Last news in Fakti

17 Декември, 2020 14:09 1 233 5

Туитър се заема с фалшиви постове за COVID ваксини

  • туитър

Действия ще бъдат предприемани и срещу твърдения, че ваксината се използва умишлено, за да навреди или да контролира хората

Туитър се заема с фалшиви постове за COVID ваксини  - 1
Снимка: Shutterstock

Туитър обяви, че взема на мушка фалшиви постове за ваксини срещу COVID-19 от следващата седмица по примера на фейсбук и Ютюб, предаде АФП.

Платформата вече взема мерки срещу постове с фалшива информация за разпространението на коронавируса и ефективността на публичните здравни мерки като носенето на маски.

„Наш приоритет ще е премахването на постове с вредна и заблуждаваща информация и ще започнем да обозначаваме туитовете с потенциално лъжлива информация за ваксините“, обяви социалната мрежа в свое становище.

Действия ще бъдат предприемани и срещу твърдения, че ваксината се използва умишлено, за да навреди или да контролира хората.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    8 0 Отговор
    В MeWe и Телеграм е истината, време е пропагандистките платформи да бъдат загърбени.
  • 2 100% цензура

    11 0 Отговор
    С те откъде знавт, че инфирмацията е заблуждаваща и вредна !?!? Това си е 100% Цензура в полза на господарите на света !!! Същите тези "социални медии" са собственост на същите господари !
  • 3 Аз40

    2 0 Отговор
    Тези търтеи от Туитър, Гугъл, Фейсбук, целия свят им разбра за цензурата и пропагандата, само тук там някой кьор още си мисли, че не го засяга нищо. Още от Манинг, Асанж и Сноуден се разбра, а сега целия свят вече знае и вижда.

    Коментиран от #4

  • 4 мислещ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз40":

    Туитър специално са пътници - огромен брой американци го ползват само заради Тръмп и в момента, в който Тръмп не е президент, най-вероятно ще бъде баннат, от там и всичките му последователи ще се изнесат/ Facebook са по-трудни за борене, Туитър сами ще се преборят със себе си.
  • 5 цензура

    1 0 Отговор
    чао туитър, чао фейсбук, чао инстаграм- 95 % частна фейк корпоркративна пропаганда, частна пропаганда за кампанията на Биден, цензуриращи алгоритми, следене на хората в интернет.

    Изчезнат ли частните корпоративни медии и " социални" платформи, " пандемията и локдауна" ще изчезнат заедно с тях.

    И това е само един от многото положителни ефекти на " чао туитър, фейсбук, инстаграм, както другите ИТ " социални" търсачки, тюбове и платформи".

    Бяха добри и вършеха наистина полезна работа преди 10 години, сега са част от контрола, цензурата, спекулата на частните корпоративни интереси над хората и държавните институции, символ на държавността.

    Пример: частното НПО- СЗО финансирано от частни корпоративни фондации като на Гил Бейтс, обявява, налага и контролира каква пандемия да бъде наложена в държавите, за създаване пазар на нови ДНК, РНК генномодифицирани ваксини за корпорации като Пфайзер( зетя на Бил Гейтс чрез свързани компании държи 30 % от Пфайзер- инфо в нета и регистъра на компаниите в САЩ).