Last news in Fakti

27 Декември, 2020 21:00 2 157 28

Папата: Студената война на следващия ден е опасна

  • студена война-
  • семейство-
  • папата-
  • папа франциск-
  • ватикана-
  • религия-
  • брак

Папата даде приятелски съвет на спорещите семейства

Папата: Студената война на следващия ден е опасна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Папа Франциск обяви днес предстояща година, посветена на семейството, предаде AP. Той посочи, че годината на семейството ще започне на 19 март, когато е петата годишнина от посланието му "Радостта от любовта".

Документът, породил множество спорове, допуска възможността на разведени и сключили втори граждански брак вярващи да получават причастие, което предизвика критики и дори обвинения в ерес от консервативни католици, съобщи БТА.

Франциск изготви документа, след като събра епископи от целия свят да обсъдят как Католическата църква би могла по-добре да подходи към семейния живот на вярващите. Докато въпросът за разведените и встъпилите в повторен брак бе основният, който привлече вниманието по време на синода, дискусиите засегнаха и теми като еднополовите и други нетрадиционни семейства.

Франциск обяви годината на семейството при днешната си неделна проповед, която бе произнесена от студиото му, за да се предотврати събиране на хора на площад "Свети Петър" като част от мерките на Ватикана за борба с пандемията.
Папата предложи приятелски съвет на спорещите семейства, напомняйки им да казват "Извинете ме, благодаря и съжалявам", както и никога да не завършват деня, без да са се помирили. "Защото Студената война на следващия ден е опасна", предупреди Светият отец.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сПас

    18 2 Отговор
    ПРОДАЖЕН ДЖЕНДЪР,ОРТАК НА ДЯВОЛА.
  • 3 Ива Бебека

    6 1 Отговор
    Шеф Манчев му е готвач!!!
  • 4 ТО В БЪЛГАРИЯ ИМАЛО

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Папата":

    ЛИ НЕЩО ИСТИНСКО? ПОСЛЕДНИТЕ 31 ГОДИНИ УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА. .ПРОИЗВОДСТВОТО. .ПРОГОНИХА 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА. .ГЕНОЦИДА ПРОДЪЛЖАВА

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Шмрък

    16 2 Отговор
    Денисчо пак ни залива с Католическа пропаганда.Абе пич,аз и повечето тук сме Православни християни и не ни интересува Католическите призиви .
  • 7 no name no face no number

    6 0 Отговор
    Жалко, че преди 89 не стана топла война, сега щяхме да живеем в един мнооого по добър свят
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Stéphanie 🎲

    12 0 Отговор
    Аха 😉Тоз най големият дявол на Европа -СВЕЩЕНИТЕ ПАРИ

    „Недейте събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяждат и гдето крадци се промъкват и крадат.” „По-добре трупайте съкровища на небето, където нито молци, нито ръжда ще ги унищожат и където крадци не могат да се вмъкнат и да ги откраднат.” Така проповядва Иисус. Повече от 2000 години светата Римокатолическа църква тълкува думите му посвоему, надсмивайки се над мъдростта им. Щом парите са „тор от дявола”, то ролята на Църквата през вековете е да се грижи те наистина да не миришат. И започва да трупа далеч от погледите на благочестивото паство кюлчета злато и златни монети, банкноти от всякаква валута, безброй недвижими имоти. Това е едно богатство наистина в библейски мащаби, събирано през хилядолетията от свещеници, епископи и кардинали. 
    Разследващ журналист от списание „Еспресо” Емилиано Фитипалди....😉

    Коментиран от #23

  • 10 Факта сега па се Папосал..

    4 0 Отговор
    Два въпроса,брато - с кво се зобиш и колко минути спиш на денонощие? Мисля че въобще не спиш,ФАКТ!..
  • 11 ПАПАТА Е МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК. .

    9 0 Отговор
    УМИРА ЗА ПЕТ ГОДИШНИ МОМЧЕНЦА !!
  • 12 Георги Илиев Митев

    7 0 Отговор
    Бойкоуспокояващи за нас са без пари. И виждам вече аз божествена глава (да кажа тук похвалните слова). Три папи по главата го галили и боговете нимба му благословили.
    Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, полицията, военните, медиците, институции и граждани.Трето поколение репресиран.
  • 13 И неговата не е лесна

    3 1 Отговор
    Папа Папа,ама цял живот да лъскаш бастуна,не е леко..
  • 14 Бог е велик

    3 2 Отговор
    облечете се във всеоръжието Божие, за да можете устоя против дяволските козни, защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата. Заради това приемете Божието всеоръжие, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите. И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата, и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира; а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия; вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово;
    Послание на св. ап. Павла до Ефесяни 6:11‭-‬17

    Коментиран от #19

  • 15 Георги Илиев Митев

    4 1 Отговор
    Радост, че отмина старата година ! Нова наближава-здраве да ни дава ! Нашенци пътуват, добре си празнуват. Ядене - обилно , пиене - стабилно. Тези магистрали пак са се скапали. Камъните падат - " маските " не падат. Във страната димна пеем си пак химна , че сме в " земен рай " - вече не се знай .
    Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, иинституции и граждани. Трето поколение репресиран.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 един на 58

    13 0 Отговор
    ЖАЛЪК И НАВЕДЕН ТИП .
  • 18 Дявол

    12 0 Отговор
    Йезуит като наместник на господ на земята
    Не смятате ли че звучи ужасяващо?
    Наскоро този йезоит е сключил договор с най големите световни корпорации начело с Родшилови
    Има ли някой който да не знае какъв е този договор и колко много любов и състрадание има в него?
    Хахаха
    Да се разплаче човек от умиление
  • 19 Stéphanie 🎲

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бог е велик":

    всички останали „основни” постулати на тази религия, а именно – историята за „непорочното зачатие”, забраната да нямаш друг бог, идеята за Спасителя, умрял заради нашите грехове, приказката за възкресението и догмата, че раят е само за праведните – са вмъкнати впоследствие съвсем съзнателно в опит да се държат вярващите в страх и подчинение.😂Защо поне един от хилядите месии, пророци, оракули, духовни водачи и пр., които са щъкали, проповядвали и събирали сериозни суми от своите последователи през последните 2 000 години, не твърди, че се е появил на земята чрез „непорочно зачатие”?От друга страна никой и никога не може да умре заради нашите грехове. Поради две причини. Първо, притежаваме свободна воля и отговаряме за всичко, което правим. Второ – няма такова нещо като „непростима грешка” или грешка, принуждаваща ни да имаме недостатъци.

    Никакви същества свише няма да поемат отговорност за нас. Те може да ни помагат и напътстват, но в крайна сметка ние избираме как да продължим напред.😉😁
  • 20 123

    7 1 Отговор
    Тоя който признава еднополовите бракове ми говори за семейството. Да не се окаже че Антихриста описан в Библията е Папата.
  • 21 От както Боку ага, папите го погалиха...

    1 1 Отговор
    По кратуната,започна тройно да краде и лъже!Дано повече не го пипат по тиквата,че вече няма какво повече да се краде....останаха само ваксините не откраднати и препродадени...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шейтан

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    Спокойно, всичко що молец и ръжда го яде скоро ще е история. Дигиталните валути идват начело с рогатия.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 незнайко

    1 0 Отговор
    Кой здравомислещ още вярва на тези хора (папа, свещенник, имам и всякакви други начело на някаква вяра ) ? Докато не се спре с войните насилието и манипулациите на народите ще продължава да ги има ! Точно те са в основата на спирането на прогреса ! Какво са измислили за хилядите години ВЯРА - НИЩО !!! Навремето са горяли и бесели учени които не са били съгласни с тях !!! ВИНАГИ МЕ Е ОТВРАЩАВАЛ ПАПАТА !!!
  • 28 Човека Коза

    0 0 Отговор
    НЯМА еднополови семейства! Има еднополови извратеняци!