Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 22:17 1 612 14

Конгресът на САЩ отхвърли искането за прекратяване на процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп

Ръководителите на процедурата по импийчмънт стигнаха до заключението, че усилията на бившия президент да избяга от отговорност са напълно неуспешни

Конгресът на САЩ отхвърли искането за прекратяване на процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на Съединените щати отхвърли искането, подадено от правния екип на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, целящо да бъде прекратена процедурата по импийчмънт срещу бившия президент. Това се посочва в съобщение на ръководителите на процедурата по импийчмънта в Долната камара на американския конгрес, публикувано в понеделник.

"Камарата на представителите заявява, че всяко твърдение, според Закона за импийчмънт, е вярно и че всички правни защити, посочени в отговора на Доналд Тръмп относно процедурата по импийчмънт, са напълно без основание", се казва в съобщението, като се добавя, че "доказателствата за неправомерното поведението на президента Тръмп са огромни".

Освен това ръководителите на процедурата по импийчмънт стигнаха до заключението, че "усилията на Тръмп да избяга от отговорност са напълно неуспешни“, като твърдят, че действията на бившия президент на 6-и януари, когато негови привърженици щурмуваха Капитолия, представляват "най-тежкото конституционно престъпление, извършено някога от президент".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп Forever

    10 2 Отговор
    Джо да е жив и здравичък,колкото му е отредено и баба Байдън да му оплете вълнени калцуни..

    Коментиран от #6

  • 2 Ессерем

    16 2 Отговор
    Като направят това,а те ще го направят ще ударят дъното!Америка се самоубива!
  • 3 нашия

    13 2 Отговор
    все си мислех че демонократите са иззкукуригали ама чак пък толкова ....не вярвах
  • 4 Четник

    10 2 Отговор
    В новините по ББС в 6 показаха репортаж от как белите американци пазаруват в оръжеен магазин в Америка като за последно.На рафтовете имаше само няколко камуфлажни шапки за деца и 3—4 прашки.Всичко друго беше ометено а един 2метров татуиран фермер мъкнеше 2 леки картечници под мишница.Ще се лее кръв.

    Коментиран от #7

  • 5 Бой ко

    1 4 Отговор
    По гу павия трумп, пост президент слаба държава.
  • 6 Врачка

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп Forever":

    Стига да я познае, или да пита “ти коя беше?”Аз какво работех?
  • 7 нашия

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Четник":

    там лесно не стрелят-за всеки случай обаче да са сигурни че ако се стигне до стрелба имат с какво да отговорят

    Коментиран от #9

  • 8 менколе

    2 2 Отговор
    Сега и ратко да го мятат , и да ходи да вари лютеница на село и да показва на селянчетата как се пуска фърчило
  • 9 Четник

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    Кои са тези “ТЕ”?Защото тези,които купуваха джепането бяха Тръмписти.А те стават много нервни,когато става дума за техните конституционни права и най—вече заради изборните мошеничества на
    демократите.

    Коментиран от #10

  • 10 Гоуст

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Четник":

    Защото имат национална гварфия която със сигурност е по-добре въоръжена от населението.В Америка не можеш да купиш всичко в смисъл дори имкартечница можеш да иупиш но с неряботеща автоматипна стрелба.
  • 11 Аналитик плюс

    4 1 Отговор
    При една истинска диктатура (пък била тя уж демократична), преди да започнеш да мачкаш тълпата, трябва да елиминираш Лидера. Та така започнаха да се развиват нещата сега. Само че, дори да отстранят/елиминират Тръмп, тълпата би тръгнала след друг с неговите лозунги и платформа.
  • 12 Путинския шут

    1 3 Отговор
    Рижко бе най голямото недоразумение което САЩ са имали за президент и който без никакъв политически опит нанесе повече вреди върху авторитета на САЩ от който и да е бил друг американски президент, затова ще бъде съден за потъпкване на американската демокрация с опит за метеж и държавен преврат...!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Егати

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Путинския шут":

    опорката!Ама е демократична!
  • 14 Това само

    0 0 Отговор
    Болен мозък може да сътвори! Да искаш със законов акт -Импийчмънт на Президент,който не е Президент, защото вече има новоизбран президент, и да гласуваш за лишаване от Президентски правомощия недействащ Президент.И това е люлка на Демокрацията.Искрено мечтая,да се излъжат и да ни разрешат безвизов режим в щатско.Точно най зомбираните,ще хукнат натам първи.С увереност,че там ще плуват в мед и масло.Но като се сблъскат със импийчмънта навсвкъде,ще се приземят за няколко месеца.