Last news in Fakti

20 Декември, 2020 11:16 2 072 4

Тайван е сред най-развиващите се страни през 2020 година

  • тайван-
  • страна на годината-
  • the economist-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • covid-19-
  • заплахи

Република Китай е претендент и за титлата "страна на годината" на международното списание, но победител е Малави

След забележителния си успех в борбата с новия смъртоносен вирус COVID-19, Тайван бе включен в списъка на The Economist за най-развиващи се страни през 2020 г., заедно с Нова Зеландия, САЩ, Боливия и Малави, и бе избран за кандидат за страна на година на международното седмично списание.

Тайван успя да овладее ситуацията без да затваря училища, магазини или ресторанти, още по-малко да се стига до цялостно блокиране и затваряне. Икономиката му е сред малкото, за които се очаква да отбележат ръст през 2020 г. – се казва в статията.

Статията подчертава факта, че Тайван е регистрирал само седем смъртни случая, причинени от коронавируса, откакто той се появи в Китай в края на миналата година, и е постигнала далеч по-големи икономически резултати от Нова Зеландия, която също попада в списъка на изданието и която е регистрирала 25 смъртни случая.

Тайван „също показва смелост, отказвайки да отстъпи, въпреки нестихващите безмилостни заплахи от страна на Пекин“. Статията споменава също често повтаряното твърдение от Китай, че островната страна е част от него, както и факта, че Пекин продължава да изпраща военни кораби и бойни самолети все по-близо до острова.

„И все пак през януари тайванските избиратели отхвърлиха кандидат за президент, който подкрепя по-топлите връзки с Китай и преизбраха Цай Ин-уен, чието правителство приютява демократични активисти от Хонконг“.

„Тайван постоянно напомня, че Китайската култура е напълно съвместима с либералната демокрация“ се казва още в статията, като се подчертава, че най-развиващата се страна е именно тази, в която хората отстояват демокрацията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Понеже там нещата са на кантар

    6 1 Отговор
    Аку ги затворят като европа тайванците ша отидат при чайниците затва ги зрибяват олабват и не льжат в бройките на умрели и болни....
  • 2 БМБ

    5 0 Отговор
    Не е верно ние сме най що строя тия магиестрали бе!
  • 3 Тайван ли ?

    2 0 Отговор
    А България в коя класация е ?!

    Коментиран от #4

  • 4 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тайван ли ?":

    Аааааа България не е в тази класация!Не влизаме в никоя източна нито западна. Не търсиш където трябва.Опитай на юг, там някъде към Африка.Успех!