Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 13:05 2 308 14

Мицотакис: Още не са узрели условията за среща с Ердоган

  • гърция-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • константинос мицотакис

Не знам дали някой може да се разбере с Ердоган, каза Мицотакис в отговор на въпрос, но подчерта важността Гърция да седне на масата на диалога

Мицотакис: Още не са узрели условията за среща с Ердоган - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Условията не са узрели за среща между мен и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заяви снощи в интервю пред гръцката телевизия Скай министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, предаде БТА.

В отговор на словесната атака, която предприе вчера срещу него Ердоган, и заплахите за оттегляне на Турция от проучвателните разговори, Мицотакис отговори, че според личния му опит този, който изостря тона, няма правото на своя страна.

Що се отнася до посредничеството на Берлин между Атина и Анкара гръцкият премиер заяви, че никоя трета страна няма да разреши споровете между Гърция и Турция, защото отговорността това да стане е само на тях самите. Мицотакис предположи, че гневните изблици от страна на Анкара може и да са за вътрешна употреба. Ако външната политика на Турция се използва, за да обслужва съображения за вътрешна консумация, това влошава климата, обобщи Мицотакис.

Гръцкият премиер подчерта, че Гърция е поканила Турция за продължаване на проучвателните контакти в Атина и очаква нейния отговор.

Мицотакис подчерта, че напоследък между двете страни е имало моменти на голямо напрежение, безпокойство и бдителност, особено през август миналата година, но никога те не са достигали на ръба на "горещ инцидент", защото, когато термометърът е достигал до червената зона, Турция е проявявала зрелост да направи крачка назад.

"Искам винаги да виждам чашата наполовина пълна", каза гръцкият премиер и допълни, че Гърция и Турция са съседи, обречени да живеят заедно, затова трябва да оставят назад лошата 2020 г. и да видят как през 2021 г. могат да инвестират в по-конструктивен дневен ред.

"Не знам дали някой може да се разбере с Ердоган", каза Мицотакис в отговор на въпрос, но подчерта важността Гърция да седне на масата на диалога с конкретна рамка за него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 5 Отговор
    Да се чете, Ислямиста настъпва злокобно.
  • 2 селим

    17 3 Отговор
    Точно така, когато дойде да се моли и се кланя, можете да го изритате!
  • 3 Изключително

    20 7 Отговор
    умен мъж и политик !
  • 4 мехмед

    18 8 Отговор
    Лирата пак на долу и вече полудява ислямисчето
  • 5 Реалност

    18 5 Отговор
    Разликата в нивото на качеството между Мицотакис и Ердоган, грък и турчин, е като ден и нощ.
  • 6 нашия

    4 4 Отговор
    заяви го Мицотакис назначения за губернатор на Гърция-той само добре знае гръцки иначе няма никакви сантименти към тази територия стига той и фамилията му да прибират данъка за владетеля
  • 7 кикиряк

    13 18 Отговор
    Много смешно, именно постоянно ревящото бебе на ЕС да се изказва по такъв начин, турчина не бил узрял. Първо бебето да порасне и тогава да се изказва, иначе ще го шляпат по дупето
  • 8 Фрегата Лимнос

    18 4 Отговор
    Мицотакис каза още, че никой не може да заплашва или изнудва Гърция. Но турците вече добре разбраха това, след като ...някой почерни д*%^о им.
  • 9 Stéphanie 🎲

    13 19 Отговор
    Турците винаги са превъзхождали гърците, от опит го казвам
  • 10 Единия е луд,

    6 3 Отговор
    другия е флегматичен, какъв диалог могат да водят, двама ненормални?
  • 11 Ердо

    3 14 Отговор
    План-А: диалог.Но сиртакито рита масата.План-Б: следва фурнаджийска лопата
  • 12 Взе да става много

    11 15 Отговор
    Гъцците са като сапуна натискаш ли го за преговори веднага се изплъзва . Страх го е за истините че света ще научи гръцките лъжи .
  • 13 2023г.

    16 7 Отговор
    Събудете се. След като жалък Ердоган не е успял да построи национален танк и национален самолет (с закупена технология) и десетките милиарди, които е разпръснал за тази цел, сега той се стреми да отиде с турски космически кораб до Сириус! Това може да се каже само на турци и само турци могат да го повярват! По същия начин вие вярвате на всякакви глупости, които ви разказва за сини родини, уплашени гърци, турско превъзходство, че всички ви атакуват, че вие се съпротивлявате и т.н. Така че това, което страдате, с мизерията и изолацията, които измъчват вашата страна, вие напълно го заслужавате. Променете мнението си, преди да преживеете тъмните дни на разпадането на Османската империя, вие сте много близо да взривите сами това, което вашите баби и дядовци са успели да спасят!
  • 14 Хасан

    8 11 Отговор
    Великата Империя се възражда. Да живее Турция, да живее великият Турски народ!!!
Новини по държави: