Last news in Fakti

6 Декември, 2020 08:55 1 905 6

Избори във Венецуела: очаква се Мадуро да затегне хватката

  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • венецуела

Досегашният председател на парламента и опозиционен лидер Хуан Гуайдо и съюзниците му твърдят, че не са изпълнени условията за „свободни, честни и прозрачни“ избори

Избори във Венецуела: очаква се Мадуро да затегне хватката - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Близо 20 милиона избиратели във Венецуела днес ще гласуват, за да подновят състава на Националното събрание. След неотдавнашната конституционна реформа броят на депутатите вече ще бъде увеличен до 277 вместо 167 както беше досега. Според социологическите проучвания, избирателната активност за парламентарните избори ще бъде ниска – малко над 30 процента. Очаква се президентът социалист Николас Мадуро да затегне хватката си над властта, отбелязват от БНР.

Големите опозиционни партии отхвърлят назначаването от Върховния съд на нов състав на Централната избирателна комисия, въпреки че правомощията за това обичайно са възложени на парламента.

Досегашният председател на парламента и опозиционен лидер Хуан Гуайдо и съюзниците му твърдят, че не са изпълнени условията за „свободни, честни и прозрачни“ избори.

Гуайдо се обяви за изпълняващ длъжността президент на Венецуела и беше признат за такъв от близо 60 страни в началото на 2019 година. Той призовава за бойкот на изборите, като организира успоредно с изборите „допитване“ под форма на референдум без съдействието на Националния избирателен съвет. На него венецуелците ще бъдат попитани дали отхвърлят или не организираните от властите парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бозман

    5 24 Отговор
    Малко са останали такива примитивни диктатори. Да ги и броим поименно-- Мадуро, Лукашенко, Ким, Асад. Уф, забравих най-главния - Путин.
  • 3 Пепа

    19 0 Отговор
    Кой шофьор, кой пожарникар!
  • 4 Флин

    20 2 Отговор
    Мачкай либералната измет, Мадуро! Свобода на народа, от алчните глобалистки лешояди!
  • 5 Чичо от село

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Претендиращите за номер 1демокрация ФАЩ показаха как се правят ,,демократични "избори.Ми то в Северна Корея ги броят по точно,там няма фалшиви бюлетини.
  • 6 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ОТ КОТИЛОТО НА ЦРУ - ЩЕ ОСТАНЕ САМО ПАРЛАПУЧИНА !!! ЗАЕЦ ;ЗАЕВ; ЦИЦИПАС И ГОВНАЙДО --- БАЙДЪН ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ЧЕДА -"ДА СИ Е БЕ ТЕ МАЙ КА ТА " - ОТ СВЕТОВНАТА СЦЕНА !!!!!!!!!