Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 08:21 3 943 8

„Росатом“ планира да произвежда водород за Япония

  • япония-
  • росатом-
  • русия-
  • водород

„Росатом“ може да осигури до 30-40% от търсенето на водород в Япония

„Росатом“ планира да произвежда водород за  Япония - 1
Снимка: Shutterstock

„Росатом“ разглежда възможността за производство на водород за износ в Япония. „Росатом“ може да осигури до 40% от търсенето на водород в Япония.

„Като приоритетен сценарий за експортния японски проект се разглежда организиране на производство на водород в Русия на територията на Сахалинска област, която е разположена много близо до бреговете на Япония и съответно сгъстеният водород може ефективно да бъде доставян по морски път до потребителите в страната. Потенциално „Росатом“ може да осигури до 30-40% от търсенето на водород в Япония до 2030 г.“, отбелязват от корпорацията.

В края на 2019 г. компанията „Русатом Оверсиз“ и Агенцията по природни ресурси и енергетика на Япония подписаха споразумение за сътрудничество за съвместно разработване на пилотния проект за износ на водород от Русия в Япония. „Росатом“ разчита да завърши подготовката на технико-икономическата обосновка през тази година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо гошо

    8 3 Отговор
    джапанците що не си купат от нас роден български водород.
  • 2 Sofia

    9 0 Отговор
    Модул Звезда, познат и като „Обслужващ модул Звезда“, е руски компонент на Международната космическа станция. Това е третият изстрелян модул и носи някои от живото-поддържащите системи, както и помещение, което може да приюти двама космонавти. Звезда представлява руската част на проекта, както във функционално, така и в структурно отношение (модул „Заря“ е построен от Русия, но купен от САЩ, така той е тяхно притежание).

    Звезда е изстреляна на борда на ракета Протон на 12 юли 2000 г. и е скачена с модул Заря на 26 юли. Ракетата, която изстрелва модула е първата носеща реклама. На нея е било нарисувано логото на заведенията за бързо храненене Пица Хът[1], за което производителя на ракетата получава 1 млн. долара.
  • 3 Рошко

    23 2 Отговор
    И сега пак краварите ще ревнат, санкции
  • 4 1234

    10 2 Отговор
    Япония получиха ли Разрешителното или въпросът с колонията е оставен за по късно! ако този проект не стане, дори Куба и Венецуела ще им се смеят на дръпнатите .....
  • 5 висок

    5 6 Отговор
    Ще ще ще ще.....
  • 6 pbdan

    0 2 Отговор
    Нaпишeтe в гугълa - "Вoдoрoднa eнeргeтикa – мeчти и нeрeшeни прoблeми". Oгрoмни прoблeми имa при вoдoрoдa, тaм дoбрe e oпиcaнo.
  • 7 Уточнение

    0 0 Отговор
    Не било водород, а водка и не да изнася за
    Япония, а да внася оттам.
  • 8 Келеш

    0 0 Отговор
    Навремето през 1945г. Американците осигуриха необходимите количества от Уран— 235 на Япония.
Новини по държави: