Last news in Fakti

20 Декември, 2020 19:15 6 236 97

Самолети, ресторанти, хотели - само за ваксинирани?

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • самолет-
  • ресторант-
  • хотел

Учени от Европа настояват за още по-радикални мерки срещу коронавируса

Самолети, ресторанти, хотели - само за ваксинирани? - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 300 реномирани европейски учени, вирусолози, лекари и здравни експерти подписаха манифест, в който настояват за строги съвместни действия срещу коронавируса в цяла Европа, включително и за евентуално затваряне на граници.

Подписалите, сред които е и водещият германски вирусолог от клиниката „Шарите" Кристиан Дростен, смятат, че са нужни строги повсеместни ограничения за около 4 седмици, с цел новите инфекции да се намалят до 10 случая на 1 млн. жители дневно и до число на репродукция от 0,7 (т.е един болен заразява по-малко от един друг човек).

Учените твърдят, че стратегията, преследвана от Швеция и някои други държави, за създаване на т.нар. стаден имунитет е показала своята пълна несъстоятелност. Само при трайно ниско ниво на инфекциите, твърдят експертите, сегашната висока смъртност в Европа може да бъде овладяна, а болниците да не са претоварени. Апелът на международните учени бе публикуван в специализираното медицинско списание „Лансет".

Кой ще има право да се ваксинира в Германия?

Всеки човек, който е регистриран като жител на Германия и който редовно или по-продължително време пребивава в страната, ще има право да се ваксинира. Същото се отнася до онези лица, които работят на определени места в системата на германското здравеопазване, независимо че не живеят трайно в Германия.

Тъй като в началото няма да има достатъчно ваксина за всички, министърът на здравеопазването Йенс Шпан е изготвил планове, в които подлежащите на ваксинация хора са разделени в шест групи в зависимост от рисковия си статут и възрастта.

Имат ли право хотели, ресторанти и организатори на събития да предпочитат ваксинирани клиенти?

Германското министерство на правосъдието има по този въпрос ясно становище: „Частни предприемачи – например собственици на частни фирми от гастрономията, хотелиерството и организирането на концерти и мероприятия – имат принципното право да сключват договори за достъп до своите имоти или да отказват подобен достъп", заяви говорител на министерството, цитиран от в. „Тагесшпигел".

Подобни действия, поне на теория, би трябвало да се ограничават от антидискриминационните разпоредби на Закона за равното третиране на гражданите в Германия. Този закон обаче не забранява изрично да се прави разлика между ваксинирани и неваксинирани. Доколкото в частния сектор цари конкуренция, отхвърлените от едно място клиенти все пак биха могли да се насочат към други фирми и възможности.

Полети в самолет – само след ваксинация?

Австралийската национална авиокомпания Quantas вече заяви категорично: в момента, в който се появят ваксините, авиокомпанията ще промени общите си условия за превоз на пътници. Засега е предвидено, че поне пътниците по междуконтиненталните полети задължително ще трябва да са ваксинирани срещу COVID-19.

Подобни правила съществуват в Общия закон за превози по железниците и във въздушния транспорт в Германия. От тях излиза, че е допустимо да се отклоняват пътници, които не са имунизирани. Транспортните фирми могат в някои случаи да се позовават и на извънредни разпоредби. Важна роля в това отношение ще играят националните правила на всяка държава за влизане и излизане от страната.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бен Хур

    145 18 Отговор
    Добре, но искам аз да си избера ваксина!! 100% НЕ искам тези който ми казва ЕС
    Предпочитам да е Руската!!

    Коментиран от #12, #18, #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тез банки

    64 2 Отговор
    няма ли да почерпят за празниците или само ще плашат хората?Или както в Перник ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КАТО

    39 3 Отговор
    НЕ СИ ЧИПОСАН, СИ АНАТИПОСАН
  • 7 бил ГЕЙтс ама май не е бил

    58 7 Отговор
    здравейте живи компютъчета добри дошли нашите нови измерения на роботиката и роботизирането на човека всеки заблуден заек е добре добре дошъл за експерименти...
  • 8 Леле

    120 5 Отговор
    Отказвам се от всичките тия неща но няма да се ваксинирам. И защо никой не работи по създаването на лекарство за лечението на заразените? Ако имаше лекарство което да излекува болните примерно за 1 седмица какъв е проблема, че има коронавирус?

    Коментиран от #17, #28, #82

  • 9 Конник

    86 9 Отговор
    С колко повече са умрелите общо тази година в сравнение с 2019 г. и 2018 г?.?
    Май няма съществена разлика.
    Искат да върнат крепостното право (западна Европа през средновековието). По време на “турско робство” не е имало крепостничество. Видни експерти = арогантни тирани.

    Коментиран от #70

  • 10 Екстра

    35 8 Отговор
    Да му мислят тия с костюмчетата
    Аз съм прост бачкатор
    Аз съм управляема овца
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Яко ще се фалира..До последен дъх...

    83 4 Отговор
    Самолетни компании,ресторанти,курорти....Яко,яко ще фалират.Нашите мутри по морето вече миришат на умряло...Ще работят само германските супермаркети,защото има много боклуци за продаване и тровене на туземците от оФчето стадо...
  • 14 БАЙ Х@Й

    59 2 Отговор
    Гледали ли сте " Дилъри на време"⁉️

    Коментиран от #30

  • 15 един от стадото

    55 3 Отговор
    ПОЧНА СЕ..
  • 16 БАЙ Х@Й

    62 5 Отговор
    Скоро фантастиката ще е реалност
  • 17 Да купят ваксините,а после и лекарството

    42 5 Отговор

    До коментар #8 от "Леле":

    Всяко нещо по реда си...Първо боклука и после другата стока..Всички фармацевтични корпорации са от едно котило и с един произход ( 666) обетованата земя...
  • 18 патриота

    9 71 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Хур":

    Като искаш да е руската,отиваш в Русия и там ти го набиват.Готово,ще си ваксиниран.Може и червена петолъчка да ти сложат на челото.

    Коментиран от #62

  • 19 Бранимира

    77 11 Отговор
    Всички мои познати, които се разболяха го изкараха сравнително леко. Нито един не чух да го е карал тежко. С едно или друго лекарство, някои с антибиотик и го преборват. Въпросът е: защо е тоя напън за ваксиниране? Зорлем ще ни принудят!

    Коментиран от #23, #24, #33, #90, #97

  • 20 патриота

    72 7 Отговор
    Изкуствено раздухват истерията с Ковид-19.Целта да играчите е да ни чипосат и там каквото още има във ваксината. Това което говорят за Швеция и е пълна глупост.Споре логиката на тези така наречени учени,Швеция отдавна да е ичезнала като държава от лицето на Земята.Всички очакваха да има масово измиране в Швеция ,но не им се получи на тъмните играчи.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Hoho Boho

    59 5 Отговор
    Какво значение има за дейността на една самолетна компания дали пътниците и са ваксинирани или не?
    Липсва разумен бизнес модел или бъркам?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Опа

    9 46 Отговор

    До коментар #19 от "Бранимира":

    И си извадихте този извод само от това че не позвате някой починал??? Само да ви светна. Светът не се върти около вас и не се ваксинирайте, тогава със сигурност ще имате и починал близък. Да сте жива и здрава.

    Коментиран от #61

  • 25 Академик

    28 2 Отговор
    Започна се с расовата сегрегация!
  • 26 Кх Ганьо

    22 2 Отговор
    Дреме ми. Я че си стоим на село...Нали нема ме чипират.

    Коментиран от #29

  • 27 лабораторията

    3 31 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Хур":

    ти като ти чета коментарите си постоянно ваксиниран с руската ваксина. Това е водката Спутник V. Купи си спринцовка и си я инжектирай, но руснаците обикновено я пият
  • 28 Гост

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Леле":

    До момента няма лекарство за такъв тип вируси! Дори за грип !

