Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 18:49 1 376 1

Публично изслушване на държавния глава на Кипър

  • кипър-
  • гражданство-
  • никос анастасиадис

Никос Анастасиадис отговаря на въпроси за програмата за гражданство

Публично изслушване на държавния глава на Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Три часа продължи публичното изслушване на президента на Кипър, съобщи ТАСС.

Държавният глава отговаряше на въпроси, свързани с програмата за гражданство срещу инвестициите. Анкетна група задаваше въпросите на Никос Анастасиадис.

Въпросите бяха свързани с държавния контрол над програмата и конфликта на интереси в нея. Държавният глава обяви, че е готов да носи отговорност при установяване на нарушения от длъжностни лица.

Програмата вече беше прекратена и се води диалог за друг начин за привличане на инвеститори. Анастасиадис припомни, че преди време програмата е успяла да привлече важни инвеститори, които да гарантират икономиката на страната.
В същото време има твърдения за предоставяне на гражданство на спорни фигури при неясни обстоятелства. В същото време инвестициите са гарантирали хиляди работни места.

Президентът обяви, че вниманието му ще се насочи към други важни въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    2 1 Отговор
    В Кипър нямат ли фризьори какви са тези прически от 60те години?