7 510 44

Бъдете готови за по-строги мерки

Основното послание е да се подготвим за бързо повишаване на строгостта на мерките

Бъдете готови за по-строги мерки
Снимка: БГНЕС

Европейската агенция по борба с епидемиите призова страните-членки да бъдат готови да въведат по-строги мерки през идните седмици, за да възпрат разпространението на новите варианти на коронавируса, предаде AFP.

„Основното послание е да се подготвим за бързо повишаване на строгостта на мерките през идните седмици, с цел да запазим капацитета за здравни грижи, както и да се ускорят ваксинационните кампании“, заяви Европейският център за контрол и превенция на заболяванията, включващ 27-те страни от ЕС, Великобритания, Норвегия и Исландия, съобщи bTV.

Освен това центърът повиши до степен „високо/много високо“ оценката си за равнището на здравните рискове, свързани с новите варианти на коронавируса. При предишната оценка в края на декември равнището беше „високо“. Също като СЗО, базираната в Стокхолм европейска служба призова членуващите в нея страни да подсилят капацитета си за извършване на тестове и особено за проследяване, за да могат да засичат новите варианти на коронавируса, определяни като британски, южноафрикански и бразилски.

„Предвид това, че групите от населението, отговорни за предаването на заразата, няма да бъдат ваксинирани още няколко месеца, препоръчва се на страните-членки да бъдат предпазливи, преди да разхлабват“ ограничителните мерки, подчерта още центърът. „Вземайки под внимание доказателствата за значително по-високата заразност на новите варианти, които будят безпокойство, националните власти трябва да са готови да вземат още по-строги мерки и да насърчат населението да ги спазва“, добави европейската агенция. Към вторник центърът отчете около 1300 случая на британския вариант на коронавируса в страните членки, изключвайки Великобритания, където този щам вече е доминиращ. Към 19 януари в десет страни членки са отчетени 27 случая на южноафриканския щам.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 32 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 коло

  78 9 Отговор
  Подострен съм и готов за всичко за ЕС мафията!
 • 2 Някой си

  93 12 Отговор
  Защо първо не направят разбор на досегашните мерки, които явно не дават резултат? След всяко ожесточаване на мерките следва скок на заразените......очевадно е, че ефекта от мерките е нулев......

  Коментиран от #10, #15, #32

 • 3 хоминид

  64 8 Отговор
  Бъдете готови за по-строги мерки,ще ядете само сурови пиперки.
 • 4 Един

  40 9 Отговор
  час навън и всички прибрани в къщи !
 • 5 324

  103 5 Отговор
  Изпитват търпението на населението на Европа! Явно обаче, че то се е превърнало в стадо след като още не е грабнало сопите за да прогони и покаже на следващите, че не може да превърне цял континент в опитно поле на шепа само забравили се шизо.
 • 6 123

  86 6 Отговор
  Фашистите от ЕС подготвят ограничения на неваксинираните и налагат нови мерки за да няма протести.

 • 7 Ники

  87 6 Отговор
  Тези мерки и теглилки трябва да имат край, но глупавите хора продължават да се крият като мишки, а трябва от всички държави да излязат и да сложат край на това безумие. Шепа идиоти се гаврят с милиарди
 • 8 Диверсант

  45 3 Отговор
  Единственото което ми направи впечатление.... ОТГОВОРНИТЕ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НЯМАЛИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ.. Отговорните за разпространението са тия къде пишат факсове и е-меили до мисирките денонощно.
 • 9 Един

  59 7 Отговор
  Какъв “резултат” дадоха досегашните мерки???? Някой направи ли анализ???? Ясно е, че подобни изолации нямат никакъв резултат, освен предизвикване на икономическа криза, което е целта на тази пропаганда !!!!!

  Коментиран от #11

 • 10 мислещ

  56 6 Отговор

  До коментар #2 от "Някой си":

  И точно преди затягането започва намаляване на заболелите. Дебнат много внимателно гадовете и веднага щом почнат да намаляват случаите, затягат мерките, за да заблудят овцете, че мерките действат.
 • 11 мислещ

  52 6 Отговор

  До коментар #9 от "Един":

  Мангъров беше направил анализ, който показваше това, което споменах по-горе - случаите започват да намаляват непосредствено преди затварянията.
 • 12 трясъ

  39 6 Отговор
  Бъдете готови да ядете асфалт.
 • 13 Тъп

  16 3 Отговор
  Рапунцел да се подготви да пее.
 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Очевидно е

  40 3 Отговор

  До коментар #2 от "Някой си":

  ,че няма съществено доказателство за вирус,а всяване на страх и контрол с тъпи мерки от които психически хората умират и това е факт,който овцете не осъзнават и продължават да вярват на каквото им кажат платените лакеи вестоносци на една огромна лъжа вкарана в главите на хората научени да слушат и да се подчиняват на някой друг. Огледайте се какво се случва от години и ще видите тълпа от хора зомбита прави едно и също нещо всеки ден при това управлявана от няколко човека и това не се е променило и до днес. Човечеството е като омагьосано и мисли само за пари,които движат всичко и живота му зависи от тях и това е най-голямата заблуда приета и попита от всички и предавана от поколение на поколение.
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 "Световния." ЕЛИТ" СЕ ГАВРИ С МИЛИАРДИ

  34 2 Отговор
  Хора по Света!!! Какво ще правят тези богатства които Трупат???? Парите, Многото пари и власт Побъркват някой хора, не случайно казват, "че парите не са за всеки" Объркаха Света те се ПОБЪРКАХА да имат все нови и нови, много и много Милиарди!!!

  Коментиран от #19

 • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 19 Гост

  16 3 Отговор

  До коментар #17 от ""Световния." ЕЛИТ" СЕ ГАВРИ С МИЛИАРДИ":

  Пич,ти ако си имаш власт да печаташ пари колкото и когато си поискаш и даваш срещу лихва,която не е в обръщение и аз ще идвам за още пари ти си Бог и контрола ти е печалбата,защото всичко работи и се подчинява на теб. Парите са най-голямото зло както се използват сега. Създаваш система работеща постоянно ящв недостиг и генерираща проблеми без да се отстраняват проблемите и ето ти роби водени от постоянно желание да имат,а мисълта за недостиг на каквото и да било води до още повече от липсата му. Схващаш ли как работи матрицата?
 • 20 Топ

  26 3 Отговор
  НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ЦЕЛТА Е ДА ВИ ВАКСИНИРАТ С НЕДОКАЗАНИТЕ ВАКСИНИ! САМО ТОВА ГИ ИНТЕРИСУВА! СТАВА ВЬПРОС ЗА МИЛИАРДИ!
 • 21 Jhg hi ojg

  8 19 Отговор
  Хора разберете вече, че всеки трябва да мине през това колкото и да се крие, това е като шарката!!!!! Така правят управляващите защото здравната система не може да насмогне тъй като заразата става много бързо!!!!!!!! Не се плашете малък народ бързо ще мине, голям народ бавно ще мине през това !!!!!!

  Коментиран от #24

 • 22 вирусолог

  7 19 Отговор
  Спазвайте мерките и не дърпайте дявола за опашката, а се радвайте че все още този вирус е измислен и недоказан, защото след тази световна "репитиция" и тест, следващата вирусна и мутирала пандемия ще е вече с доказана за хората по голяма опасност ...@@@
 • 23 Тишо

  25 1 Отговор
  Целта на к19 е смяна на политическите елити и преразпределение ма богатството чрез предизвикване на световна икономическа криза и социални размирици!

  Коментиран от #33

 • 24 Гост

  18 0 Отговор

  До коментар #21 от "Jhg hi ojg":

  Каква заради те гони? Ако приемем факта,че в природата има вирус и напада хора,каква е логиката да си навън без маска,а вътре някъде си заради мерки с маска. Ти можеш ли малко да разсъждаваш колко е нелогично всичко това? Някой има власт над теб ти слушаш и той си прави каквото реши само защото ти е взел страха и знае как да се възползва от това. Носиш ли отговорност за себе си за живота и здравето си без да се водиш по някой друг? Стадо от такива следващи и повтарящи едни и същи неща всеки ден нали си даваш сметка,че ще получава едни и същи резултати и живота винаги ще има една и съща форма като на останалите. За какво има реклами и хората масово следват мода или промоции? За да се манипулират както иска някой друг.
 • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 28 Оня

  6 0 Отговор
  Ще се стреляме вече
 • 29 Съпротива

  14 1 Отговор
  Гответе се за марша на свободата на 27 януари пред министерски съвет. Време е за съпротива срещу ковид фашизма
 • 30 Верно ли

  11 0 Отговор
  Дааам, после нов щам, нови мерки и така до края на света.
 • 31 Гост

  6 0 Отговор
  В повечето случаи мерките са на хартия. Във автобуса маски НЯМА, във влака маски НЯМА, а на тези места има доста хора, та които стоят един до друг ЧАСОВЕ, в мално, затворемо и НЕ проветрено място!ТА ЗАВЕДЕНИЯ И РЕСТОРАНТИТЕ СА СИ НАПРАВО ЗА ОТВАРЯНЕ!
 • 32 Кви мерки, къв ефект...

  8 0 Отговор

  До коментар #2 от "Някой си":

  Не виждаш ли, че просто искат да ни смачкат
 • 33 Няма преразпределяне,

  5 0 Отговор

  До коментар #23 от "Тишо":

  Само заграбване! 😀
 • 34 ВНУК

  5 0 Отговор
  Публикувано във факти.бг: с цел да запазим капацитета за здравни грижи, както и да се ускорят ваксинационните кампании И най-вече последното! Искат да изтребят родителите и бабите ни и това си е!
 • 35 ИКАР

  4 0 Отговор
  И точно като намалеят случаите започват да пръскат отгоре. Във вторник са пръскали над Пловдив-сега се очаква взрив след няколко дни. Тъкмо повод за "затягане" Лошото е, че младите мъже сега могат да ползват само тояги.
 • 36 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 37 Аман от вас

  3 0 Отговор
  Защо? Защото въпреки че случаите намаляват, така ви казаха от ЕС бабите - бюрократ-марионетки?
 • 38 Аз40🏴‍☠️

  2 0 Отговор
  Фондация Рокфелер си го написа в наръчника още през 2010 г.: "Дори след като пандемията изчезна, този по-авторитарен контрол и надзор над гражданите и техните дейности остана и дори се засили." Всеки може да го прочете. Вие просто мислете! Елементарно е!
 • 39 Облак

  4 0 Отговор
  Гледайте в небето какво се случва не гледайте в земята
 • 40 1520

  4 0 Отговор
  хора такъв терор не е имало и през фашизма стига вече с тези измислици и внушения нов щам нова вълна стига вече стига
 • 41 no name no face no number

  7 0 Отговор
  ЕС е най жалкият съюз съществувал някога. Дано приключи скоро

  Коментиран от #43

 • 42 spartak

  0 0 Отговор
  С нами и БОГ. .......
 • 43 Гост

  0 0 Отговор

  До коментар #41 от "no name no face no number":

  Едно нещо си има определен период и цел,след това си отива и идва друго.
 • 44 Пловдив

  0 0 Отговор
  Оня Приют за душевноболни, наречен ЕК, защо не спусне директива всички жители на ЕС просто да се самоубият, че да спрат тая измишльотина?!

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.