    Коментиран от #63

  • 29 РЗС

    2 16 Отговор

    До коментар #26 от "Кх Ганьо":

    ама ти още ли не си разбрал бе комунист конспиратор, чиповете стават за голф и вектра, взимай, че са без пари и слагай на колата.

    Коментиран от #78

  • 30 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "БАЙ Х@Й":

    Мани го Дилъри на време . Гледали ли сте Singbird? Да не стане само така като във филма само дето там не са ваксини а хора не подлежащи да се заразят....
  • 31 Гост

    49 0 Отговор
    Почна се......А,уж всичко било ,,конспирация,,,..........Още откога подготвят тая схема ИЗРОДИТЕ
  • 32 а бе

    21 1 Отговор
    някой нещо за чипирането да каже? Някой нещо да каже заДахау ил Освиенцим? Я някой ваксър да се изходи по въпроса.
  • 33 РЗС

    7 31 Отговор

    До коментар #19 от "Бранимира":

    Дядо ми почина онзи ден тестван положително за корона вирус, от който разви бронхо-пневмония. Вчера беше погребението, да ти дам адрес да дойдеш да провериш документите и ако не ти стига да те заведа на гроба му. За всички онези дето не вярват в корона вируса и в това, че вируса е просто конспирация, щом няма вирус няма причина да не отидете доброволци в инфекциозно отделение във вашия град. Идете помогнете на болните от НЕ корона вирус.

    Коментиран от #36, #94

  • 34 Просветен илюминат

    29 4 Отговор
    Много се забърза всичко,то този вирус явно Гейтс през сателит го направлява?
    Почна се изневиделица и сега зора вече е ваксината.Който оцелял досега отсега нататък да му мисли какво го очаква.
    Схващате ли веченкаква е третата вълна?
    Интересно е колко лесно се примирявате и предавате,но иначе ги знаете нещата и филмите сте гледали и всичко върви по план.

    Коментиран от #39

  • 35 Я ! Я ! Концентрейшън Кемп ! Зиг ! Бай !

    24 5 Отговор
    На улицата - с амо с ваксина ! В магазина - само с ваксина ! В Банката и на Банкомата - само с ваксина ! В болницата - само с ваксина ! На влак, автобус , авто и бензиностанция - само с ваксина ! Скедит Карта активирана - само след потвъждение за ваксиниране ! В Градсият Съвет - само с Ваксина ! Пенсия и Заплата - само след ВАКСИВА ! Зиг Бай на Свободата ! Добре че станахме Бели хора и Европейци !
  • 36 ами

    36 2 Отговор

    До коментар #33 от "РЗС":

    съболезнования за дядо ти. Никой не е казвал ,че вируса го няма , има го и аз имам познати изкарали го кой по тежко кой изобщо не усетил го и така. болест си е. Но преекспонирането и неглижирането на останалите болести е опасно и даже по-опасно от самия вирус. Ето това не можете вие да проумеете защото слушате не медиците а политиците ани за пари и власт.

    Коментиран от #66

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ха-ха

    17 2 Отговор
    Не разбирате ли че затваряне на граници значи край на ЕС??
  • 39 Човече

    17 0 Отговор

    До коментар #34 от "Просветен илюминат":

    Изчетох ГНМ то.....и само ми кажи, колко хора могат да разберат и вържат този нова концепция. Говорим за ултра неспособни да мислят сами индивиди!
    Ти ми кажи как може малкото с капацитет да възприемат нови отворени истини да се обединим. Щотото отварени или не попадаме с с овцете на заколение.

    Коментиран от #47

  • 40 Голям праз

    28 1 Отговор
    че нямало да пускат в самолета, магазина, тоалетната и т.н. без ваксина. Тъкмо няма да си харча парите при измекярите...Ще си ги харча при други неваксинирани. ☻
  • 41 Но изхода е война с Русия !

    11 3 Отговор
    Нер де Ямбол, нер де Стамбул ? Ако ти е влажен кибрита пак виновна е Русия ! Мисля че само МАЙДАН ще ни отрезви !
  • 42 О. Ч. З

    22 2 Отговор
    Точно така но не забравяйте и да спрете международният транспорт за месец два и тогава можем да кажем чао на Европа със чиста съвест
  • 43 Я виж

    16 1 Отговор
    АКО НИ ПРИНУДАТ С НЕЛЕПИ ЗАБРАНИ ТОВА. Е ТЕРОР И ЗА НАС ЩЕ Е СЪЩО
  • 44 Ще ставаме втората Швейцария !

    4 1 Отговор
    Само след ваксината " Майдан " !
  • 45 СЛОНА

    14 2 Отговор
    НЕ. МИ ТРЕБВА ЕС И НАТО И ТЕХНИТЕ ВАКСИНИ ТОВА Е НАЧИНА ДА КАЖЕМ ЧАО НА ЕС ТАМ НИ НАТРЕСЕ КОКОСОВО ЦАРСКИ ИНТЕРЕС
  • 46 Ако не ти е втасало зелето , пак

    7 1 Отговор
    Виновна е Русия ! На ЕЛИТА отдавна му хлопа дъската и му е време да си плати ТАКСАТА с лихвите !

    Коментиран от #53

  • 47 Просветен илюминат

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Човече":

    Това си е мисията невъзможна честно казано.
    Много са хората,на които са им ясни нещата или са добре информирани,но това няма значение ако липсва практика и действие.
    За това от месеци виждам колко ме разбират тук за какво говоря и коментирам личния си опит.
    Народа иска да се гърчи и да му е трудно.
    Лечението ако е скъпо за много хора значи сигурно и надеждно.
    Е да ама не.

    Коментиран от #74

  • 48 Просветен илюминат

    14 4 Отговор
    Голямото разделение започна.
    Сега хората ще се дистанцират още повече един от друг и светът няма да е това което беше.
    Ако като деца сте вярвали в Дядо Мраз,то сега вече спокойно можете да вярвате и в конспирации.

    Коментиран от #59, #64

  • 49 Забележи ! Нито една Партия не говори за

    9 0 Отговор
    СУВЕРЕНИТЕТ, НЕЗАВИСИМОСТ, НАРОДНА ВЛАСТ !Нищо от протеста не подсказва ОТРЕЗВЯВАНЕ ! А това е СТРАШНО депресиращо и те кара да свесиш вежди свиеш в юмрук ръката ! ЛОШО СТАВА ! МНОГО ЛОШО ! Извиват на хората ръцете и вързват им краката !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ЕЛИТА обещава

    4 1 Отговор
    Ще ви го Извадим, но ПО-НАВЪТРЕ ! Ище ви го въртим ! Кой ни го каза ли ? Нима забрави записа ?!
  • 52 ЕС не е вратовръзка елегантна , а е

    7 0 Отговор
    Капронено въже , завързано здраво на ДЪРВО !
  • 53 Да да

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ако не ти е втасало зелето , пак":

    Кои не пуска без ваксина АКО Е МАГАЗИН ДА ГО СЧУПИТЕ АКО Е КОЛА СЪЩО ТОВА Е НАЧИН ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО ДА НЕВИ ПУКА
  • 54 Пътуването в чужбина

    15 0 Отговор
    ...НЯМА ДА Е С ДОКАЗАНА ВАКСИНАЦИЯ, А САМО С ОТРИЦАТЕЛЕН ПСР КАКТО ДОСЕГА. ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ВАКСИНИРАН СЪЩО МОЖЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ , САМО ГО ПРЕКАРВА ПО- ЛЕКО. И СЪЩО МОЖЕ ДА ГО ПРЕНАСЯ. БЕЗСИМПТОМНО. ТОЧНО КАТО ДЕЦАТА СЕГА. О ХО ХО!!!
  • 55 Друг изход няма , освен да

    8 0 Отговор
    Минем на тактиката : " как е вашата мила м... !?"
  • 56 😷😷😷

    25 0 Отговор
    Интересно неваксиниран циганин, гей или негъp дали, ще му откажат ??? Дискриминация и фашизъм това ни предлага либерално-толерастична Европа ! Забележете, ако джихадист реже глави някакси не е толкова проблем, ако например бял с проблемност да се ваксинира е голям проблем !?!? Джихадиста има права, белият неваксиниран НЕ!
  • 57 Умишлено предизвикват НАРОДА

    13 2 Отговор
    Към агресивна реакция ! Крайната цел : РАЗРУШАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ! Но този процес е дело на ЕС и нашият предателски СЛУГИНАЖ наричан ЕЛИТ ! ПРОШКАТ ще е ФАТАЛНА !
  • 58 Кажете си изроди !??

    20 1 Отговор
    С такива публикации от обслужващи, манипулиращи и пропагандни медии, като DW само тестват настройката на хората дали, ще подадат и колко! Аз да ги питам, как ще разберат, кой е всксиниран и кой не ???? ...чрез ЧИПа във ваксината ли ??? ...защото друг сигурен начин няма ???

    Коментиран от #65

  • 59 Covid поколение

    7 2 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    Новото поколение деца вече ги нагласят за covid живота. Ще израснат и ще живеят в илюзията на ковид света. Свърши се с дядо мраз и подобни.
  • 60 Имаше певица с име Гюрга Педжурова

    7 0 Отговор
    Но не е пускат никъде ! Песента " Гукай ми гукай Гугутке !" . НО ПРИЧИНАТА ДА НЕ е уважавана тази певица е песента където те прослава Народната СЪПРОТИВА ! Тя пееше така " От Балкана слиза , момък снажен ! КОМАНДИР НА ОТРЯД - Славен Партизански !" Звучи каточе ли отново АКТУАЛНО ?

    Коментиран от #67

  • 61 Абе келеш

    25 1 Отговор

    До коментар #24 от "Опа":

    някой да те е спрял да се ваксинираш? Само не ми е ясно, ако ваксината беше ефективна, както си мислиш и ти си ваксиниран теб какво те бърка дали другите са, нали вече ковид не те лови? Ето тук свети червената лампа- защо ще заставят всички!? Който го е страх се ваксинира и не би трябвало да го бърка дали другите са вирусоносители! Тука си мирише на яко на чипиране, та се не трае!

    Коментиран от #68, #73

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Опа

    1 9 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Абе вече не знам. То и за ваксините беше нужно (поне година) време а виждаме че вече има няколко и дори се употребяват. Значи???? Можело!!!! Това е интересно да се коментира. А маските и ваксините отдавна са доказали полежноста си.
  • 64 Корона глад

    16 0 Отговор

    До коментар #48 от "Просветен илюминат":

    Ваксинирани срещу непокорните лоши хора който разнасят заразата и трябва да се наказват това май ще се получи накрая само дано да може някой да издава документ за ваксинация на черно. Нищо хубаво не ни очаква. Две прасета си говорили 1-ти знаеш ли че ни угояват за Коледа? 2- Глупости това е конспирация
  • 65 Много лесно е

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Кажете си изроди !??":

    Ваксината се вписва в здравната книжка накрая има място. Просто ще си длъжен да си я носиш, когато излизаш в чужбина и да я показваш. Сега друг въпрос е, ако се фалшифицира попадаш под наказателна отговорност.

    Коментиран от #69

  • 66 no name no face no number

    9 0 Отговор

    До коментар #36 от "ами":

    Чистата истина, плюс дискриминиране на нбъдещите Неваксинирани, това е най голямата световна глупост. На това му се казеа Пълен Абсурд. за DW, какво да кажем........все ще им е малко.Те са един от най- големите световни МАНИПУЛАТОРИ!
  • 67 no name no face no number

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Имаше певица с име Гюрга Педжурова":

    Голям глас , голям талант.

    Коментиран от #79

  • 68 Опа

    1 6 Отговор

    До коментар #61 от "Абе келеш":

    Абе Умник!!! Щом така лесно употребяваш думи като келеш и чипове си ми ясен.

    Коментиран от #76

  • 69 Ку ку ! Ехо !

    10 0 Отговор

    До коментар #65 от "Много лесно е":

    Ти вярваш че Фаучи, който създаде "Covid - 19" ще ти създаде и Ваксината ? Та за какъв ..й , той се е блъскал за този ВИРУС ? Където Бил Гейтс ти ЗАЯВИ - 70% от пъплещите подлежъд да се боцнат като козите на баба Гина , ЗАЩОТО не са се тръшнали и оцелели от ВИРУСА ! Ку , ку ? Нечуваш не само петела на заран но биля и Неделната камбана ! Без съмнение си за ВАКСИНА !
  • 70 Много

    1 13 Отговор

    До коментар #9 от "Конник":

    Повече са умрелите. Справка всеки може да направи в сайта на нси. Нямаш представа колко е гаден вируса. Дано да го хванеш и да не пишеш глупосъи
  • 71 ,no name no face no number

    21 1 Отговор
    Мисля да поизчакам още да видя накъде отиват нещата, но може да се наложи както великите ни деди хайдути да хвана балкана за борба със злото
  • 72 Ще искам политическо убежище

    10 0 Отговор
    В РУСИЯ !
  • 73 Бате

    1 8 Отговор

    До коментар #61 от "Абе келеш":

    Бате бате кой какъв е не е съвсем ясно. Но нали разбираш от ваксиниране. Тогава защо е задължителното ваксиниране на децата през което и ти си минал. Ще по мислиш ли бате или ще ми носиш вода от 100 кладенци да ме оплюеш.
  • 74 Докато ...

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Просветен илюминат":

    Докато обединението в единомислеща група е "мисията невъзможна" колкото и да си осъзнат си все така успан от течението и фалшивото знание какво е възможно и какво не!
    И ти си жертва на рамките!
    Аз пък търся, не сме сами и все ще намеря.
    Ако бях като теб предубеден какво е възможно и какво не нямаше да разбера и надградя ГНМ нещо към което ме наведе ти и ти благодаря!
  • 75 Оливър Стоун се имунизира с

    11 0 Отговор
    Руската ваксина ! Защото на нея ВЯРВАМ ! А на Фаучи - не !

    Коментиран от #81

  • 76 колега

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Опа":

    Не са прави на умен, може да те нарича келеш но ти даде оргументи от които ти оглупя. Да вземеш да му отговариш че баш но келеш стана!

    Коментиран от #87

  • 77 Народа в САЩ гласува за Трамп

    4 2 Отговор
    А победител е Байдън , Бил Гейтс и Фаучи ! Ку, ку ! Ехо о о ? Събуди се бе Ганчо ! И ние ли си имаме наш Санчо ?

    Коментиран от #80

  • 78 Кух Ганьо

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "РЗС":

    Сложих ама умря.
  • 79 Въпроса не е за таланта

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "no name no face no number":

    А защо я ЗАКРИХА ?
  • 80 Политолог

    1 4 Отговор

    До коментар #77 от "Народа в САЩ гласува за Трамп":

    Това се случва единствено между големите ти уши.
  • 81 Путин

    2 6 Отговор

    До коментар #75 от "Оливър Стоун се имунизира с":

    И щото не знаеш колко му преведох. А за ваксината - беше физиологичен разтвор. Да не е толкова тъп!?
  • 82 Има лекарство

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Леле":

    Казва се Аспирин.
  • 83 То е ясно

    2 0 Отговор
    Храна за мафията.Веднага ще започнат да фалшифицират всякакви документи.

    Коментиран от #96

  • 84 Бил Гейтс " 70% от паплачта" в Света

    10 1 Отговор
    Оцеляла от Вируса , следва да се боцне с Ваксината и Бог да я прости !" . След Свинете , Овцете и Козите - дойде ред и на нас САМИТЕ !
  • 85 Данке , Дойче ! Данке !

