Last news in Fakti

8 Декември, 2020 09:10 1 835 20

Срещу Брюксел! Унгария и Полша не отстъпват за ветото върху бюджета на ЕС

  • унгария-
  • полша-
  • ес

Двете страни няма да приемат никакво решение, което не гарантира зачитането на правата им, така както са записани в договора за ЕС

Срещу Брюксел! Унгария и Полша не отстъпват за ветото върху бюджета на ЕС  - 1
Снимка: Shutterstock

Унгария и Полша държат на своето вето върху следващия бюджет на Европейския съюз и върху фонда за възстановяване от пандемията, каза снощи унгарският външен министър Петер Сиярто, предаде БТА.

„Ние отново потвърдихме общата си позиция“, посочи Сиярто на сайта си във Фейсбук след среща с полския си колега в Брюксел, съобщи Ройтерс. „Няма да допуснем никакви опити за разбиване на нашето сътрудничество“.

Същата позиция застъпи и полският заместник-външен министър Павел Яблонски пред частната полска телевизия „Полсат нюз“, като посочи, че позицията на Полша не се е променила.

„Нашият премиер даде ясно да се разбере, че ние няма да приемем никакво решение, което не гарантира зачитането на правата ни, така както са записани в договора за ЕС“, подчерта той.

„Ако се постигне споразумение за гарантиране на тези права, тогава и ние ще се съгласим (да приемем бюджета и фонда за възстановяване). Ветото е инструмент“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахах

    13 0 Отговор
    Никакво пускане на пари до края на март!
  • 2 Папуа

    16 5 Отговор
    Човешките права в България масово се нарушават!
    Пример:Секта базирана в Перник изтезава,преследва и убива Български граждани,секта близка до ГЕРБ,ген.Василев и прокурор Гешев!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хо хо хо

    12 0 Отговор
    Ха значи германците всъщбост грабят всичко за себе си а другите са ощетени излиза от това че има нарушения в договора за ЕС
  • 6 Бат Бойко нощния бандит

    5 1 Отговор
    Олеле! Шкафчето остана празно!
  • 7 БОЗА

    18 2 Отговор
    Англичаните бяха ПЪРВИ...сега се разковават още две "дъски" от еврокочината...силен вятър духа-вятарът на промяната 2...а,за наивниците чакащи пари от евро ТКЗС-то- НИКОЙ не дава пари на този свят в тези душмански времена,за НИЩО(вижда се СРЕЩУ КАКВО ги "дават")...България е оцеляла 1300 години БЕЗ ЕС... ;-)

    Коментиран от #8

  • 8 Генчо

    3 11 Отговор

    До коментар #7 от "БОЗА":

    Kакви глупусти си написал ве, мойто момче. Факт е, че когато германците се разкарат от балканите идват руснаците а с тях идват и подмолните им феодални принципи и имперски интереси. от 1300 години колко години България е била автономна? Кажи ми за последните 650

    Коментиран от #11, #12

  • 9 българин

    16 2 Отговор
    Браво на тези политици ,защото не са като нашите ,все да ходят без гащи !
  • 10 Гост

    12 1 Отговор
    Тези хора имат политици, които обичат страните си, не са майкопродавци като нас..
  • 11 един от многото

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "Генчо":

    Какви имперски мераци бе Генчо. Ако имаха такива когато 45 година минаха през цяла Европа като на парад , щяха да останат от където минат! А те ги освободиха и сега за награда всички ги плюят. След като са феодали кажи ми една руска колония и една западна държава освен Германия без колонии.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 БОЗА

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Генчо":

    Нема да ти кажа нищо...оти нема смисъл "моето момче"...чети,гледай,мисли аз държавата си на евровластитутки не давам...ти,че си си подал глутеуса си е ТВОЙ избор... казват нямало по-сляп от неискащия да види...;-)

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "един от многото":

    Тия шменти капели може да вървят в пенсионерския клуб или на събранията на БСП , ама никъде другаде , за твое съжаление !! Минали били на парад , хахахаха !!! Че и били освободили , ахахахаххаха !!!! Вземи се скрий при "освободителите" си и повече не се показвай !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "БОЗА":

    Що ми изтрихте коментара , алоо , модераторите ?? Значи тоя прос...к дето щял да дава държава , като че ли му е бащиния може да плещи глупости , а като му се отговаря , трий ??? Кой му е дал право да казва какво ще става с държавата и кой е той , бе , и кой го пита какво щял той да прави , да не продължавам , че пак ще намерите какво да триете !!

    Коментиран от #19

  • 17 ърли

    0 2 Отговор
    комунизма се разпадна защото е неработеща система и не издържа на напрежението..в китай в момента има комунизъм само на хартия за да може тамошното бкп да държи власта..руснаците ако зависеше от тях още щяха да са СССР и да дерибействат до централна европа
  • 18 ърли

    0 1 Отговор
    ако гадните болшевики бяха се опитали да окупират страните над които имат контрол..неизменно щеше да има национални революции които щяха да се пренесат в СССР и накрая щеше да избухне световна война..повярвай ми тия отпадъци не са толкова глупави
  • 19 БОЗА

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Леко ше фърлиш гарнитура...запени се......а кой е :"прос...к" се вижда и с невъоръжено око,след като не си разбрал,защо те трият... ;-)
  • 20 Диамантената ръка

    1 0 Отговор
    Сега приемете и Скопие да ви се качат и те на главата. Затова ще направим услуга на Брюксел...
Новини по държави: