Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 15:46 2 325 7

Нетаняху: Това е лов на вещици!

  • израел-
  • ликуд-
  • бенамин нетаняху

Той е най-дълго управлявалият израелски лидер и първият действащ министър-председател, съден за корупция

Нетаняху: Това е лов на вещици! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не се призна за виновен днес при подновяването на делото за корупция срещу него, предаде Асошиейтед прес.

Съдебният процес в Ерусалим беше подновен броени седмици преди парламентарните избори в Израел, на които Нетаняху се надява да продължи своето 12-годишно управление, предава БТА.

Миналата година срещу премиера бяха повдигнати обвинения в измама, злоупотреба с доверие и вземане на подкупи по три отделни дела.

През последните месеци в Израел се провеждат седмични протести с искания той да подаде оставка заради обвиненията. Недоволство буди и подходът на правителството му към кризата с коронавируса.

Демонстранти се събраха днес пред сградата на съда, където течеше заседанието. В протеста участваха около 150 човека, които скандираха лозунги против премиера.

Нетаняху, който е най-дълго управлявалият израелски лидер, е първият действащ министър-председател, съден за корупция. Той отрича да е извършил нещо нередно и отхвърля обвиненията, определяйки ги като "лов на вещици", организиран от сили, които са против него.

На днешното заседание адвокатите му представиха писмен отговор, в който премиерът не се призна за виновен. После те оспориха съдебните дела по процедурни причини. След около 20 минути Нетаняху напусна залата без обяснение и замина с автомобилен кортеж.

Заседанието продължи в негово отсъствие, а адвокатите му спореха повече от час, че не са спазени конституционните процедури. Съдиите изглеждаха скептични и многократно призоваха защитата да престане с това поведение. После прокуратурата отвхърли тези доводи, като каза, че главният прокурор е одобрил разследването.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Когато моше, щави моше е интересно. Сметай!
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    11 0 Отговор
    Всичко се връща, рано или късно, Биби.
  • 3 гешееев

    10 1 Отговор
    за разлика от България,Израел има прокуратура

    Коментиран от #5

  • 4 Емил

    7 1 Отговор
    Евреин, който не мисли само за пари и жени, и нечестни начини да си ги набави, не е никакъв евреин!

    Коментиран от #7

  • 5 Емил

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "гешееев":

    Ти пък от къде знаеш?! Да не си съден в американската територия "Израел"? Или си просто русофилистик и чакаш всяка новина, за да плюеш по всичко българско и родно!!!

    Коментиран от #6

  • 6 любител

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    а ти май си гегберче на хранилка за да защитаваш каскета който последно време се е покрил някъде или пълни сметките на боко в офшорките.
  • 7 Хе хе жени....?????

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Къде отиваш може БИ?