Last news in Fakti

10 Януари, 2021 19:24 2 373 11

Разбилият се самолет в Индонезия е попаднал в силна турбуленция

  • самолет-
  • индонезия-
  • джакарта

Лайнерът на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър" изчезна от радарите вчера след излитането си от столицата Джакарта

Разбилият се самолет в Индонезия е попаднал в силна турбуленция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разбилият се в Индонезия Боинг 737-524 (Boeing 737-524) е попаднал в зона на силна турбулентност при излитането, заяви пред журналисти говорителят на Агенцията по метеорология, климат и геофизика Дани Септиади, цитиран от ТАСС.

Според спътникови данни в момента на излитането в радиус от 15 км е имало голяма облачност, силен валеж и гръмотевична буря, посочи говорителят. По думите му всички самолети в района би трябвало да са изпитали силна турбулентност, предава БТА.

Септиади отбеляза също така, че видимостта е била около 2 км и при излитането и при кацането на летището в Джакарта.

Самолетът на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър" изчезна от радарите вчера след излитането си от столицата Джакарта. Машината е летяла за Понтианак на остров Борнео. В самолета е имало 50 пътници, 6 души екипаж и 6 сътрудници на авиокомпанията. Около четири минути след излитането самолетът паднал в морето.

Индонезийските власти днес установиха местоположението на черните кутии и откриха фрагменти от човешки тела и отломки на самолета, съобщи Ройтерс.

Търсенето ще продължи и през нощта, но усилията ще се ограничат със сонарно издирване от кораби, посочи представител на спасителните екипи.

Все още няма данни какви са причините за авиокатастрофата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    13 2 Отговор
    От тоя самолет нищо не е останало, а от оня в донбаското поле даже и паспортите се четяха..
  • 2 Жак Фреско

    8 4 Отговор
    Новите технологии пътуват по бързо и безопастно и на земята .....но хората със самолетите не искат да ги претопят на скрап и да направят влакове ново поколение защото са алчни и не искат да губят пари ....За тях човешкия живот на робите е без значение...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 пилот

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Жак Фреско":

    Въздушният транспорт е най-сигутния от всички транспорти. Вероятността да умре човек в самолетна катастрофа е 1 на 12 000 000.
  • 4 Айде бе

    16 2 Отговор
    62-ма загинали и Путин да не е виновен? Не може да е вярно!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Bake Rolls

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Жак Фреско":

    По голяма простоия , не бех , чел .
  • 6 Чичо

    14 3 Отговор
    От турболенция? Бойнг пада от ототворен реверс, лед в тръбичките на горивото, паднали капачки и изтекла хидравлика на вертикалното кормило а оная малоумна климатична система до резервоарите с гориво с високоволтови кабели наоколо даже Руснаците не са правили подобна велика рационализация

    Коментиран от #11

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Айде бе":

    ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!!
    /РЕШЕТНИКОВ/
  • 8 Айде бе

    2 0 Отговор
    От турболенция, а. Хахаха

    Коментиран от #10

  • 9 Лекар

    2 0 Отговор
    Да ги пишат COVID 19...
  • 10 На Крив

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Айде бе":

    На Индонезийските пилоти все турбуленцията им пречи, а не че не се научиха да управляват трошката 737.
  • 11 Изк Интелект

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо":

    Да не забравим и "свръх интелитния" автопилот който накланя носът когато си поиска и трябва да рестартираш за да го изключиш. Хич няма да се очудя ако е пак автопилотът. Индонезийците така и не се научиха да се оправят с него.