Last news in Fakti

25 Януари, 2021 08:15 1 796 6

Гърция е регистрирала 32 случая на британския вариант на COVID-19

  • гърция-
  • коронавирус-
  • ваксина

В петък Гърция удължи ограниченията за заключване за още една седмица, тъй като страната се готви да отвори отново средните училища на 1 февруари

Гърция е регистрирала 32 случая на британския вариант на COVID-19  - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция регистрира 334 нови случая на коронавирус за последните 24 часа и още 24 смъртни случая, съобщи в. „Катимерини”, цитиран от БГНЕС.

Гръцките здравни власти обявиха в неделя 334 нови случая на коронавирус и още 24 смъртни случая през последните 24 часа. Броят на пациентите, които са интубирани в болници в цялата страна, е намалял до 288. Регистрирани са и 32 случая на британски вариант на COVID-19.

Броят на загиналите е достигнал 5646, а общият брой на случаите на заразяване от началото на пандемията е нараснал до 151,980.

Професорът по инфекциозни болести и член на здравната комисия към здравното министерство Чаралампос Гогос заяви пред Alpha TV в неделя, че всички случаи на мутации на коронавируса са от т.нар. „британски вариант”.

В петък Гърция удължи ограниченията за заключване за още една седмица, тъй като страната се готви да отвори отново средните училища на 1 февруари.

В същото време Управлението на гражданската авиация разшири ограниченията за пътуване за пътници с международен полет, включително за граждани извън ЕС до 8 февруари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    8 0 Отговор
    Мда, британсият щам е много опасен,следва южноафрикански,бразилски,японски. Важното е психозата да върви нонстоп. Аз ще чакам щама от Гваделупа и ще се ваксинирам с българската ваксина. Нали всеки има право на избор?

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 2 Аз40🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Няма значение варианта на вируса, нито и откъде идва. Според средата и населението вече не е същия като това, което внушават. Всичко е всяване на страх, а страхът не идва отвън, а отвътре ни. Седи си и чака да го активираме самите ние, ако им се вържем на пропагандата. Само така ще ни накарат да се "имунизираме" повече.
  • 3 QR Виза

    3 0 Отговор
    А, какво мислят гърците за предложението на Белгия, подкрепено от Германия да се забранят пътуванията с цел развлечение ? Май, май тях, ще ги пуснат ся по "бързата писта" ???
  • 4 5ко

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Овньовците да свикват, щото от документ на световното банка, открито публикуван в мрежата нака ще е до март 2025г. После до 28г. нов мутант и така до - не е уточнено, но изрично, няма да има отпускане. Те не се и крият. Наглеят и следват плановете си. Хората са достатъчно зомбирани в мнозинството си, за да сушат и изпълняват. Абе направо отпадъчен биологичен материял. Без тяхна помощ това не може да се случи. Благодарение на тях и продажните правителства, 13 фамилии побъркняци играят на Монополи със света.
  • 5 Ами пожелавам ти да доживееш да я

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    дочакаш българската ваксина. А южноафриканският и бразилският щам взимат доста жертви въпреки, че е лято в тези държави. Така че малко по-внимателно с подигравателния тон. Иначе с темповете на ваксиниране у нас, заради вярващи в конспиративни теории може да стане отново доста зле положението у нас съвсем скоро. Дори Тиквата да падне от власт болниците и лекарите си остават същите. И медицинските сестри(нали твоята жена уж беше такава). Тя ваксинира ли се или вече се пенсионира? Или въобще не е медицинска сестра?
  • 6 Виж какъв е процентът на японците, които

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    са против провеждането на отложената за тази година олимпиадата там. Огромен е. Или олимпиада без публика и престой в карантинни хотели за всеки, в чийто самолет открият някой с ковид. Иронията ти е супер неуместна.