    3 0 Отговор
    Дойчо взе да се задъхва и ще ни пуска като Гаврошовци - БЕЗПРИЗОРНИ !
  • 86 Алес КАПУТ !

    1 0 Отговор
    Настанаха години да се тракат и бедните роднини !
  • 87 Опа

    1 4 Отговор

    До коментар #76 от "колега":

    Не, няма смисъл да споря с когото и да е било. Но щом искаш аргументи. Ето ти само един (детската имунизация). И човек за по велик ли се има като нарича другите келеши в един спор?

    Коментиран от #91

  • 88 Неделя

    9 2 Отговор
    Бъзикат ни от миналия декември с техните "епидемии", "вируси" и "мерки" . Чудят се докога ще изтърпим. Ма наистина - не народ, а МЪРША - в глобален аспект! 300 КОРУМПИРАНИ "учени" ... ако беше верно - до сега ВСИЧКИ да сме преминали в царството на сенките! Ха ха хо хо - вЕрвайте им!...
  • 89 Hoho Boho

    2 2 Отговор
    Има нов щам и не е сигурно, че тази ваксина действа.
    Остават само страничните ефекти,
    които ВИНАГИ съществуват, макар и в много малък процент
    - онкологични проблеми;
    - безплодие;
    - малаформации
    и т.н.

    Хубавото е, че този процент не е много по-голям,
    отколкото смъртността от Ковид-19
    /за новия щам няма данни/
  • 90 Аз пък имам 4 починали познати

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бранимира":

    на средна възраст 57 години, като сред тях има и жена на 35(единствено дете на родителите си).И такива, които кашлят ужасно вече 2 месеца след изписване от болница. Никой не те заставя насила да се ваксинира и без друго до април е са внесени много малък брой ваксини у нас.Първото количество е само за 5000 души. Има много повече работещи в Спешна помощ и на първа линия, които искат да се ваксинират по-бързо.

    Коментиран от #92

  • 91 коко

    6 2 Отговор

    До коментар #87 от "Опа":

    голяма разлика има от детската имунизация и сега с тази IoB ваксина.Трябва малко да смениш каналите които гледаш
  • 92 коко

    3 1 Отговор

    До коментар #90 от "Аз пък имам 4 починали познати":

    Това е в резултат на неадекватно лечение по телефона и зобене на антибиотици от страх.Никой не отрича че изкуствения вирус го има .А ваксината има някаква връзка с ID2020
  • 93 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Тoлкoвa мнoгo ваксини и мутации на вируса, чe става страшно...

    Прeз 2019 ce пoяви кoрoнaвируca..!

    Прeз 2020 ce пaзeхмe oт вируca ..!

    Прeз 2021 щe ce пaзим oт вaкcинитe ..!

    Прeз 2022 щe ce пaзим oт вaкcинирaщитe..!

    A прeз 2023 вeчe щe ce пaзим oт вaкcинирaнитe...!!!
  • 94 Само питам

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "РЗС":

    А ти доброволка ли си?И като се ваксинираш ще спасиш баба си ли ?Явно не си толкова разтревожена за да пишеш по сайтовете.Съболезнования все пак.
  • 95 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ФЕЙК .Абсолутен
  • 96 ВЕНТИЛАТОР

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "То е ясно":

    Няма да стане с фалшиви документи прЕател, немаш чип и не те отчита скенера на входа.
  • 97 qwert

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бранимира":

    Както обичам да казвам - Знаете ли колко високоплатени умници работят по въпроса с принудата. Така ще го направят че сами ще искаме да се васксинираме. Ето как с минимални усилия най-простите вече драпат да се ваксинират.
    За малко по увствено развитите ще трябва да се потрудят повечко, но за тях невъзможна задача няма.
    А за най-упоритите ще играе тоягата - военно положенииииице, без дестка градина, без училище, без вода и ток ако се наложи и без държавен въздух (всеки с кислородна бутилка закупил сам) :))))))