Last news in Fakti

22 Декември, 2020 12:55 3 629 14

Криза на острова! Натиск над Борис Джонсън за въвеждане на национална карантина

  • великобритания-
  • ваксина-
  • коронавирус

Британски и френски политици активно преговарят за план за подновяване на търговията и пътуванията

Криза на острова! Натиск над Борис Джонсън за въвеждане на национална карантина  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън е под силен натиск да въведе нов национален локдаун до дни заради новия щам на коронавируса. Междувременно шофьорите на товарни камиони прекараха втора нощ в кабините си в графство Кент в очакване границата с Франция да бъде отворена след като над 40 държави забраниха пътуванията от Острова, а Франция включи в забраната и товарните превози.

В неделя в полунощ Франция затвори границата за 48 часа в опит да спре разпространението на новия щам на континента. Правителството твърди, че 945 камиона са паркирани по протежението на магистрала М20 към пристанището Дувър, но посетили района журналисти казват, че те са много повече и камиони има паркирани навсякъде в града.

Британски и френски политици активно преговарят за план за подновяване на търговията и пътуванията.

Данните за разпространеното на вируса обаче не са оптимистични и главният научен съветник на правителството професор Патрик Валанс предупреди, че новият щам вече е навсякъде и още райони трябва да влязат в най-високата четвърта степен на местна карантина в Англия.

Ученият очаква още по-голямо увеличение на случаите на заразявания след Коледа. От много места се чуват призиви на общонационален локдаун. В серия от интервюта за медиите тази сутрин министърът на вътрешните работи Прити Пател не отрече тази възможност заявявайки, че правителството ще вземе по-строги мерки, ако вирусът продължава да се разпространява с високи темпове.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    2 18 Отговор
    Това е работа на китайците.Първата жертваа беше Тръмп сега Джонсън а скоро и Болсорано.Жлтите имптентни свне атакуват.Малки миризливи хлебарки.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 амин

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хо хо хо":

    ай дано и меркелето под мишка с тиквата ги завлече пороя
  • 3 Stéphanie 🎲

    13 2 Отговор
    Жал ми е само за хората които карат тирове ,ще чакат на улицата много от тях със семейства
    .Цялата тази лудница заради Англия

    Коментиран от #8

  • 4 baho

    9 4 Отговор
    Няма сделка за Брекзит?Ок,ей ви новия щам.ПОд натиск,но нокъде не казват от кого,нали така?Но то се знае,ч*фути...Едни западняци...
  • 5 Затваряне

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хо хо хо":

    С половинчатите мерки прилагани в Европа епидемията се ограничава безспорно, но временно, ако болестта не се изкорени ефекта е единствено агония огромен брой жертви, съсипана икономика и страни потънали в международни кредити. Мерките които са наистина ефективи и решават проблема са затваряне, но напълно на всичко за кратко това приложи Китай, също макар и не толкова строго го приложи и Нова Зеландия и Австралия. Това са страните които са пример за справяне. Икономиката на Китай вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията. Управляващи си го признават публично това навсякъде целта не е елиминиране, а контролиране на епидемията,а това е практически невъзможно за продължително време.
    С тези техните неадекватни и половинчати мерки се създава само някаква илюзия, че се опитват да правят нещо. Затваряне при което може да се ходи на работа и има работещи сектори които не са живото осигуряващи не е никакво реално затваряне. Докато има обществен транспорт няма как да се казва, че имало затваряне. Страна която остава заразените и карантинираните в домовете им никога няма да елиминира епидемията. Страните които изграждат карантини центрове с режим на непрекъсната охрана и настаняват карантинираните в тях те се справят.
    Истината е, че епидемията носи облаги за почети всички освен за обикновените хора

    Коментиран от #7

  • 6 Гей билфармафия

    4 4 Отговор
    Докато не се ваксинират/генно модифицират британците, за пример на българите, ПЪЛНА БЛОКАДА!!!
  • 7 Концлагер

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    Искаш концлагер. Така и за теб ще има облага. Следващата облага, която ще искаш е да бъдеш чипиран, за да живееш, под страх от облагата да издимиш през комина на крематориума в новия концлагер.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 8 Косьо

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Не е заради Англия, мила. Не четеш правилно — франсетата са забранили товарните превози.
  • 9 Затваряне

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Концлагер":

    Да не би в Нова Зеландия да живеят в концлагер? Но нямат проблем с вируса вече нали? Китайците отдавна се върнаха към обичайния си начин на живот с изкушение на международните пътувания, а тука се правим на борци за права и свободи. Десетки хиляди ще са загубени животи пряко от епидемията само у нас и поне няколко пъти по толкова не преки жертви. За икономическите загуби разрухата бедността зависимостта и рецесията изобщо да не говорим. Това ще отнеме много повече свободи и права и то в дългосрочен план, но малко хора си дават сметка. Мислят си, че “защитават” свободата, а реално се само обричат много по-жестоко без да дори да го осъзнават. В настоящото и бъдеще време свобода се отнема най-лесно чрез икономическа зависимост
    Понякога свободите трябва да се жертват за момент, за да се избегнат по-големи загуби в дългосрочен план.
  • 10 Затваряне

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Концлагер":

    По-голяма глупост няма стига с тези чипове 5G и други смешни теории. Нелепо е да смята някой, че с ваксината ще му сложат чип и ще го управляват. Те си контролират всички, но не с разни чипове, а с най-обикновена и страшно ефективна икономическа зависимост. Всичко е само пари, но просто много пари. Ваксините са точно това. За тях ще се изтеглят огромни международни заеми от всички страни. Възстановяването от кризата е същата работа. Тези международни зами ще ги изпаща всеки един от нас през почети целия си живот това е целта. Да това е контрол, но изобщо няма никакви измислени чипове не са и необходими
  • 11 Затваряне

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Концлагер":

    Колкото до ваксините далаверата вече е направена договорите са подписани и парите ще бъдат дадени. Дали те ще се използват или не няма никакво значение. Договорите са така сключени, че никоя страна няма право да препродава ваксини които не са и необходими а годността им е само 6 месеца купува се за цялото население поне официално. Реално най-вероятно само на документи ще се извърши покупката и ще се плати, а после ще се каже, че се унищожават защото срока им е минал и не са използвани, а реално те даже и няма да са били произведени. Затова е тази шумотевица около ваксините. Но за това не се говори удобно нали, а се говори за всякакви нелепи теории около тях граничещи с сюжети на фантастичен филм. Защо ли?

    Коментиран от #12

  • 12 Блажени са вярващите

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Затваряне":

    Ти вярваш,че със затваряне се решава всичко?!How cute

    Коментиран от #13

  • 13 Затваряне

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Блажени са вярващите":

    Да, но в Нова Зеландия, Китай и Австралия си решиха напълно проблема, а останалата част от света се мъчи в агония нали.
    Не сте прав защо в Китай не се наложи? Защо в Нова Зеландия не се наложи?
    В Австралия се наложи повторно затваряне, но мерките там бяха по-либерални. В Нова Зеландия повторно затваряне нямаше, а проблем с вътрешно разпространение там няма. Извода е само един мерките трябва да са абсолютно рестриктивни за да са ефективни и да не се налага да се въвеждат повторно. Ако няма контакт между хората вируса изчезва защото носителите не могат да заразяват други хора. Болните оздравяват или се влошават и умират, но междувременно не го предават на никои. След отварянето просто вече няма носители на вируса. Ако се вземат адекватни мерки за да не може вируса да проникне през границите мерки повече няма нужда да се налагат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.