Last news in Fakti

25 Декември, 2020 09:47 2 022 28

Атакуваха американски компании за киберсигурност

  • сащ-
  • русия-
  • киберсигурност-
  • хакери-
  • атака

Следите водят към Русия

Атакуваха американски компании за киберсигурност - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Хакери са атакували електронната поща на калифорнийска компания, работеща в сферата на информационната сигурност. Следите водят към Русия. Хакерите са се опитали да получат достъп до електронната кореспонденция на компанията CrowdStrike Holdings Inc.

В блога на компанията се съобщава, че с нея още на 15 декември са се свързали специалисти от Центъра за проучване на рисковете на корпорацията Microsoft. По тяхна информация, киберпрестъпниците са се опитали да разбият електронната поща на CrowdStrike Holdings Inc. с помощта на облачната платформа Microsoft Azure.

Експертите на Microsoft са установили, че опитът на хакерите е бил неуспешен. Специалистите на CrowdStrike Holdings Inc. отбелязват, че с оглед на собствената си система за сигурност не използват електронната поща Office 365.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    12 1 Отговор
    Да би мирно седяло , не би чудо видяло!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жак Фреско

    9 1 Отговор
    отварят се хуманитарни центрове където хората в нужда ще се хранят безплатно...Когато парите изчезнат от живота на хората и затворите ще се изпразнят....парите произвеждат недостиг и смърт нищо повече..

    Коментиран от #13

  • 4 Софиянец

    4 30 Отговор
    Тези друго не могат, хакери ;) спряха им патока и сега ще ореват света. Скоро байдън ще им види сметката, жалко за руския народ.
  • 5 пешо

    30 2 Отговор
    омръзнахте на хората , стигате с тая русия , за всичко ви е виновна .
  • 6 пешо

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    мечо до кой клас си ходил .

    Коментиран от #10, #12

  • 7 гост

    21 2 Отговор
    Все се чудя как тъпите "ушанки", "ватници" , "Водкаджии" могат да пробият американските държавни и военни системи и особено компаниите за кибер защита? Путин ще да е виновен. Той лично ще да ги е хакнал. Ама му готват една "цветна революция"
  • 8 ужас

    14 1 Отговор
    Не е необходимо да се споменава че е Русия. Това го знаем. Както не е необходимо да се уточнява когато се спомене "хляб", че това е продукт за хранене. Просто трябва само да се казва , че има отровен, полуотровен, хакерска атака и т.н. . Другото го знаем.
  • 9 Чукча

    18 0 Отговор
    Моите елени хакват американците и от това са толкова оглупели.Засрамете се каувбой
  • 10 Мецана

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Докато са научи да пише на лаптоп! Той ходеше на училище, ама караше по 6 часа физическо, и вземаше стотинките на по-малките! От големите не искаше щото го биеха!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 11 Нане

    19 1 Отговор
    Мдаа на тия все са им виновни руснаци, китайци, иранци
  • 12 Ццц

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Завършил е първи срок на втори клас. Най-ученият в ГЕРБ след Томислав Дончев.
  • 13 ГЛУПОСТИ ..ВИНАГИ ЩЕ ИМА

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жак Фреско":

    ПРЕСТЪПНОСТ. .ИМА ЛИ МАТЕРИАЛНИ НЕЩА ЩЕ ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. .ДОРИ ДА ИМА ДИЖИТЪЛ СИСТЕМА ЗА ПЛАЩАНЕ. .ЩЕ КРАДАТ СЛИВИ ЯБЪЛКИ КОЛИ ИНСТРУМЕНТИ ЩЕ ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА РАСОВА РЕЛИГИОЗНИ ОСНОВИ. .ПАРИТЕ ЩЕ СЕ ИЗЕМАТ ОТ ХОРАТА. .ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ ПО ЛЕСНО...ЗАТОВА СЕ НАСЪРЧАВА НАСЕЛЕНИЕТО ДА КУПУВА БИТКОЙНИ АКЦИИ ЗЛАТО. .СЪЩО Е ДОКАЗАНО ЧЕ МНОГО БОЛЕСТИ СЕ ПРЕДАВАТ ПО ПАРИЧЕН ПЪТ. ... .
  • 14 действие и

    9 1 Отговор
    противодействие,така се поддържа баланса на силите-например модерните ракети се управляват от компютри,като ги хакнат и ракетите вече са купчина желязо

    Коментиран от #18

  • 15 В.В.П.

    13 0 Отговор
    САЩ си търси ,,нон стоп,,външен враг ..Русия,Китай,Иран..Защото вътрешния е по опасен...Чифууутски трикове....С Китай и Иран бяха близки по едно време...Американска работа..
  • 16 експертизи

    8 0 Отговор
    За американските служби всички следи водят към Русия. И ако има някъде някой натровен, то е с "Новичок" и лично Путин е наредил да го отровят! А защо нито една от службите не разследва кой модифицира и пусна КОВИД-19 по света? Защо никой не е разпитвал филантропа Гейтс, например, който от години се занимава с подобни изследвания и вероятно знае много неща?
  • 17 бъгав софтуер

    8 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Специалистите на CrowdStrike Holdings Inc. отбелязват, че с оглед на собствената си система за сигурност не използват електронната поща Office 365. - Това означзва ли, че и на нас се препоръчва да не я използваме?
  • 18 бумеранг

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "действие и":

    Даже още по-добре - може като излетят и ... да се върнат обратно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Черен Петър

    8 1 Отговор
    Ама разбира се, че е дежурният заподозрян Русия! Няма да е Буркина Фасо, Мали или Непал, я! Е немат никаква фантазия тия ора, бре! Спокойно можеха да рекат, че е я Северна Корея, я Китай, я Афганистан или Сирия...
  • 21 Антигерб

    14 1 Отговор
    Хакери са атакували електронната поща на калифорнийска компания, работеща в сферата на информационната сигурност. Следите водят към Русия.

    Първо писанията са на пълен профан и естествено са за профани.
    - първо как са я "атакували" - не става ясно
    - второ каква е била целта им - дали да проникнат в пощата или да я изтрият - пак не е ясно
    - тази поща толкова незащитена ли е - съвсем лесно се отбиват атаките с един прост сървър.
    - как разбраха че "следите" водели към Русия - всеки хакер първата му работа е да си скрие собственото IP.

    Цялата работа намирисва на съшити обвинения (поредните) защото никой не може да докаже дали е имало "атака" или не - поредното плюене по Русия от страна на краварника.
  • 22 Балък

    8 0 Отговор
    Самия Microsoft е провел атаката за да спечели клиенти ,)
  • 23 Антитрол

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "пешо":

    Не само че Русия е виновна че на Бай Дън не му става но и лично Путин е виновен - просто няма други причини да не му става.
  • 24 Vov

    6 2 Отговор
    Едни хакери атакуват други и загубилите се жалват, че са били тъпи и допуснали грешки. Те това си е демагогия.
  • 25 Георги

    2 1 Отговор
    24 мнения за един час .... и нищо смислено за един час колективна дейност... ей за тва няа са опрайм.


    Русия е виновна щото хакерите ползват руските кабели за интернет преди да атакуват нали ГЛЕЙ СЯ КАРТАТА НА ЕВРОПА ОТ ДЯСНО НА БЪЛГАРИЯ ИМА ЕДНИ КАБЕЛИ ОТ ЛЯВО ДРУГИ ... ЕДНИТЕ СА КЪМ РУСИЯ КИТАЙ ДРУГИТЕ КЪМ ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ ИСПАНИЯ... в ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ И т.н.

    като четете замисляте ли се зад монитора кво има .. някой път ей така ... случайно.. ама не празното пространство за края на монитора ами тва дет е отвъд стъклото ... някой ден ще ви дадът случаен предмет без описание и ще си бодните у ду5то, незнам как още имате възможност да ползвате интернет и прочие в тоя враждебен свят трябваше вече да са ви счупили устройствата и оставили в някоя дупка.Сигурно не излизате много нали .. ? Също толкова разговорливи ли сте сред "РЕАЛНИ" хора... ?Различават ли Ви се мнениеята като ги споделяте тук, в друг форум и пред реални хора?

    Ако да ... срещу 500 лева и едноседмична терапия плътно с мен две три ослужливи женски двама трима дилъра и ще ви оправя всичките :)
  • 26 Сандо

    3 0 Отговор
    Айде бе Сащ-исаните бе,айде унищожете я тая пуста Русия,че да си отдъхнете,пък и нас да отървате от глупостите си.Ама не ви стиска май,настройвате другите да ви свършат мръсната работа,а вие да дойдете накрая да оберете парсата.Не зная,може да се намерят наивници да ви слугуват и за една малка,победоносна войничка.
  • 27 Да питам

    0 0 Отговор
    Вовата кога ша пуска Чебурнет-а ?
  • 28 Путин

    3 0 Отговор
    Компания CrowdStrike Holdings Inc. да не се притеснява! Разпоредил съм да се вземат всички таблети и лаптопи от децата в детските крадини и да им спрат нета! Повече бели няма да правят!