20 дни? Алибегов може много да иска, но истината е, че и сега заведенията не са особено пълни. В някои си е живо мъртвило. В други има само хора сред тентите от плегсиглас навън. Не че е много умно да настинеш, заради едно кафе с компания. Боли ги ресторантьори те, че ще изтърван евентуално захлебването около студентските празници. На студентите по медицина, които помагат в болниците им стана ясно, че с коронавируса шега не бива. Някои от тях вече са болни и извън строя. Но има и студенти, които са такива само, за да не бачка и да доят мама и тате и тях много ги влекат чалгия, дискотеки и купон. Въобще не им дреме, че ще допринесат за разрастване на броя на заразените като се събират да купонясват в големи групи на закрито с часове.

    Коментиран от #18

  • 18 Грейс

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "А ти какво искаш?":

    Ти чете ли другите ми коментари, та се заяждаш? Ако имаш проблеми не си туши нервата тука.