Last news in Fakti

11 Декември, 2020 15:02 1 381 6

САЩ затягат правилата за предоставяне на убежище

  • виза-
  • сащ

Инициативата има за цел да обнови и организира процедурите по разглеждане на молбите

САЩ затягат правилата за предоставяне на убежище - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американското правителство силно затяга правилата за предоставяне на политическо убежище на граждани на други държави, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Съответното предложение е обнародвано вчера от министерствата на правосъдието и вътрешната сигурност. По-късно днес документът от 419 страници трябва да бъде публикуван във Федералния регистър, а 30 дни след това се очаква новите правила да влязат в сила.

Инициативата има за цел да обнови и организира процедурите по разглеждане на молбите за предоставяне на убежище, като позволи на властите по-ефективно да разделят неоснователните от заслужаващите разглеждане, посочва министерството на правосъдието в изявление.

Американски правозащитници обаче не са съгласни с това твърдение. Според техни представители новите правила на практика ще означават, че възможността за убежище в САЩ вече ще е извън обсега на голяма част от лицата, които по-рано биха отговаряли на критериите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Thanos 🌋

    4 1 Отговор
    Да затегнат мерките никакви имигранти в Америка ако са латиноси включително испаноговорящи и бели латиноси, анадолски черни турци, хибридните семити от африка арабия израел, афроевропейци, перси, афгани, индокитайски хора бели азиатци, сибирско руснаци, роми, пакистанци и всякакви ориенталци различни от белите европейски етноси

    Коментиран от #3

  • 2 Умрете гведа

    4 5 Отговор
    Клозетът Сащ ди отива.А най хубавото е че няма да липсва на нормалните хора.
  • 3 Ха ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Thanos 🌋":

    Ри бял азиатец къде си виждал.Освен ако не си далтонист

    Коментиран от #6

  • 4 Gen Gurko

    8 1 Отговор
    Той Байдън сега ще узакони и даде право на глас на повече от 11 милиона нелегални свои избиратели. И ФАЩ стават еднопартийна държава. След това разпад по шева.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 SHKËNDIJA

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ха ха ха":

    Арабче за разлика от вас Азиатците имат бяла кожа