Last news in Fakti

4 Декември, 2020 13:39 2 289 7

Гърция увеличава двойно заплатите на медици

  • гърция-
  • коронавирус-
  • медици-
  • заплати-
  • пандемия

Премиерът призова лидерите на партиите първи да се ваксинират

Гърция увеличава двойно заплатите на медици - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците в северната част на страната. Депутати лекари се включват в помощ на колегите си без заплащане, предаде БНР.

Вътрешната изолация и забраната за движение между районите остава в сила и по празниците. Гръцки медици доброволно се прехвърлят в болниците в Северна Гърция, където има липса на специалисти. По решение на парламента те получават двойно заплащане от днес. Силен натиск от пациенти с COVID-19 и при голям брой заразени от медицинския персонал ,директорите на болниците в Северна Гърция призоваха колеги от други части на страната доброволно да се включат в екипите. Първо реагираха медицински сестри от островите, където заразените са малко.

Последваха ги и лекарите. Дори лекари на частна практика заявиха готовност във всеки момент да се включат в общинските болници. В същото време всички депутати- медици вече работят в болниците без заплащане, съобщават от парламента. Очаква се до края на годината Гърция да получи първата доставка на ваксината и да започне масово ваксиниране първо на групите в риск, заяви министърът на здравеопазването.

Премиерът Кириакос Мицотакис призова лидерите на партиите първи да се ваксинират. Специалистите все още не са единодушни за причините, довели до взрив на заразените предимно в Северна Гърция въпреки наложената строга карантина повече от месец. До 14 декември се удължава времето на строгите мерки. Отварянето на заведения и училища остава за началото на следващата година, съобщиха министри.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧУ ЛИ

    17 2 Отговор
    бОйко ИЗЧЕЗВАЙ !!!
  • 2 Българка

    18 0 Отговор
    А в България увеличаваме заплати на чиновниците
  • 3 брях

    9 0 Отговор
    Тези "фалиралите" и ние "яките"...

    Коментиран от #5

  • 4 Centurion

    11 1 Отговор
    А. България им дават ЦЕЛИ 1000 лв отгоре!!!Ама само на тези които се занимават с Ковид.И така заплатите на нашите лекари се доближават до заплатата на санитар е Европа, само още едни 1000 ако им дадат и ще се изравнят!!! Много,много си ценим лекарите у нас,много!!!
  • 5 Като знам

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "брях":

    че идваха и идват да учат тук медицина, инженерство и какво ли още не и да са в пъти по-добре от нас...
  • 6 Тиквуний

    3 0 Отговор
    Пълня двойно чекмеджето!
  • 7 ЛЛЛ

    1 0 Отговор
    Имат лекари - дават пари