Last news in Fakti

25 Декември, 2020 15:05 4 292 5

Ето какво е репродуктивното COVID-число в Италия

  • sir-
  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • репродуктивно число-
  • заразени

Забелязва се леко увеличение на Апенините по този показател

Ето какво е репродуктивното COVID-число в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Репродуктивното число на коронавируса в Италия за периода 1-14 декември 2020 година е 0,90, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на здравното министерство.

Забелязва се леко увеличение на Апенините по този показател. На практика това означава, че всеки 10 италианци, заразени с коронавирус, предават вируса на 9 други. Данните идват на фона на увеличеното разпространение на вируса в цяла Европа.

Кривата на коронавируса продължава да не е под контрол, като допълнително усложнение представлява и появата на нов щам на COVID-19. В мониторинговия доклад на италианското здравно министерство се казва, че е сложно да се предскаже въздействието на коронавируса по коледните празници.

В този период има повишено движение и събиране с близки хора. Това може да доведе до ново увеличение на новите случаи на заразяване в страната. Здравните власти в Италия предупреждават, че контактите между хората трябва да бъдат сведени до минимум, за да се спре разпространението на вируса. От началото на пандемията в Италия са регистрирани над 2 милиона случая на заразяване.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирусолог

    20 2 Отговор
    Ами това е добра новина - щом е под единица значи че вируса ще изчезне скоро със или без ваксина.

    Та да попитам "светилата" във вирусологията - защо всички казват че даже и тези прекарали вируса трябвало да се ваксинират - нещо не ми е ясно. Или прекарал, непрекарал целта на ваксината е друга.

    Какво ще кажат и герберските тролчета.

    Коментиран от #3

  • 2 Ййййй

    13 1 Отговор
    Ама как така нарастване???
    Нали за затворени, маскирани и изолирани?
  • 3 Миролюб Бенатов

    4 14 Отговор

    До коментар #1 от "Вирусолог":

    Питай Мангъра , он е боК във вирусологията и някой ден ще има научна статия за него...... Темата на статията ще е "Как НЕ трябва да се действа във време на пандемия" и Мангъра ще в първообраз. Не стига че е грозен , ами е и т.ъ.п

    Коментиран от #5

  • 4 лекар

    2 0 Отговор
    Всичко е шменти-капели. Целта е да се похарчат едни пари. За какво - вие се сетете.
  • 5 БРЦК

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Миролюб Бенатов":

    Не ви ли омръзна от глупости . Не си учен Мангъров е такъв . На всичко отгоре с практика а ти си .... Мангъров ти казва какво представлява цялата ситуация и как по бързо да преминем а ти ...
Новини по държави: