Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 15:16 3 523 29

Насред Европа: мълчат, защото ги е страх от ислямистите

  • ислямизъм-
  • ислямисти-
  • европа-
  • учители-
  • франция-
  • антисемитизъм-
  • самюел пати-
  • страх

Половината френски учители признават, че им се налага да си държат езика зад зъбите, за да избягват ядове

Насред Европа: мълчат, защото ги е страх от ислямистите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Смъртна заплаха е надвиснала над един френски преподавател по философия, който отправи призив за борба срещу разпространяването на радикални ислямистки възгледи във френските училища. Това трябва да прозвучи като сериозно предупреждение към всички онези, които отричат проблема или пък го омаловажават като чисто френски феномен.

Повратна точка

Добре си спомняме, че през октомври миналата година един ислямист обезглави учителя по история Самюел Пати. Това се превърна в повратна точка - оттогава насам проблемът поне се нарича с истинското му име. Открито се говори вече и за мълчаливата подкрепа, която крайните ислямисти получават от някои родители и учители в част от френските училища.

Липсва обаче последователна стратегия, която да възпре нарастващото влияние на ислямистките идеи в училищата. Вече не само от Франция пристигат новини за издевателства над ученици от еврейски произход и за антисемитски дрънканици, които са се превърнали във всекидневие из много училищни дворове. Ислямизмът в училищата е многолик: ту ще са протестите срещу смесените часове по спорт и плуване за момчета и момичета, ту ще е демонстративният отказ да се подаде ръка на жена или на хомосексуален човек, ту ще е отричането на такива исторически факти като Холокоста.

Мълчат. От страх.

Учителите много рядко посмяват да се обърнат към обществеността и да заклеймят такъв вид поведение. Мнозина от тях омаловажават и замазват проблема, още повече, че училищните власти нямат интерес от никакви „инциденти“. Половината френски учители признават, че им се налага да си държат езика зад зъбите, за да избягват ядове с ученици и родители. А докато работят тези механизми на премълчаване, никакви нови закони няма да помогнат.

Михаела Вигел, "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"

www.faz.net


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    58 2 Отговор
    " Европа вече е Еврабия"‼‼‼/ Ориана Фалачи

    Коментиран от #6

  • 2 Хо хо хо

    26 1 Отговор
    И защо немчугите трябва да ме осведомяват за Франция.Стефке кажи от първа ръка за какво иде реч.

    Коментиран от #15

  • 3 Стефан Петров

    47 5 Отговор
    Проблемът ще се задълбочава и първата изцяло ислямизирана страна ще е Швеция. Наскоро говорих със семейство руснаци. Като имащи немски корени преди 25г. те се изселили в Германия, но сега се върнали в Русия. Основна причина за това настъпващия ислямизъм.

    Коментиран от #11

  • 4 GTR

    51 1 Отговор
    С така наречената толератност това няма да се реши !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факт!

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Тая чо не си еве птката мчина .Италианските мафиоти са първи в трафика на ислямисти към Европа и Франция.

    Коментиран от #9

  • 7 SH BG

    16 1 Отговор
    Той беше прав...!!!
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    24 1 Отговор
    2015.г. : "Не, този ужасяващ термин не е мой. Не аз създадох този страховит неологизъм, произлизащ от съчетанието на думите Европа и Арабия. Еврабия е името на едно малко списание, основано през 1975 г. от официалните заговорници – AssociationFrance-PaysArabesв Париж, Международната групировка за Близкия изток в Лондон, Grouped’EtudessurleMoyenOrientв Женева и Европейският координационен комитет на Асоциациите за приятелство с Арабския свят. Последната организация е една измама, специално конституирана от някогашната Европейска икономическа общност, която сега се нарича Европейски съюз."
  • 9 БАЙ Х@Й ‼

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факт!":

    Дата на раждане: 29 юни 1929 г., Флоренция, Италия
    Починал(а): 15 септември 2006 г., Флоренция, Италия
    Пълно име: Oriana Fallaci
  • 10 Риж арап

    29 3 Отговор
    Европа официално ще бъде обявена за Халифат със султан Джохар Сорос 1 . Фереджетата вече са задължителни,а Германия ще открие нов завод за вазелин .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Басри Алиев

    11 0 Отговор
    Четете бе....„Силата на разума“ от Ориана Фалачи
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Stéphanie 🎲

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хо хо хо":

    Не е точно така има много какво да се напише !!Малко се въздържам ако го напиша в прав текст винаги има обидени .
    По въпросите за расизма не винаги е лесно да се квалифицират думите на даден индивид, когато той играе с думи, отлага, изкривява и в крайна сметка избягва капаните на речта и някои начини на разсъждение, които влизат в пътя на съдебното осъждане, започвайки с стигматизация, обобщение, есенциализация.Аз съм на мнение със Éric Zemmour ..Изкуството на полемиста да обърква границите на опасните категории, които той произвежда в изобилие, в крайна сметка не сме изненадани от сливането(във у-ще мисюлманин с христяни ,католици ))- как да са адекватни мисюлманите ???? което следва между непридружени,(без родители мигранти) непълнолетни и "останалата част от имиграцията". Кражба, изнасилване, убийство.тъй като в допълнение към заклеймяването и обобщаването се добавя и тази мрачна картина, есенциализацията трябва да разкрие истинската същност на субект или на социалната група, да не кажа расова. „Те са крадци, убийци, изнасилвачи, това е всичко. ".....

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    С интерес ти следя какво пишеш и съм съгласен с тебе за някои неща ...но защо тия хора напускат родните си места и идват в Европа !?

    Коментиран от #18, #20, #22, #29

  • 17 един българин

    9 5 Отговор
    Малоумниците които са против евреите, работят пряко за арабите и мюсюлманите! Нацизма винаги започва с образа за врага към някого, към различния по етнос, религия, произход и др.! Отдавна християни и юдеи имат общ враг мусюлманите, поради претенцията на Мохамед , че е последен пророк и пророчествата му трябва да се налагат на всички!

    Коментиран от #21, #24

  • 18 Clyde Wyncham

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    С интерес се чудя защо Турция я вчитат за европейска държава тя е в Азия
  • 19 мнение

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Clyde Wyncham":

    Европата не го направи сама, а продажните й политици, купени от наднационалния капитал и овчедушието на населението.Води се открита война срещу бялата раса и християнството. Великият Хайтов е казал : В зверилника всяка проява на толерантост е равносилна на самоубийство.
  • 20 Stéphanie 🎲

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Е аз си знаех помислих и за теб Хасанчо винаги има обидени.Знам защо политиката Хасанчо ,религията това са две причини които пречат на хората . Виж как със такива теми се бъркат понятията много хора не мислят аз съм на принципа .За да разбереш постъпката потърси мотива -ок . Как да го обясниш на децата на които чеченеца е дал пари да посочат кой е учителя и на децата от мисюлмански произход за карикатурите ???Те са деца !!!!Пак стигаме до моя извод религията на тази земя трябва или да се премахне или да е заден план да няма намеса в училища и политика разбра ме какво пиша знаеш ми мнението.Хората да не робуват на религия света ще стане малко по хубав
  • 21 Дедо Грую

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "един българин":

    Прочети малко история и тогава пиши такива измислици. Като за начало, едно жокерче : Поемата на Иван Вазов "Към пропаст".
  • 22 барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Защо когато на човек му дадеш възможност за избор, винаги избира по-доброто??? Ако си отговориш на този въпрос, ще си отговориш и на твоя въпрос защо камиларите изоставят палатките си и камилите в пустинята и отиват там където всичко и е безплатно. Бежанците са икономически, а не политически. Икономическите бежанци обикновено са тези, които не умеят да правят нищо друго, освен да клатуркат жените си. Този, който има професия и е добър в нея и не го мързи, никъде няма да е икономически бежанец дори и в Сомалия.

    Коментиран от #26

  • 23 Наблюдател

    10 2 Отговор
    ЕС сами си вкараха "вълка /исляма/ в кошарата" от малоумие което сега е по-известно като либерализъм и ще си носят последиците!
  • 24 барчо

    15 2 Отговор

    До коментар #17 от "един българин":

    Ти не разбра ли, че вече няма евреи, негри, жълти, черни, бели, червени раси. Вече има пари. Всичко се прави за пари, власт, пари, пари и пак пари и тук таме власт. Даже не и за жени, явно жените вече не са на дневен ред. Няма чест, има пари. Няма раса, има пари. Всеки знае кой дърпа конците в световен мащаб и точно този дето ги дърпа, вкара в Европа всичкото камилар. На практика Европа пред очите ни се ислямизира. И защо??? За пари естествено. Подклаждането на расовите вълнения са просто тинята от която ще се правят още пари. Здравето на хората също са пари и тази пандемия го доказа за пореден път. Едни хора умряха, други изпаднаха от средната класа и малко спечелиха милиарди на гърба на останалите. Пандемия - в името на парите. Елементарно. Забавянето всяка минута на руската ваксина докарва на запада милиони в същата тази минута. Това е и причината за неразбориите там.
  • 25 Верно ли

    1 3 Отговор
    Точно вие ли с плюшение мечета сте публикували тази статия, долни пропагандни зелета????
  • 26 Прав си

    0 7 Отговор

    До коментар #22 от "барчо":

    Човек винаги избира по-доброто. Затова и камиларите избират исляма
  • 27 НегъРалбинос

    0 0 Отговор
    Положението с престорената и изкуствена ЕВРОТОЛЕРАНТНОСТ става все по-тежко ! Честито на ПСЕВДОдемокрацията и плодовете , които дава !
  • 28 pbdan

    0 0 Отговор
    Нека дадем малко надежда. Преди около 80 г. една държава от 60млн. качествени хора щеше да завладее целия свят, ако не бяха скочили всички останали държави. И това без тя да има ЯО. Сега какво: Африка била 1,4млрд., щяла да завладее ЕС?! Араби и китайци и те!? Една 40 минутна война ще обезсмисли всичко. Добре, че бяха физиците да измислят ЯО, което премахва разликата между победители и победени.
  • 29 pbdan

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Точно ти ли питаш? Това е хиджра, мирно завладяване на християнски държави чрез миграция, демографски бум. Няма да стане, защото един, макар и малък по брой население (народ, държава, съюз) ще ви победи и вкара в естествения процес описан от Дарвин.
Новини по държави: